• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 23. maija noteikumi Nr. 134 "Grozījumi Nolikumā par kārtību, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR atzīta par nepamatotu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1995., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53074

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.135

Grozījumi Ministru padomes 1991.gada 13.novembra lēmumā nr.318 "Par vienotu darba samaksas sistēmu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem"

Vēl šajā numurā

27.05.1995., Nr. 81

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 134

Pieņemts: 23.05.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 134

Rīgā 1995.gada 23.maijā (prot. nr.27, 8§)

Grozījumi Nolikumā par kārtību, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR atzīta par nepamatotu

Izdoti saskaņā ar likuma "Par 1925.gada 1.aprīļa likuma
"Ministru kabineta iekārta" atjaunošanu" 14. panta 3.punktu

 

Izdarīt Nolikumā par kārtību, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR atzīta par nepamatotu (apstiprināts ar Ministru Padomes 1989.gada 29.augusta lēmumu nr.190 — Ministru Padomes 1992.gada 26.maija lēmuma nr.191 "Par Nolikuma par kārtību, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība pilsoņiem, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR atzīta par nepamatotu, grozīšanu" redakcijā — Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 27.nr.; Latvijas Vēstnesis, 1994, 46., 111.nr.) grozījumu un izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Jautājumu par mantas atdošanu vai tās vērtības atlīdzināšanu personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR atzīta par nepamatotu un kuras dzīvo Latvijas Republikas teritorijā, izskata tad, ja šīs personas (ja tās mirušas — to ģimenes locekļi vai citi mantinieki) ne vēlāk kā trīs gadus pēc tam, kad to izsūtīšana atzīta par nepamatotu, iesniedz pieteikumu par mantas atdošanu vai tās vērtības atlīdzināšanu tā rajona vai pilsētas domei (padomei), kuras teritorijā šīs personas dzīvojušas pirms izsūtīšanas. Personām, kuras nedzīvo Latvijas Republikas teritorijā, attiecīgais pieteikums jāiesniedz Finansu ministrijā līdz 1995.gada 1.augustam. Finansu ministrija nosaka, kura rajona vai pilsētas dome (padome) izskatīs pieteikumu par mantas atdošanu vai tās vērtības atlīdzināšanu.

Pieteikumus par mantas vērtības atlīdzināšanu personām, kuras administratīvā kārtā nepamatoti izsūtītas no teritorijas, kas bija Latvijas PSR sastāvdaļa izsūtīšanas dienā, bet vēlāk iekļauta KPFSR sastāvā, izskata rajona vai pilsētas dome (padome) pēc pieteikuma iesniedzēja dzīvesvietas Latvijas Republikā. Personām, kuras nedzīvo Latvijas Republikas teritorijā, attiecīgais pieteikums jāiesniedz Finansu ministrijā līdz 1995.gada 1.augustam. Finansu ministrija nosaka, kura rajona vai pilsētas dome (padome) izskatīs pieteikumu par mantas vērtības atlīdzināšanu.

Pašvaldības dome (padome) izskata pieteikumus arī tādā gadījumā, ja tie attaisnojošu iemeslu dēļ iesniegti pēc noteiktā termiņa.

Minētā kārtība attiecas arī uz visām tām personām, kuras nepamatoti tika represētas laikposmā no 1940.gada 17.jūnija līdz 1940.gada 21.jūlijam."

Ministru prezidents M.Gailis

Finansu ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Piebalgs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!