• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2001. gada 14. augusta noteikumi Nr. 369 "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 8.februāra noteikumos Nr.46 "Pārtikas preču marķēšanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2001., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53239-grozijumi-ministru-kabineta-2000-gada-8-februara-noteikumos-nr-46-partikas-precu-markesanas-noteikumi-

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.370

Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 202-01"Būvprojekta saturs un noformēšana"

Vēl šajā numurā

17.08.2001., Nr. 119

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 369

Pieņemts: 14.08.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.369

Rīgā 2001.gada 14.augustā (prot. Nr.38 4.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 8.februāra noteikumos Nr.46 "Pārtikas preču marķēšanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 13.panta trešo daļu
un Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 21.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 8.februāra noteikumos Nr.46 "Pārtikas preču marķēšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2000, 44./46.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 23.punktu šādā redakcijā:

"23. Aromatizētājus norāda ar uzrakstu "aromatizētājs" vai ar aromatizētāja nosaukumu, vai sniedzot aromatizētāja aprakstu."

2. Izteikt 51.punktu šādā redakcijā:

"51.   Pārtikas precēm un pārtikas preču sastāvdaļām (izņemot šo noteikumu 51.1 punktā minētās), kas pilnīgi vai daļēji ražotas no ģenētiski modificētiem organismiem, marķējumā norāda informāciju par ģenētiski modificētajām sastāvdaļām (izņemot pārtikas precēs lietotos aromatizētājus). Šādu informāciju pārtikas precēm vai pārtikas preču sastāvdaļām var nenorādīt, ja:

51.1. ne pārtikas prece, kas sastāv no vienas sastāvdaļas, ne atsevišķi novērtēta neviena pārtikas preces sastāvdaļa nesatur ģenētiskā modifikācijā radītās olbaltumvielas vai DNS;

51.2. ne pārtikas prece, kas sastāv no vienas sastāvdaļas, ne atsevišķi novērtēta neviena pārtikas preces sastāvdaļa nesatur vairāk par 1 % materiālu, kas ir iegūti no ģenētiski modificētiem organismiem, ja to klātbūtne pārtikas precē vai pārtikas preces sastāvdaļā ir nejauša. Ģenētiski modificētu organismu klātbūtne uzskatāma par nejaušu, ja ražotājs, iepakotājs vai importētājs pierāda, ka ir veicis atbilstošus pasākumus, lai izvairītos no ģenētiski modificētu organismu nokļūšanas pārtikas precē vai pārtikas preces sastāvdaļā."

3. Papildināt noteikumus ar 51.1 punktu šādā redakcijā:

"51.1 Ja pārtikas preces satur pārtikas piedevas vai pārtikā lietojamus aromatizētājus, kuri ir ģenētiski modificēti organismi, satur ģenētiski modificētus organismus vai ir ražoti no tiem, pārtikas preces marķējumā norāda informāciju par:

51.11. pārtikas preces raksturīgajām pazīmēm (sastāvu, uzturvērtību, uzturvielu iedarbību un pārtikas piedevu vai aromatizētāju paredzēto izmantošanas veidu), kuras padara pārtikas piedevas vai aromatizētājus atšķirīgus no tradicionāli lietotajām pārtikas piedevām un aromatizētājiem (zinātniskais novērtējums, kas pamatojas uz esošo datu analīzi, var pierādīt, ka attiecīgās pārtikas piedevu un aromatizētāju raksturīgās pazīmes ir atšķirīgas salīdzinājumā ar tradicionāli lietotajām pārtikas piedevām vai aromatizētājiem, ņemot vērā šo pazīmju dabisko variāciju pieņemtās robežas). Ja pārtikas piedeva vai aromatizētājs satur ģenētiskā modifikācijā radītu olbaltumvielu vai DNS, tas uzskatāms par atšķirīgu no tradicionāli lietotajām pārtikas piedevām vai aromatizētājiem;

51.12. tādu materiālu klātbūtni pārtikas piedevās vai aromatizētājos, kuru nav tradicionāli lietotajās pārtikas piedevās vai aromatizētājos un kuri var ietekmēt noteiktas patērētāju daļas veselību vai izraisīt ētiskus iebildumus."

4. Aizstāt 52. un 54.punktā vārdus "ražots no ģenētiski modificētiem produktiem" ar vārdiem "ražots no ģenētiski modificēta(s) …".

5. Aizstāt 53.punktā vārdus "satur …, kas ražots no ģenētiski modificētiem produktiem" ar vārdiem "satur …, kas ražots no ģenētiski modificēta(s) …".

 

Ministru prezidents A.Bērziņš 

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!