• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par UNESCO Mūzikas balvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2001., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar vējā auguša Latvijas ozola stiprajām saknēm

Vēl šajā numurā

29.08.2001., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par UNESCO Mūzikas balvu

22.augustā Kultūras ministrija saņēmusi gaidītu un priecīgu ziņu, ka Starptautiskā mūzikas padome par 2001.gada UNESCO Mūzikas balvas laureātu izvēlējusies vijolnieku Gidonu Krēmeru.

Otrs balvas ieguvējs ir Mali dziedātājs Oumou Sangarē.

Gidonu Krēmeru šai balvai bija izvirzījusi Latvijas Kultūras ministrija kopā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju. Krēmers balvu ieguvis kā viens no pasaules labākajiem vijolniekiem, kurš arī dibinājis nozīmīgu festivālu Austrijā "KREMERATA MUSICA" un Baltijas jauno mūziķu ansambli "KREMERata Baltica".

UNESCO Mūzikas balva tiek pasniegta mūziķiem un mūzikas institūcijām, kuru darbs veltīts mūzikas attīstībai, miera saglabāšanai un sapratnes veicināšanai starp tautām, starptautiskajai sadarbībai.

Balvas ieguvēji saņem naudas balvu, UNESCO medaļu un uzaicinājumu 18.novembrī Āhenē uzstāties balvas pasniegšanas ceremonijā, kurā būs klāt arī UNESCO ģenerālsekretārs Koičiro Matcura.

Kultūras ministre Karina Pētersone nosūtījusi Gidonam Krēmeram apsveikumu, kurā izsaka prieku un pateicību, ka Krēmera spožā vijoļspēle ļauj arī Latvijas vārdam mirdzēt pasaules mūziķu zvaigznājā. Tāpat ministre izteikusi pateicību par Krēmera entuziasma un organizatora talanta radītā Baltijas valstīm nozīmīgā orķestra "KREMERata Baltica" veiksmīgo darbību.

Karina Pētersone novēlējusi Gidonam Krēmeram neizsīkstošu enerģiju, veiksmi un izturību turpmākajās mūziķa gaitās.

Jana Veinberga, Kultūras ministrijas preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!