• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nākamā gada budžetu un pašvaldību finansēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2001., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju

Vēl šajā numurā

31.08.2001., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nākamā gada budžetu un pašvaldību finansēm

Trešdien, 22. augustā, Finansu ministrijā notika Finansu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas par 2002. gada budžetu un pašvaldību finansēm nākamajā gadā. Kā zināms, Saeimā līdz ar nākamā gada budžeta projektu ir jāiesniedz arī valdības un Pašvaldību savienības vienošanās protokols, kas tiek gatavots sarunās ar ministrijām.

Finansu ministrija informēja Pašvaldību savienību par precizēto iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu prognozi 2002. gadam — tā ir 216 miljoni latu. Sarunās tika apspriesti arī citi pašvaldību ieņēmumu avoti, taču par vairākiem no tiem vēl ir nepieciešams valdības lēmums, piemēram, par nekustamā īpašuma nodokļa likmi un bāzi.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienību vērtē atzinīgi:

"Jau otro gadu, kopš esmu finansu ministrs, vadu sarunas ar Pašvaldību savienību par budžeta veidošanu un esmu patiesi apmierināts ar mūsu sadarbību. Kaut gan mūsu viedokļi dažos jautājumos atšķiras, vienmēr notiek konstruktīva saruna, kas palīdz rast pamatotu un argumentētu viedokli."

Sadaļā par pašvaldību aizdevumu un garantiju apjoma pieaugumu tika apspriesta pašvaldību finansu stabilizācija, un finansu ministrs G.Bērziņš norādīja, ka Finansu ministrija plāno padarīt stingrākus darbības nosacījumus tām pašvaldībām, kas nonākušas līdz finansu stabilizācijai.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!