• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 9. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.1997., Nr. 139/140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52938

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālā vēlēšanu komisijas rīkojums Nr.24

Par jaunu deputātu Tukuma rajona padomē

Vēl šajā numurā

10.06.1997., Nr. 139/140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 9.jūnija sēdē

Akceptēts noteikumu projekts “Par kārtību, kādā kokmateriālu un augoša meža pārdošanas ienākumi apliekami ar iedzīvotāju ienākuma nodokli”. Noteikumi noteiks fiziskās personas apliekamā ienākuma no kokmateriālu un augoša meža pārdošanas aprēķināšanas kārtību ienākuma izmaksas veidā un rezumējošā kārtībā, paredzot ieviest meža atjaunošanas izmaksas un drošības naudu meža atjaunošanai ar šo saimnieciskās darbības veidu saistītajos attaisnotajos izdevumos.

Akceptēts noteikumu projekts “Par kārtību, kādā maksājami nodokļi par preču piegādēm un pakalpojumiem Rīgas tirdzniecības brīvostā”. Tie noteiks kārtību, kādā maksājams muitas, pievienotās vērtības un akcīzes nodoklis par preču piegādēm, to eksportu un importu, kā arī par sniegtajiem pakalpojumiem Rīgas tirdzniecības brīvostas teritorijā, uz kuru attiecināts brīvostas režīms.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par kārtību, kādā reģistrējamas personas (ģimenes) dzīvokļa jautājuma risināšanai paredzētās valsts un pašvaldību palīdzības saņemšanai”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par nodokļiem un nodevām”. Grozījumi ir nepieciešami, veicot priekšdarbus ķīlu reģistra izveidei.

Komiteja akceptēja likumprojektu “Par zaudējumu, kas nodarīti izziņas izdarītāja, prokurora vai tiesneša rīcības rezultātā, atlīdzināšanu”. Likumprojekts paredz, ka pieprasīt zaudējumu atlīdzināšanu būs tiesīgas tās personas, pret kurām ir taisīts attaisnojošs tiesas spriedums, pret kurām ierosinātā krimināllieta vēlāk izbeigta likumā paredzēto personu reabilitējošo apstākļu dēļ vai kurām piemērotais administratīvais arests atzīts par nelikumīgu un izbeigta administratīvā lietvedība. Akceptēti grozījumu projekti Latvijas Kriminālprocesa kodeksā, Civilprocesa kodeksā un Kriminālkodeksā.

Tā kā Latvijā pieaug agrāk tiesāto personu izdarīto noziegumu skaits, akceptēti grozījumu projekti Kriminālkodeksā, Kriminālprocesa kodeksā, Sodu izpildes kodeksā un Administratīvo pārkāpumu kodeksā, lai ieviestu policijas kontroli.

Akceptēts likumprojekts “Par Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātu”. Likums noteiks noteiktas biosfēras rezervāta robežas, funkcionālo zondējumu un galvenos aprobežojumus zonu robežās, kā arī Biosfēras rezervāta administrācijas funkcijas.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par darbu veikšanas projekta izstrādāšanu būvniecībai (Latvijas būvnormatīvs LBN 310-97)”.

Akceptēts ieteikumu projekts “Būvvaldes paraugnolikums”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par vienotu no valsts budžeta finansējamo valsts iestāžu uzskaites sistēmu”. Tie noteiks kārtību, kādā, izmantojot datorprogrammu “Personāla uzskaites sistēma” vai uzskaites formas, darbojas vienotā uzskaites sistēma.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību “Kultūras ministrijas nekustamie īpašumi””. Kultūras ministrijas valdījumā esošos nekustamos īpašumus paredzēts nodot minētajai valsts a/s apsaimniekošanai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!