• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2001., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53777

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā

Vēl šajā numurā

13.09.2001., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidijā:

2001. gada 3. septembra sēde

1. Sēdē izskatīja 13 saņemtos likumprojektus un divus Satversmes 81. panta kārtībā izdotos Ministru kabineta noteikumus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Apstiprināja izsludināšanai Saeimas 2001. gada 6. septembra sēdes darba kārtību.

3. Pieņēma lēmumu par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2001. gada 6. septembrī plkst. 17.

4. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 3. septembra līdz 9. septembrim.

5. Prezidijs nolēma konceputāli atbalstīt Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja Dz.Kuduma iesniegumu par Igaunijas, Lietuvas un Vācijas parlamentu aizsardzības komisiju vizītes Rīgā 2001. gada 18.—20. novembrī finansēšanu.

6. Apstiprināja izdevumu tāmi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu ārlietu komisiju semināram 2001. gada 6. un 7. septembrī.

7. Prezidijs nolēma nodot darba grupai, kas izveidota sakarā ar Latvijas Republikas Augstākās padomes sēžu stenogrammu izdošanu, Ministru kabineta sēdes protokollēmumu “Par Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1990.—1993. gada sēžu stenogrammām”.

8. Prezidijs nolēma nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai Ministru kabineta sēdes prokollēmumu “Par Valsts aizsardzības koncepciju”.

9. Prezidijs nolēma nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai Ministru kabineta sēdē akceptēto lēmuma projektu “Par valsts meža zemesgabalu nodošanu Tukuma rajona Sēmes pagasta pašvaldības īpašumā”.

10. Prezidijs nolēma nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai Ministru kabineta sēdes prokollēmumu “Priekšlikumi Valsts pārvaldes likumprojekta izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā”.

11. Apstiprināja komandējumus:

1) Saeimas deputātiem A.Razminovičam, J.Gaigalam un Informācijas nodaļas vadītājai A.Dūdiņai laikā no 2001. gada 10. septembra līdz 12. septembrim uz konferenci Helsinkos (Somija);

2) Saeimas deputātiem V.Birkavam un I.Burvim laikā no 2001. gada 5. septembra līdz 8. septembrim uz Astanu (Kazahstāna). Prezidijs nolēma apmaksāt dienas naudu un apdrošināšanas izdevumus;

3) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas loceklim J.Bunkšam laikā no 2001. gada 22. septembra līdz 25. septembrim uz Pēterburgu (Krievija);

4) Saeimas deputātiem G.Dambergam, J.Plineram, O.Deņisovam, D.Staltam, Starpparlamentu attiecību biroja konsultantei I.Sticenko un Saeimas autobāzes šoferim M.Trencim laikā no 2001. gada 13. septembra līdz 15. septembrim uz Baltijas asamblejas Izglītības un kultūras komitejas sēdi Vilandē (Igaunija);

5) Saeimas priekšsēdētājam J.Straumem, Saeimas sekretārei S.Dreimanei, Saeimas priekšsēdētāja ārlietu padomniekam R.Plēsumam un Stenogrammu nodaļas tulkam G.Caunei 2001. gada 14. un 15. septembrī uz Zviedriju;

6) Saeimas deputātam N.Rudevičam laikā no 2001. gada 10. septembra līdz 13. septembrim uz Bukaresti (Rumānija). Prezidijs nolēma apmaksāt dienas naudu un apdrošināšanas izdevumus.

12. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Starpparlamentu savienības Latvijas nacionālās grupas delegācijas vadītāja R.Pīka, delegācijas locekļu J.Dobeļa, R.Labanovska, I.Ūdres un delegācijas sekretāres S.Pauras komandējumu uz Ogodogu (Burkinafaso) no 2001. gada 6. septembra līdz 16. septembrim.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem

2001.gada 6.septembrī pulksten 17

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem atbildes tiks sniegtas 2001.gada 6.septembrī plkst.17.

1. Dokuments, reģ.Nr.122. Deputātu L.Bojāra, O.Zvejsalnieka, E.Baldzēna, H.Soldatjonokas, I.Burvja, P.Salkazanova jautājums — Ministru prezidentam Andrim Bērziņam:

Par dabas stihiju nodarītajiem zaudējumiem Zemgales novadā

Sakarā ar jūnijā radītajiem dabas stihiju postījumiem Zemgales novadā lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Cik lielas zemes platības cietušas no plūdiem?

2. Cik lieli zaudējumi nodarīti zemnieku saimniecībām un iedzīvotāju piemājas dārziem?

3. Vai iedzīvotājiem tiks atlīdzināti plūdu rezultātā radušies zaudējumi?

4. Kuras institūcijas pārziņā ir meliorācijas un hidrosistēmu uzturēšana?

 

2. Dokuments, reģ.Nr.123. Deputātu L.Bojāra, E.Baldzēna, V.Lauska, J.Čevera, A.Kalniņa jautājums — Ministru prezidentam A.Bērziņa kungam:

Par invalīdu problēmām

LR invalīdu apgāde ar protēzēm un citu inventāru tiek katru gadu samazināta.

1. Ar kādu nolūku tiek likvidēts LR Protezēšanas un ortopēdijas centrs?

2. Kāpēc Labklājības ministrija nodod budžeta līdzekļus privātām firmām it kā invalīdu apgādei, ko tās neveic?

3. Kāpēc Labklājības ministrija ir novērsusies no invalīdu problēmām?

Rīgā 2001.gada 3.septembrī Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!