• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie valsts prezidenta - Daugavpils pārstāvji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.1996., Nr. 201/202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53056

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar Saeimā:

Vēl šajā numurā

26.11.1996., Nr. 201/202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Pie Valsts prezidenta

— Daugavpils pārstāvji

Ceturtdien, 21.novembrī, Valsts prezidenta kancelejā ieradās Daugavpils pilsētas pārstāvju delegācija: Irēna Folkmane, 5. Saeimas sekretāra biedre, Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja; Janīna Krumgolde, Daugavpils pilsētas apvienotās arodbiedrību padomes valdes locekle; Mečislavs Kogucs, Latvijas nacionālo “Daugavas vanagu” organizācijas Daugavpils nodaļas priekšsēdētājs; Emīls Bušs, valsts akciju uzņēmuma “Lokomotīve” prezidents.

Kā pastāstīja delegācijas pārstāvji, šobrīd Daugavpilī, otrajā lielākajā pilsētā Latvijā, vēlētāji ir ļoti satraukti par grozījumiem, kas 6.novembrī tika pieņemti Saeimā Likumā par pilsētas domes, rajona padomes un pagasta padomes vēlēšanām. Grozījumi liedz pašvaldību vēlēšanās kandidēt personām, kas pēc 1991.gada 13.janvāra ir darbojušās PSKP, interfrontē un Vislatvijas glābšanas komitejā. Tas skar tieši Daugavpils vēlētājus un viņu izvēli attiecībā uz pašreizējo pilsētas domes priekšsēdētāju Alekseju Vidauska kungu. Pieņemot šo normu, viņš nevarētu atkārtoti kandidēt.

Delegācijas pārstāvji atzina – kopš ievēlēšanas amatā 1994.gadā A.Vidauska kungs kopā ar savu pašreizējo domes sastāvu pilsētas dzīvē ir veicis vairākas nozīmīgas reformas. Tāpēc vēlētāji ar vairāk nekā 13 tūkstošiem parakstu griezušies pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa.

Daugavpils pilsēta ir īpatnēja ar tās nacionālo sastāvu, un, kā atzina delegācijas pārstāvji, tieši pēdējos divos gados, pateicoties domes un Vidauska kunga politikai, starpnacionālais jautājums nav saasinājies, bet stabilizējies.

Daugavpilieši nosūtījuši Valsts prezidentam vēstuli, kurā tika izteikti priekšlikumi papildināt pašvaldību vēlēšanu likuma grozījumus, atļaujot balotēties tajās vismaz tiem kandidātiem, kuri ievēlēti 1994.gada pašvaldību vēlēšanās un ar savu darbu devuši īpašu ieguldījumu sava reģiona un Latvijas valsts attīstībā.

Valsts prezidents iepazīsies ar minēto dokumentu saturu un tuvākajā laikā sniegs atbildi.

— Latvijas vēstnieks

Piektdien, 22. novembrī, Latvijas Valsts prezidents tikās ar Latvijas vēstnieku Čehijā un Turcijā — Valdi Krastiņu.

Tikšanās laikā tika runāts par sadarbības perspektīvām starp Latviju un Čehiju un Latviju un Turciju. Runājot par janvārī paredzēto valsts vizīti Turcijā, tika skarti jautājumi saistībā ar tālākās sadarbības veicināšanu un attīstību starp Latviju un Turciju.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie ārlietu ministra

— Itālijas vēstnieks

Piektdien, 22. novembrī, pie ārlietu ministra Valda Birkava iepazīšanās vizītē ieradās Itālijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Alesandro Pjetromarki (Alessandro Pietromarchi).

Sarunas dalībnieki pauda gandarījumu par Latvijas un Itālijas attiecību sekmīgo attīstību. Puses vienojās, ka ir jāaktivizē starpvalstu dialogs par Eiropas Savienības un NATO paplašināšanu, kā arī jāizvērš Latvijas un Itālijas sadarbība ekonomikas un finansu jomā. V.Birkavs un A.Pjetromarki izvērtēja Vidusjūras, Viduseiropas un Baltijas reģiona aktualitātes, konkrēti Eiropas Savienības paplašināšanas kontekstā.

V.Birkavs raksturoja Latvijas iekšpolitisko un ekonomisko stāvokli, kā arī informēja par pašreiz svarīgākajiem LR ĀM risināmiem jautājumiem.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!