• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz nākotnes Eiropu kopā ar zinātni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2001., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54047

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz sadarbību Eiropā starp nodokļu administrācijām

Vēl šajā numurā

21.09.2001., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
EIROPA2.JPG (20970 bytes) EIROPA1.JPG (24306 bytes)

Konferences "Baltijas dinamika" sesiju par instrumentiem inovatīvās darbības atbalstam vada Kastutis Gečs (Lietuvas inovāciju centrs), Juris Ekmanis (Latvijas Zinātņu akadēmija) un Enns Erme (Tartu Zinātnes parks)

Latvijas Tehnoloģiskā centra direktors Jānis Stabulnieks aicina uz domu apmaiņu Centrālanglijas universitātes Biznesa skolas profesoru Jai Mitru. Pie diskusiju vadības galda sēž Uldis Viesturs (Latvija) un Mati Karelsons (Igaunija)

Uz nākotnes Eiropu kopā ar zinātni

Septembra vidū Rīgā pulcējās zinātnieki no dažādām pasaules valstīm, lai starptautiskā forumā "High-Tech Baltics 2001" iepazītu Baltijas reģiona valstu, un īpaši Latvijas, zinātnieku izstrādnes un aktivitātes augstajās tehnoloģijās.

Foruma ietvaros 14. un 15. septembrī notika konference "Baltijas dinamika", kurā piedalījās 400 dalībnieki, kas pārstāvēja 22 valstis. Par iespējām mazajiem un vidējiem uzņēmumiem piedalīties Eiropas Savienības (ES) 5. ietvarprogrammā runāja Eiropas Komisijas Pētniecības ģenerāldirektorāta mazo un vidējo uzņēmumu daļas vadītājs R. J. Smits un ES informācijas biroja "Cordis" pārstāve D. Džalkovani. Ar referātiem uzstājās arī zinātnieki no Anglijas, Spānijas, Itālijas, Vācijas, Turcijas un citām valstīm. Īpašs seminārs bija veltīts Vācijas un Baltijas valstu sadarbībai.

Konferenci rīkoja Baltijas valstu zinātnes parku tehnoloģiskie centri. Viens no šī pasākuma galvenajiem organizatoriem — Latvijas Tehnoloģisko parku, centru un biznesa inkubatoru asociācijas prezidents Jānis Stabulnieks atzina, ka forums bija laba skola jauno tehnoloģiju attīstošo valstu sadarbībai, ļaujot nepilnu divu dienu laikā gūt zināšanas, kuras citos apstākļos varbūt varētu iegūt tikai pēc gada darba internetā vai bibliotēkās. Jāņa Stabulnieka vadībā top arī Latvijas nacionālā inovāciju programma. Un tieši šis starptautiskais pasākums kārtējo reizi vedināja nostāties uz Eiropas attīstības ceļa, ļaujot skaidrāk saskatīt tā vilinājumus un iespējamos šķēršļu posmus.

Helēna Grīnberga — "Latvijas Vēstnesim"

Foto: no Latvijas Tehnoloģiskā centra arhīva

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!