• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžeta līdzekļu izlietošanu Valsts civildienesta pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.1995., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts saimnieciskās darbības revīziju departamenta kolēģijas lēmums

Par valsts kapitāla daļas izmantošanas likumību un lietderību SIA "Agroinvest Consulting"

Vēl šajā numurā

15.06.1995., Nr. 92

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Pieņemts: 30.05.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts budžeta revīziju departamenta kolēģijas lēmums

Rīgā 1995. gada 30. maijā Revīzijas lieta nr.5.1-2/93/95.g.

Par valsts budžeta līdzekļu izlietošanu Valsts civildienesta pārvaldē

Latvijas Republikas Valsts kontroles Valsts budžeta revīziju departamenta kolēģija šādā sastāvā: departamenta direktora vietas izpildītājs I.Šķibelis un kolēģijas locekļi B.Breidaks, M.Prāma, R.Zonenbergs, izskatot revīzijas rezultātus par valsts budžeta līdzekļu izlietošanu Latvijas Republikas Valsts civildienesta pārvaldē 1994. gadā,

konstatēja:

Latvijas Republikas Valsts civildienesta pārvaldes darbu vada LR Ministru kabinets ar Valsts reformu ministrijas starpniecību, un tās nolikums ir apstiprināts ar Ministru kabineta 1994. gada 10. maija lēmumu nr.43. Lai gan Valsts civildienesta pārvaldes administrācija savā neilgajā pastāvēšanas laikā ir noslēgusi divus līgumus ar auditiem par saimnieciski – finansiālās darbības dokumentālām revīzijām par summu Ls 709, 68 un tajā nomainījušies trīs galvenie grāmatveži, pārvaldē netiek nodrošināta pilnībā naudas līdzekļu un materiālo vērtību uzskaite un saglabāšana. Nav saskaņots Valsts kases departamenta norēķinu centrā kases atlikuma limits. Pieļauti iztrūkumi un zādzība kasē par Ls 404,66, un avansieru bezkontroles rezultātā iztrūkumos norakstīti Ls 249,40 avansu norēķinu. Netiek ievērota komandējumu norēķinu kārtība. Nav uzņemtas pilnībā uzskaitē un iekļautas bilancē materiālās vērtības (iekārtas un inventārs). Uz 1995. gada 1. janvāri gada bilancē uzrādīti pamatlīdzekļi par Ls 9957,- mazāk, kā konstatēts vēlāk izdarītajā inventarizācijā.

LR Ministru kabineta noteikumu "Par civildienesta ierēdņu amatu pretendentu reģistrācijas un atestācijas kārtību" (1994.g. 10.05. nr.102) 16.4. punkts paredz atestācijas komisiju locekļiem par darbu komisijā atlīdzību no valsts budžeta, jo viņi nav valsts civiliestādes darbinieki. Samaksas apmērs nav norādīts. Noteikumos nav arī nekādas norādes par komisijas locekļu ēdināšanu uz budžeta rēķina. 1994. gadā atestācijas komisijas locekļu samaksu vienpersonīgi tika apstiprinājis Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks I.Tupesis, lai gan tā bija jāsaskaņo Valsts reformu ministrijā un, tāpat kā komisiju sastāvi, Ministru kabinetā. Nevar atzīt par lietderīgu papildus servisa apkalpošanu kafijas galdu veidā par augstām cenām komisiju locekļu ēdināšanai. Šiem nolūkiem 1994. gadā izlietots Ls 12903,02, kas sastāda pat 50% no atestācijas komisijas locekļu darba samaksas.

Kolēģijas sēdē piedalījās un paskaidrojumus sniedza Valsts civildienesta pārvaldes pārstāvis — Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks I.Tupesis.

Valsts kontroles Valsts budžeta revīziju departamenta kolēģija, novērtējot lietas materiālus un pamatojoties uz likuma "Par 1923. gada 2. augusta likuma "Par Valsts kontroli" atjaunošanu" 33. pantu,

 

nolēma:

 

Apstiprināt revīzijas rezultātus par valsts budžeta līdzekļu izlietošanu Latvijas Republikas Valsts civildienesta pārvaldē 1994. gadā.

Valsts civildienesta pārvaldei

1. Pārskaitīt valsts budžeta ieņēmumos Ls 654,06 par 1994. gadā nepamatoti iztrūkumos norakstītām summām un iekasēt tās no vainīgām personām.

2. Pēc inventarizācijas rezultātiem precizēt 1994. gada bilanci un novērst revīzijā konstatētos pārkāpumus grāmatvedības uzskaitē.

3. Pakļautības kārtībā saskaņot atestācijas komisiju izdevumus.

Valsts reformu ministrijai

Ieteikt nodrošināt kontroli par revīzijā konstatēto pārkāpumu novēršanu Valsts civildienesta pārvaldē.

Valsts ieņēmumu dienestam

Sociālās apdrošināšanas departaments

Informējam, ka LR Valsts civildienesta pārvaldes atestācijas komisijas locekļu ēdināšana uzskatāma par paildu darba samaksu, kura apliekama ar nodokļiem.

Ministru kabinetam

Vērst uzmanību uz to, ka Ministru kabineta noteikumos par atestācijas kārtību nav reglamentēti atestācijas komisijas locekļu darba samaksas nosacījumi un Valsts civildienesta pārvaldei nav pamatojuma līdzekļu izdalīšanai to ēdināšanai.

Lēmumu var pārsūdzēt Latvijas Republikas Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma pieņemšanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts budžeta revīziju departamentā.

Departamenta direktora v.i. I.Šķibelis

Kolēģijas locekļi B.Breidaks

M.Prāma

R.Zonenbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!