• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2001., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53776

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tālāk domājot par Okupācijas muzeju

Vēl šajā numurā

12.09.2001., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre:

— tiekoties ar EDSO pārstāvniecības vadītāju

Otrdien, 11. septembrī, tieslietu ministre Ingrīda Labucka tikās ar EDSO misijas vadītāju Latvijā Pīteru Semnebiju, lai apspriestu turpmāko sadarbību un tās aktuālos jautājumus — likumdošanu valsts valodas jautājumos, sabiedrības integrācijas procesa attīstību un ombudsmeņa institūcijas veidošanu Latvijā.

Sarunas laikā abas puses atzina nepieciešamību veikt situācijas izpēti sakarā ar paredzamo Eiropas cilvēktiesību tiesas spriedumu lietā par kandidāta svītrošanu no vēlēšanu saraksta viņa neatbilstošās valsts valodas prasmes dēļ un tā ietekmi uz likumdošanu, kā arī normatīvo aktu iespējamo grozīšanu gadījumā, ja iesniegtā prasība tiesā tiks atzīta par pamatotu.

Tieslietu ministre informēja EDSO misijas vadītāju par valsts programmas "Sabiedrības integrācija Latvijā" izpildes gaitu, kā arī par veiktajiem pasākumiem un aktuālajiem uzdevumiem Sabiedrības integrācijas fonda izveides procesā, ko plānots pabeigt līdz oktobra sākumam. Savukārt P.Semnebijs sniedza informāciju par EDSO iesaistīšanos projektos, kas saistīti ar valsts valodas mācīšanu un sabiedrības informēšanu.

Runājot par ombudsmeņa institūcijas izveidi Latvijā, I.Labucka un P.Semnebijs vienojās turpināt veiksmīgo līdzšinējo sadarbību šā jautājuma apspriešanā un attīstībā.

Tieslietu ministrijas

preses dienests

— tiekoties ar Norvēģijas cietumu administrācijas delegāciju

Otrdien, 11. septembrī, tieslietu ministre Ingrīda Labucka tikās ar Norvēģijas cietumu administrācijas ģenerāldirektora vietnieku Asbjornu Langosu, kurš ar speciālistu delegāciju ieradies Latvijā vairāku dienu vizītē, lai novērtētu un apkopotu projekta "Nord–Balt" norisi, kura ietvaros jau četrus gadus tiek sniegta dažāda palīdzība ieslodzījuma vietām.

Norvēģijas cietumu administrācijas delegācija pārrunāja ar tieslietu ministri turpmākās sadarbības virzienus, atzinīgi novērtēja līdzšinējo projekta norisi Latvijā un izteica piedāvājumu to turpināt.

Tieslietu ministre pateicās Norvēģijas cietumu administrācijas pārstāvjiem par sniegto palīdzību un apliecināja gatavību turpināt sadarbību vairākos virzienos, kas skar gan ieslodzīto izglītību, gan cietumu personāla kvalifikāciju. I.Labucka informēja viesus par izstrādāto Ieslodzījuma vietu likumprojektu, kura uzdevums ir sakārtot cietumu pārvaldi atbilstoši Eiropas Savienības prasībām.

Sarunā piedalījās Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Vitolds Zahars, kurš kopā ar Norvēģijas cietumu administrācijas delegāciju šajās dienās apmeklēja Valmieras, Jēkabpils un citus Latvijas cietumus, lai apkopotu paveikto projekta "Nord–Balt" četru gadu darbībā.

Leonards Pāvils, Tieslietu ministrijas preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!