• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997. gada 23. decembra noteikumi Nr. 437 "Noteikumi par akcīzes nodokļa naftas produktiem maksāšanu sakarā ar nodokļa likmju ikgadējo maiņu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.1997., Nr. 342/345 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.645

Par atvaļinājuma piešķiršanu R.Zīlem

Vēl šajā numurā

30.12.1997., Nr. 342/345

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 437

Pieņemts: 23.12.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.437

Rīgā 1997.gada 23.decembrī (prot. nr. 72 37.§)

Noteikumi par akcīzes nodokļa naftas produktiem maksāšanu sakarā ar nodokļa likmju ikgadējo maiņu

Izdoti saskaņā ar likuma “Par akcīzes nodokli
naftas produktiem” Pārejas noteikumu 5.punktu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā sakarā ar likumā “Par akcīzes nodokli naftas produktiem” noteikto akcīzes nodokļa naftas produktiem (turpmāk — nodoklis) likmju ikgadējo maiņu juridiskās personas, kas veic uzņēmējdarbību ar naftas produktiem, inventarizē tām piederošos naftas produktu krājumus un samaksā valsts budžetā nodokli.

2. Šie noteikumi piemērojami visām juridiskajām personām, kas veic uzņēmējdarbību ar degvielu un kurām ir speciāla atļauja (licence) uzņēmējdarbībai ar degvielu (turpmāk — uzņēmumi).

3. Uzņēmumi katru gadu inventarizē tiem piederošos naftas produktu krājumus pēc stāvokļa uz kārtējā gada 1.janvāri, sastāda pārskatu par akcīzes nodokli naftas produktiem (1.pielikums) un par inventarizācijā konstatēto naftas produktu kopējo daudzumu līdz kārtējā gada 1.februārim samaksā valsts budžetā nodokli, ko aprēķina kā starpību starp nodokli pēc likmes, kas ir spēkā kārtējā gada 1.janvārī, un nodokli pēc likmes, kas bija spēkā iepriekšējā gadā.

4. Pārskatu par akcīzes nodokli naftas produktiem un maksājuma dokumentu par valsts budžetā samaksāto nodokli uzņēmums līdz kārtējā gada 1.februārim iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta iestādē, kurā tas ir reģistrēts kā nodokļu maksātājs.

5. Kopā ar pārskatu par akcīzes nodokli naftas produktiem uzņēmums iesniedz arī kopijas dokumentiem par inventarizācijas rezultātiem katrā vietā (degvielas uzpildes stacijā, uzglabāšanas vietā u.c.), kurā tika veikta inventarizācija un kurā uzglabājas uzņēmumam piederošie naftas produkti.

6. Uzņēmums, kuram ir licence degvielas komerciālajai uzglabāšanai (turpmāk — uzglabātājs), sastāda arī pārskatu par naftas produktu krājumu (2.pielikums) katrā komerciālās uzglabāšanas vietā par visiem pēc stāvokļa uz kārtējā gada 1.janvāri inventarizētajiem naftas produktiem, kas pieder citiem uzņēmumiem. Uzglabātājs sastāda šādu pārskatu par katru uzņēmumu, kura naftas produkti tiek uzglabāti, un līdz kārtējā gada 1.februārim iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta iestādē, kurā tas ir reģistrēts kā nodokļu maksātājs.

7. Valsts ieņēmumu dienesta iestāde no uzglabātāja saņemto pārskatu par naftas produktu krājumu komerciālās uzglabāšanas vietā pārsūta attiecīgajām Valsts ieņēmumu dienesta iestādēm, kuru darbības teritorijā reģistrēti uzņēmumi, kuru naftas produkti tiek uzglabāti.

8. Ja uzņēmumam ir piešķirts nodokļa samaksas termiņa pagarinājums saskaņā ar atbilstošiem normatīvajiem aktiem, tad uzņēmums nodokli samaksā līdz piešķirtā nodokļa samaksas termiņa pagarinājuma beigām. Nodokļa samaksas termiņa pagarinājums neatbrīvo uzņēmumu no pārskata par akcīzes nodokli naftas produktiem sastādīšanas un iesniegšanas šo noteikumu 4.punktā noteiktajā termiņā. Maksājuma dokuments, kas apliecina nodokļa starpības samaksu, iesniedzams līdz samaksas termiņa pagarinājuma beigām.

9. Nodokli pēc stāvokļa uz 1998.gada 1.janvāri aprēķina kā starpību starp nodokli pēc likmes, kas stājas spēkā 1998.gada 1.janvārī, un nodokli pēc likmes, kas bija spēkā līdz 1997.gada 31.decembrim un kuru noteica likums “Par akcīzes nodokli”.

10. Noteikumi stājas spēkā ar 1998.gada 1.janvāri.

Ministru prezidents G.Krasts

Finansu ministrs R.Zīle

 

1. pielikums
Ministru kabineta
1997. gada 23. decembra
noteikumiem Nr. 437

Pārskats par akcīzes nodokli naftas produktiem

Finansu ministrs R.Zīle

 

2. pielikums
Ministru kabineta
1997. gada 23. decembra
noteikumiem Nr. 437

Pārskats par naftas produktu krājumu

Finansu ministrs R.Zīle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!