• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar Vācijas Federālo prezidentu - tiekoties ar EDSO misijas vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2001., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mums Eiropas korī jādzird Latvijas balss

Vēl šajā numurā

22.08.2001., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Vācijas Federālo prezidentu

18.augustā pie Ministru prezidenta Andra Bērziņa vizītē ieradās Vācijas Federālais prezidents Johanness Raus ( Jochannes Rau ) un kundze Kristīne Raua ( Christine Rau) . Sarunas gaitā Ministru prezidents norādīja, ka, ieguldot lielu darbu Rīgas 800 gadu jubilejas svinību sagatavošanā, ir bijis mērķis parādīt Rīgu kā kultūrvēsturiskām tradīcijām bagātu eiropeisku pilsētu. Viņš arī uzsvēra lielo godu un lepnumu šajās nozīmīgajās dienās vizītē uzņemt Vācijas federālo prezidentu.

Sarunas gaitā, apspriežot abu valstu sadarbību, Ministru prezidents norādīja, ka Vācija ir lielākais tirdzniecības partneris un tai ir trešā vieta investīciju ziņā Latvijā. Ministru prezidents arī uzsvēra, ka Vācijas atbalsts Latvijai ir ļoti nozīmīgs, it īpaši ņemot vērā centienus pabeigt iestāšanās sarunas ES jau 2002.gadā.

Sarunas gaitā tika skarti ar Eiropas Savienības paplašināšanos saistīti jautājumi. Atbildot uz Ministru prezidenta jautājumu par skatījumu uz Eiropas nākotni, Johanness Raus izteica viedokli, ka skaidri jānosaka kompetences sadalījums ES, kā arī katrā nacionālajā valstī atsevišķi. Prezidents arī uzskata, ka kandidātvalstīm, kuras vēlas iestāties Eiropas Savienībā, jau tagad jādod iespēja piedalīties diskusijā par Eiropas pamatlikumu. Izvērtējot katras valsts kopīgo un atšķirīgo, Eiropas politikas pamatā jābūt nāciju daudzveidības pamatprincipam. Ministru prezidents atzina, ka Latvijai iestāšanās Eiropas Savienībā nav mērķis, bet gan līdzeklis stabilas valsts izveidošanai, ņemot vērā vēsturisko pieredzi, kas skārusi Latviju.

— tiekoties ar EDSO misijas vadītāju

20.augustā Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas vadītāju Latvijā Peteru Semnebiju, lai pārrunātu Latvijas un EDSO sadarbības aktualitātes. Sarunu dalībnieki atzina, ka Latvija ir paveikusi lielāko daļu no tā uzdevumu kopuma, kas ietverts EDSO sagatavotajās vadlīnijās. P.Semnebijs norādīja, ka galvenie jautājumi, kam jāturpina pievērst vislielākā uzmanība, ir naturalizācijas jautājumi. Viņš atzina, ka pozitīvā tendence, kas raksturo šos procesus, būtu nozīmīgs signāls arī starptautiskajai sabiedrībai.

Sarunas gaitā EDSO misijas vadītājs informēja Ministru prezidentu par sadarbību ar Tieslietu ministriju ombudsmena institūcijas veidošanā, kā arī apsprieda jautājumu par projektu īstenošanu, ko sākusi EDSO misija.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!