• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šodien "Sudmaliņās" sagriežas tautas deju festivāls. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.1995., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53150

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

15.06.1995., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šodien "Sudmaliņās" sagriežas tautas deju festivāls

Pašā vasaras vidū — jau otrais starptautiskais tautas deju festivāls "Sudmaliņas". Ar ieskaņu koncertiem šodien pašā pusdienas laikā Rīgas centra parkos, ar izstādes atklāšanu pēcpusdienā Latvijas Fotogrāfijas muzejā, ar festivāla dalībnieku svinīgo gājienu no Brīvības pieminekļa uz Kongresu namu, kur pievakarē būs atklāšanas koncerts.

Paredzēts, ka šajās deju dienās, kas turpināsies līdz svētdienai, 18. jūnijam, piedalīsies pusotra desmita Latvijas labāko deju grupu ar īpaši iestudētām novadu programmām. Gaidīti būs arī vieskolektīvi, kas pieteikušies ne vien no Lietuvas, Igaunijas un Krievijas, bet arī no Austrijas, Vācijas, Somijas un Ungārijas, tāpat no samērā tālajām valstīm — Grieķijas un Turcijas.

Iespējas dejot un baudīt tautas deju mākslas prieku šajās dienās būs ne tikai rīdziniekiem, kurus katru vakaru gaidīs plašas programmas Kongresu namā. Jūrmalnieki varēs doties uz Dubultiem un Vaivariem, taču piektdiena un sestdiena iecerētas kā deju mākslas dienas daudzās Latvijas vietās. Tā piektdien "Sudmaliņas" griezīsies Alūksnē, Bauskā, Krustpilī, Krāslavā un Kuldīgā, bet sestdien — Aizkrauklē, Bērzgalē, Jumpravā, Limbažos, Madonā un Valkā.

Festivāla norisēs svētdienas rīta pusē paredzēti Latvijas amatnieku svētki Brīvdabas muzejā. "Sudmaliņu" otrās reizes noslēgums — svētdienas vakarā Kongresu namā.

Kā varam secināt, šie nebūs tik plaši svētki kā aizvadītajā sestdienā un svētdienā Jelgavā, taču ģeogrāfiskās aptveres ziņā tiem būs daudz lielāka amplitūda: no Alūksnes līdz Kuldīgai, no Bērzgales un Krāslavas — līdz Limbažiem un Valkai.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!