• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sievietes un politika. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.1995., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53152

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, rīt, parīt vēl var abonēt "Latvijas Vēstnesi" un tā pielikumus 2.pusgadam

Vēl šajā numurā

15.06.1995., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sievietes un politika

Sievietes un sabiedrība, to darbība un ietekme Baltijas valstu politiskajā dzīvē. Tāds ir Hansa Zeidela fonda Baltijas valstu biroja rīkotās konferences galvenais temats. Šajās dienās tā notiek Latviešu biedrības namā. Pieņemšanu par godu Baltijas valstu konferences biroja atklāšanai rīkoja fonda priekšsēdētāja vietniece, Bavārijas valsts lietu valsts ministre profesore Ursula Menle, kura iepazīstināja ar fonda darbu. Vācijas valdības un Kristīgi demokrātiskās partijas atbalstīts, H.Zeidela fonds darbojas jau trīsdesmit gadus. Plaši izvērsts ir fonda izglītības darbs. Šī jau ir septītā konference, kas veltīta sieviešu politiskajai darbībai. Iepriekšējās notikušas Madridē, Atēnās, Lisabonā, Kopenhāgenā, Kijevā un citās valstīs.

Latvijas valdības vārdā klātesošos sveica ārlietu ministrs Valdis Birkavs. Viņš uzsvēra, ka jau pusotru gadu pirms Hansa Zeidela fonda biroja oficiālās atklāšanas tas sniedz zināšanas Baltijas valstīs. Šajā laikā Latvijā ir mainījušās trīs valdības un tikai pēdējā no tām strādā trīs sievietes. Ļoti nozīmīgs ir bijis līdzšinējais Vācijas Federatīvās Republikas valdības atbalsts Latvijas virzībā uz Eiropas Savienību, kur šajās dienās Latvija ieguvusi asociētās valsts statusu. Ieinteresētība un jauka darba atmosfēra valdīja konferences "Sieviešu loma politikā un demokrātiskajā sabiedrībā" plenārsēdes darbā. Valsts reformu ministre Vita Tērauda iepazīstināja ar sieviešu lomu Latvijas Republikas politikā un sabiedrībā. Savukārt par Lietuvas Sieviešu apvienības un Lietuvas Sieviešu demokrātiskās savienības darbu referēja Lietuvas Republikas bijusī premjerministre profesore Kazimire Prunskiene.

Ingrīda Rumbēna,

"LV" nozares redaktore

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!