• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija apzinās desmit gadus sadarbībā ar Dāniju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2001., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53389

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ukraina ir Eiropas iespēja

Vēl šajā numurā

24.08.2001., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija apzinās desmit gadus sadarbībā ar Dāniju

Sakarā ar desmitgadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas 26.augustā mūsu valstī oficiālā divu dienu vizītē ieradīsies Dānijas ārlietu ministrs Mogens Liketofts ( Mogens Lykketoft ) ar kundzi.

Dānijas ārlietu ministrs tiksies ar Latvijas augstākajām amatpersonām: Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Ministru prezidentu A.Bērziņu, Saeimas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Rihardu Pīku, kā arī ar savu Latvijas kolēģi ārlietu ministru Induli Bērziņu. Mogens Liketofts apmeklēs arī Latvijas Okupācijas muzeju un Dānijas mākslinieku koncertu.

Pirmdien, 27.augustā, Mogens Liketofts Rīgā uzstāsies ar lekciju par Baltijas valstu nākotni NATO un Eiropas Savienības (ES) sastāvā. Paredzēta arī Dānijas un Latvijas ārlietu ministru kopīga preses konference.

Pēc vizītes Latvijā Dānijas ārlietu ministrs plāno apmeklēt arī Igauniju un Lietuvu.

Dānijas Karalistes vēstniecība Latvijā sava ārlietu ministra vizītes priekšvakarā uzsvērusi, ka Dānija bija pati pirmā valsts, kas pēc Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas iecēlusi savu vēstnieku šajās valstīs. "Kopš tā laika Dānija noteikti atbalstījusi Baltijas valstis to centienos pēc pilnīgas integrācijas Eiropas un transatlantiskajās sadarbības struktūrās, ieskaitot dalību NATO un Eiropas Savienībā, " teikts Dānijas Karalistes vēstniecības paziņojumā.

Jānis Ūdris, "LV" ārpolitikas redaktors

Dānijas ārlietu ministra vizītes priekšvakarā

Mogens Liketofts

Dzimis 1946.gadā. 1971.gadā ieguvis ekonomikas zinātņu maģistra grādu. No sešdesmito gadu sākuma veicis sekretāra pienākumus Dānijas Arodbiedrību konfederācijā.

Kopš 1964.gada ir Sociāldemokrātu partijas biedrs, piecus gadus bijis sociāldemokrātu studentu organizācijas "Brīvais forums" valdes loceklis un vadītājs. No 1966. līdz 1981.gadam darbojies Strādnieku kustības Ekonomiskajā padomē, no 1975.gada vada tās nodaļu. 1981.gadā pirmoreiz ievēlēts parlamentā un iecelts par nodokļu aplikšanas ministru. No 1993.līdz 2000. gadam — finansu ministrs premjerministra Pola Nīrupa Rasmusena valdībās. Bijis valdības ekonomiskās komitejas priekšsēdētājs. Kopš 2000.gada 21.decembra ir Dānijas ārlietu ministrs Pola Nīrupa Rasmusena valdībā. Precējies ar Jiti Hildenu ( Jytte Hilden ), kas vada Dānijas Karaliskās bibliotēkas kultūras programmas. Ģimenē ir divas meitas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!