• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 14. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2001., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 13.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

17.08.2001., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 14. augusta sēdē

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība un termiņš, kādā augstskolas iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā informāciju par savu darbību" . Augstskolas iesniedz informāciju par augstskolas struktūru, uzņemto studentu skaitu un sastāvu, studējošo skaitu un sastāvu un studiju iespējām, informāciju par uzņemšanas noteikumiem, informāciju par studējošo un pārējā augstskolas personāla skaitu un sastāvu, mācību kursu un studiju programmu piedāvājumu, saimniecisko darbību un starptautiskajiem sakariem un informāciju par augstskolas budžeta sadalījumu un izlietojumu, kā arī par ārpusbudžeta ienākumiem un to izlietojumu.

Valdība akceptēja likumprojektu "Par Daugavpils universitātes Satversmi" .

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts "Patērētāju tiesību aizsardzības likumā" . Grozījumi paredz precizēt garantiju noteikumus, preču un pakalpojumu pārdošanas nosacījumus, noteikt patērētāju kolektīvo interešu aizsardzību, kā arī veikt citus labojumus un precizējumus.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2000.gada 8.februāra noteikumos Nr.46 "Pārtikas preču marķēšanas noteikumi" . Grozījumi nepieciešami, lai ieviestu Eiropas Savienības regulu prasības par ģenētiski modificētas pārtikas marķēšanu.

Akceptēti "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 202-01 "Būvprojekta saturs un noformēšana"" .

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu "Tūrisma likumā" . Grozījumu projekts nosaka Latvijas Tūrisma attīstības aģentūras statusu un izmaiņas nosaukumā, novērš Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Tūrisma attīstības aģentūras funkciju dublēšanos attiecībā uz tūrisma informācijas datu bāzes izveidi, novērš atbilstības obligāto prasību noteikšanu nereglamentētajā sfērā tūristu mītņu sektorā un nodrošina EK Padomes direktīvas par kompleksajiem ceļojumiem, kompleksajiem atpūtas pakalpojumiem un kompleksajiem tūrisma braucieniem pilnīgu ieviešanu Latvijā.

Akceptēti "Noteikumi par bibliotēkas darbam nepieciešamo darbinieku skaitu un darbinieku amatu ieņemšanai nepieciešamo izglītību" . Tie nosaka bibliotēkas darbam nepieciešamo darbinieku skaitu, kā arī darbinieku amatus, kuru ieņemšanai nepieciešama noteikta akadēmiskā vai profesionālā izglītība vai tālākizglītības kursu beigšanas sertifikāts bibliotēku darba jomā atkarībā no bibliotēkas statusa, struktūras, darba apjoma un uzdevumiem.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par kultūras pieminekļu aizsardzību" . Grozījumi paredz mainīt valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu saraksta apstiprināšanas kārtību. Paredzams, ka saraksta apstiprināšana tiks nodota kultūras ministra kompetencē.

Valdība akceptēja "Noteikumus par uzliesmojošu, sprādzienbīstamu un kaitīgu vielu uzglabāšanas rezervuāru projektēšanu, uzstādīšanu, atbilstības novērtēšanu un tirgus uzraudzību" . Noteikumi nosaka būtiskās prasības tādu stacionāri uzstādītu rezervuāru projektēšanai, izgatavošanai un uzstādīšanai, kuri paredzēti šajos noteikumos minēto uzliesmojošo, sprādzienbīstamo un kaitīgo vielu uzglabāšanai, kā arī kārtību, kādā uzraugāma šo prasību ievērošana un veicama rezervuāru atbilstības novērtēšana un tirgus uzraudzība, lai, pareizi lietojot rezervuārus, novērstu draudus cilvēku veselībai, dzīvībai, videi vai citām sabiedrības interesēm.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā lēmumprojektu "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības piedalīšanos NATO vadītajos daudznacionālajos stabilizācijas spēkos bijušās Dienvidslāvijas teritorijā" .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.33 "Noteikumi par latviešu valodas prasmes un Latvijas Republikas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā" . Grozījumi satur dažus redakcionāla rakstura grozījumus, kas pilnveido esošo noteikumu redakciju no juridiskās tehnikas prasību viedokļa.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā" . Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 184 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 27 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta atzinības raksta piešķiršanu" . Ministru kabineta atzinības raksts piešķirts Vilnim Rantiņam, Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājam, — par ieguldījumu mašīnbūves un metālapstrādes nozares attīstībā un Oļģertam Raimondam Pavlovskim, Latvijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Spānijā, — par ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā, kā arī ārpolitikā, veicinot Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā un iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā.

Pieņemta zināšanai informācija par pašvaldību nodevām un maksas pakalpojumiem.

Valdība apstiprināja intelektuālā īpašuma attīstības un tā aizsardzības nodrošināšanas stratēģiju 2001.–2005.gadam.

Pieņemta zināšanai informācija par institūciju, kas atbildīga par Latvijas valsts ģerboņa lietošanas uzraudzību.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par mācību un pāraudzināšanas iestādēm.

Valdība pamatā akceptēja koncepcijas "Ogļūdeņražu meklēšana, izpēte un ieguve uz sauszemes" variantu .

Akceptēta Valsts naftas produktu rezervju izveides koncepcija.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" normu piemērošanas kārtība" .

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!