• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2001., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53996

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

20.09.2001., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— par Eiropas Savienību

Vakar, 19. septembrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš Latvijas Universitātes telpās tikās ar Latvijas augstskolu Eiropas studiju pasniedzējiem. Uz sarunu bija aicināti eksperti starptautisko attiecību, Eiropas tiesību, starptautisko ekonomisko tiesību, Eiropas ekonomikas, kā arī komunikāciju studiju un tulku sagatavošanā.

I. Bērziņš piedāvāja kopā ar augstskolu mācībspēkiem rīkot semināru sēriju par Eiropas Savienības nākotni. Diskusija par Eiropas nākotni ir izvērsusies Eiropas Savienības dalībvalstīs, kuras sagaida arī kandidātvalstu viedokļus.

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka Eiropas studijas kļuvušas par nozīmīgu sastāvdaļu Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un Vidzemes Augstskolas studiju programmās.

Ministrs atzinīgi novērtēja pasniedzēju līdzšinējo ieguldījumu sabiedrības informēšanā par Eiropas Savienību un aicināja turpmāk vēl aktīvāk paust savas ekspertu zināšanas publiski. Viņš arī uzsvēra, ka Eiropas studiju pasniedzēju loma sabiedrības informēšanā turpinās pieaugt.

— vizītē Rēzeknē

Piektdien, 21. septembrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš apmeklēs Rēzekni, kur Rēzeknes Augstskolā nolasīs lekciju "Latvijas vieta pasaulē šodien un rīt" un tiksies ar augstskolas rektori un mācību spēkiem.

Ministram paredzēts apmeklēt Rēzeknes pilsētas domi un tikties ar pilsētas domes priekšsēdētāju Juri Začestu un pilsētas domes deputātiem, kā arī ar Rēzeknes rajona padomes priekšsēdētāju Monvīdu Švarcu un Rēzeknes rajona padomju pārstāvjiem. Plānota tikšanās ar Rēzeknes nevalstisko organizāciju un Rēzeknē dzīvojošajiem nacionālo minoritāšu pārstāvjiem.

Vizītes noslēgumā ārlietu ministrs piedalīsies Rēzeknes TV raidījumā "Gods kalpot Latvijai".

Šis būs jau ceturtais ministra reģionālais brauciens. Līdz šim ārlietu ministrs Indulis Bērziņš ir lasījis lekcijas Vidzemes Augstskolā Valmierā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Humanitārajā institūtā Jelgavā un Ventspils Augstskolā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!