• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par īpašu viesi-kuģi Rīgas svinībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2001., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasaules latviešu biedrību 3. konferences "Mēs - latvieši savā zemē un pasaulē" noslēguma dokuments

Vēl šajā numurā

15.08.2001., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par īpašu viesi-kuģi Rīgas svinībās

Rīgas 800 gadu jubilejas svinību pasākumiem no 13. līdz 20. augustam piepulcējas vēl kāds kultūrvēsturiski aizraujošs notikums. Pateicoties Vācijas tautsaimniecības pārstāvniecības Latvijā ieguldījumam un Vācijas un Latvijas uzņēmumu savienībā apvienoto uzņēmumu — a/s “Vereinsbank Riga”, a/s “Latvijas gāze”, “ERGO Latvija dzīvības apdrošināšanas a/s” un “Radisson SAS Daugava Hotel” — atbalstam, uz Rīgas dzimšanas dienas svinībām ieradīsies unikāls pēc 14. gs. parauga būvēts burukuģis “Hansekogge” no Vācijas. Burinieks ir precīza 1380. gadā būvēta Hanzas burukuģa kopija.

Burinieka “Hansekogge” liktenis ir gan traģisks, gan aizraujošs vienlaikus. Kuģa vraks uziets 1962. gadā Brēmenes tuvumā. Pēc vēsturnieku aplēsēm, savulaik paisuma viļņi to no būvlaukuma aiznesuši jūrā, kur tas avarējis. Atradums ir īpaši vērtīgs izpētes objekts jūras navigācijas attīstības pētniekiem, jo ir samērā labi saglabājies. Līdz šim informācija par Hanzas burukuģiem bija diezgan skopa un aprobežojās ar seniem zīmējumiem un Hanzas pilsētu zīmogiem. “Hansekogge” oriģināls pašlaik novietots Vācijas kuģniecības muzejā restaurācijas hallē.

Kuģis “Hansekogge” ir pietauvots Daugavas krastā Rīgas pasažieru ostas piestātnes dienvidpusē, un uz tā klāja plānots rīkot dažādus Rīgas 800. gadadienas svinībām veltītus kultūras un sabiedriskus pasākumus. Visiem interesentiem kuģis būs pieejams apskatei 19. augusta pēcpusdienā. 20. augustā burinieks ieņems savu vietu arī burukuģu parādē.

Vācijas tautsaimniecības pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!