• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - pasniedzot akreditācijas vēstuli vēstniekam Lielbritānijā - tiekoties ar ASV senatoriem - nosūtot apsveikumu Ukrainas prezidentam - saņemot apsveikumus no Meksikas un Dānijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2001., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53448

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - piedaloties Zemessardzes desmitās gadadienas pasākumos

Vēl šajā numurā

29.08.2001., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— pasniedzot akreditācijas vēstuli vēstniekam Lielbritānijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 27. augustā Jūrmalas rezidencē pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Lielbritānijā Imantam Daudišam. Pasniedzot akreditācijas vēstuli, prezidente novēlēja sekmes pienākumu pildīšanā.

Prezidente sarunā ar I.Daudišu atzīmēja, ka šobrīd, kad Latvija atrodas vēsturiskā situācijā savu prioritāro mērķu īstenošanā, ikviena vēstnieka darbs ir īpaši būtisks valsts nākotnei.

Tikšanās gaitā tika pārrunātas Latvijas un Lielbritānijas, Latvijas un Krievijas attiecības, kā arī Latvijas virzība uz iestāšanos ES un NATO.

— tiekoties ar ASV senatoriem

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 25.augusta vakarā Jūrmalas rezidencē tikās ar ASV senatoru Ričardu Lugaru.

Sarunā R.Lugars apliecināja V.Vīķei–Freibergai pilnīgu atbalstu Latvijas stratēģiskajiem mērķiem un izteicās par nepieciešamību jau nākamajā NATO galotņu sanāksmē uzaicināt iestāties aliansē visas trīs Baltijas valstis. Senators sacīja atzinīgus vārdus par straujo attīstību, ko Latvija panākusi atjaunotās neatkarības desmit gados, stiprinot demokrātiju, tirgus ekonomiku un tieslietu sistēmu.

Prezidente augstu novērtēja R.Lugara nostāju, kā arī pateicās par vairākkārtējām sematora runām NATO paplašināšanās sakarā, kurās aizstāvēta Baltijas valstu uzņemšanas nepieciešamība. "Jūsu publiski paustais atbalsts ir pozitīvs stimuls NATO paplašināšanās debatēs," sacīja prezidente.

Abas puses bija vienisprātis, ka ASV prezidenta Dž.Buša runa Varšavā bija vēsturiski dziļi nozīmīgs pavērsiens debatēs par NATO nākotni un transatlantisko drošību.

SEN1.JPG (30400 BYTES)

25.augustā Valsts prezidentes Jūrmalas rezidencē: ASV senators Ričards Lugars, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, prezidentes dēls Kārlis, meita Indra un dzīvesbiedrs Imants Freibergs

SEN2.JPG (33392 BYTES)

26.augustā Valsts prezidentes Jūrmalas rezidencē: ASV senators Džons Makkeins, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, Imants un Kārlis Freibergi Foto: Jānis Eiduks

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 26. augustā Jūrmalas rezidencē tikās ar ASV senatoru Džonu Makkeinu.

Sarunā senators apliecināja prezidentei, ka viņu dziļi iespaidojusi Latvijas straujā attīstība kopš viņa pagājušā Latvijas apmeklējuma 1993. gadā. Latvija ir izmantojusi iespējas iet strauju attīstības ceļu, sacīja senators. Viņš pauda atbalstu Latvijai tās turpmāko ekonomikas un tieslietu sistēmas reformu īstenošanā.

Pārrunājot NATO paplašināšanas jautājumus, V.Vīķe–Freiberga un Dž.Makkeins bija vienisprātis, ka Baltijas valstu uzņemšana NATO var vienīgi uzlabot attiecības ar Krieviju, sākot jaunu attiecību līmeni, kā to apliecina arī jauno NATO dalībvalstu — Polijas, Čehijas, Ungārijas — piemērs. Prezidente uzsvēra, ka Dž.Makkeina spēcīgais atbalsts Baltijas valstīm NATO paplašināšanās sakarā, ņemot vērā viņa nozīmīgo lomu Savienoto Valstu ārpolitiskajās debatēs, būs ļoti būtisks Latvijai, Igaunijai un Lietuvai brīdī, kad NATO izšķirsies par konkrētu kandidātvalstu uzaicināšanu iestāties aliansē.

— nosūtot apsveikumu Ukrainas prezidentam

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga nosūtījusi apsveikuma vēstuli Ukrainas prezidentam Leonīdam Kučmam, sveicot Ukrainas prezidentu un iedzīvotājus neatkarības atjaunošanas 10. gadadienā.

Prezidente arī pateicas par apsveikumu Rīgas astoņsimtgadē, kuru saņēma no Ukrainas prezidenta pirms dažām dienām.

Vēstulē prezidente raksta: "Pēdējie desmit gadi bijuši radikālu pārmaiņu un nozīmīgu sasniegumu laiks mūsu tautām." Prezidente pauž Latvijas atbalstu Ukrainas iedzīvotāju centieniem, veidojot modernu, pilsonisku sabiedrību, kas balstās uz likumu varu un cilvēktiesību ievērošanu.

"Latvija augstu novērtē Ukrainas ieguldījumu valsts statusa nostiprināšanā un reģionālās sadarbības veicināšanā. Esmu pārliecināta, ka demokrātisko reformu turpināšanās sniegs papildu impulsu pilnīgai Ukrainas integrācijai Eiropas struktūrās un ka plašā sadarbība starp mūsu valstīm tuvākajos gados kļūs vēl intensīvāka," raksta V. Vīķe–Freiberga.

— saņemot apsveikumus no Meksikas un Dānijas

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga saņēmusi apsveikuma vēstuli Latvijas atjaunotās neatkarības 10.gadadienā no Meksikas Savienoto Valstu prezidenta Vinsenta Foksa, kurš pauž cerību par abu valstu sadarbības paplašināšanos.

Apsveikums saņemts arī no Dānijas Kultūras institūta vadītāja Finna Andersena un tā direktores Latvijā Rikes Helmsas. Vēstulē Dānijas Kultūras institūta pārstāvji pateicas prezidentei un visiem Latvijas iedzīvotājiem par atbalstu, ko institūts saņēmis kopš tā darbības sākuma Latvijā 1990.gadā. Kopā ar Latvijas tautu izdzīvojot līdzi vēsturiskos Latvijas neatkarības atjaunošanas mirkļus, Dānijas kultūras institūts bijis liecinieks arī milzīgajām pārmaiņām, kas Latvijā notikušas desmit gados. Dānijas Kultūras institūts vēstulē vēl labklājību un uzplaukumu Latvijai ne tikai no sevis, bet arī visu to dāņu vārdā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!