• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par svinīgo pieņemšanu Ķīnas galvaspilsētā Pekinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2001., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs - intervijā Latvijas Radio vakar, 12.septembrī

Vēl šajā numurā

13.09.2001., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par svinīgo pieņemšanu Ķīnas galvaspilsētā Pekinā

Vakar, 12. septembrī, apritēja 10 gadi, kopš nodibinātas diplomātiskās attiecības starp Latvijas Republiku un Ķīnas Tautas Republiku

Vakar, 12. septembrī apritēja 10 gadi, kopš nodibinātas diplomātiskās attiecības starp Latvijas Republiku un Ķīnas Tautas Republiku (ĶTR) (Igaunija nodibināja diplomātiskās attiecības 11. septembrī, Lietuva – 14. septembrī). Par godu šai jubilejai Latvijas vēstnieks Einars Semanis, Lietuvas vēstnieks Daiņus Voveris un Igaunijas pilnvarotā lietvede ĶTR Malle Kurbela rīkoja svinīgo pieņemšanu Pekinā. Tajā piedalījās Ķīnas valdības, parlamenta, sabiedrisko organizāciju, akadēmisko iestāžu, masu mediju vadītāji un citi ievērojami Pekinas sabiedrības pārstāvji, kā arī Dalianas (ievērojama ostas pilsēta ĶTR austrumu piekrastē) pilsētas vadītāji. Viesu vidū bija ĶTR ārlietu ministra vietnieks Džou Vendžuns, kultūras ministra vietnieks Čans Kerens, ĶKP CK departamenta vadītājs, ministra vietnieks He Tuns, ĶTR armijas ģenerālštāba ģenerālmajors Džao Sjančuns un Latvijas un Ķīnas parlamentārās sadarbības grupas vadītājs Ņe Dadzjans.

Pieņemšanas sākumā klātesošie ar klusuma brīdi pieminēja teroristu uzbrukuma rezultātā traģiski bojāgājušos Amerikas Savienotajās Valstīs. Baltijas vēstnieki un Ķīnas ārlietu ministra vietnieks savās uzrunās atzīmēja 10 gadu jubilejas nozīmīgumu Baltijas valstu un Ķīnas attiecībās un apsveica klātesošos šī ievērojamā notikuma sakarā.

Latvijas vēstniecības Pekinā skatījumā, Ķīnas un Latvijas attiecības ir attīstījušās sekmīgi. Tās ir kļuvušas stabilas un konstruktīvas. Tas uzskatāmi parāda, ka atšķirīgās vēsturiskās un kultūras tradīcijas, kā arī lielie attālumi nav šķērslis labu starpvalstu attiecību veidošanai. Tam apliecinājums ir augstākā līmeņa vizīšu apmaiņa pēdējos gados. Latvijā augsti tiek novērts tas, ka ĶTR bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu. Plašākā vēsturiskā skatījumā Latvijai ļoti svarīgs ir fakts, ka Latvijas okupācijas gados ĶTR valdība neatzina Latvijas Republikas inkorporāciju PSRS. Latvijā ar gandarījumu tiek uzņemta Ķīnas Tautas Republikas principiālā nostāja, ka attiecībām starp lielām un mazām valstīm mūsdienu pasaulē ir jāveidojas uz līdztiesīguma un savstarpējās cieņas pamatiem.

Latvijas vēstniecība Ķīnas Tautas Republikā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!