• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par turpmāko apņemšanos.. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1997., Nr. 108/109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52900

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nīderlandes Karalistē

Vēl šajā numurā

30.04.1997., Nr. 108/109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēstules “Latvijas Vēstnesim”

Maznodrošināto politiskās apvienības 3.kongresa deklarācija

Par turpmāko apņemšanos

MPA kongress uzskata, ka tautas vairākuma stāvokļa pasliktināšanās (slīdēšana aizvien dziļākā nabadzībā, veselības aizsardzības un izglītības, kā arī tikumības pagrimums, alkoholisma un narkomānijas izplatīšanās, mirstības augošais pārsvars pār dzimstību) ir esošā varas grupējuma darbības rezultāts. Latvijā tiek praktiski īstenota nevis demokrātija jeb tautvaldība, kad valsts vara kalpo tautai, bet gan ultraliberālisms, kur varas pārstāvji gādā par sevi un sava šaura grupējuma interesēm. Tautai atstāta tikai iespēja reizi četros gados nobalsot par partiju sarakstiem un priekšvēlēšanu solījumiem, par kuru nepildīšanu deputāti vēlētājiem neatbild.

Latvijas Satversme un ANO starptautiskie dokumenti dod iespēju iedibināt patiesu demokrātiju jeb tautvaldību. Taču tas ir iespējams tikai tad, ja Saeimā un valdībā būs godīgi un gudri cilvēki, kam tautas vairākums uzticas. Saeimā un valsts pārvaldes struktūrās jābūt cilvēkiem, kas pašaizliedzīgi kalpo tautas interesēm, bet nevis savtīgi darbojas šaura grupējuma un savā labā. Te pirmais soģis katram cilvēkam ir viņa sirdsapziņa. Sešos gados, kopš atjaunota Latvijas neatkarība, tauta paspējusi izvērtēt valstī atpazīstamos sabiedrības darbiniekus. Taču visaugstāk tautas novērtētās personības tagad nav iespējams ievēlēt Saeimā, ja tos kāda politiska partija neiekļauj savā listē. Arī ievēlēšanas gadījumā tiem liegta iespēja rīkoties pēc sirdsapziņas, jo jāpakļaujas partijas, frakcijas un koalīcijas interešu diktātam. Parasti solījumi (pat zvērests) uzticīgi kalpot kādam politiskam grupējumam tiek pieprasīti no deputāta kandidātiem pirms to iekļaušanas listē. Daudzi tautā ļoti cienīti cilvēki nepiekrīt šādiem noteikumiem un līdz ar to vēlēšanās nevar piedalīties.

Lai nevajadzētu tērēt tautas enerģiju un līdzekļus referendumam par vēlēšanu likuma un Satversmes 2.6.panta mainīšanu, MPA jāuzņems politiskā atbildība un nepieciešamā rīcība, lai 7.Saeimā varētu ievēlēt plašā tautas aptaujā visaugstāk novērtētos kandidātus, kuri neatbalsta kādas partijas vadoņu tādas vēlmes, kas ir pretrunā ar tautas interesēm. Tāpēc kongress izsaka savu politisko gribu un publiski paziņo, ka MPA pārtop par Sirdsapziņas Parlamenta atbalsta partiju.

Atšķirībā no citām politiskajām partijām, MPA — Sirdsapziņas Parlamenta atbalsta partija — neizvirzīs Saeimas vēlēšanām savus vadoņus, funkcionārus un ierindas biedrus, bet tikai plašā tautas aptaujā izraudzītos Sirdsapziņas Parlamenta priekšstāvjus. MPA — Sirdsapziņas Parlamenta atbalsta partija savu darbību līdz vēlēšanām galvenokārt virzīs uz to, lai pēc iespējas plašākā sabiedrībā atpazītu un izvērtētu Sirdsapziņas Parlamentu, lai visaugstāk novērtētos 100 kandidātus ietvertu MPA — Sirdsapziņas Parlamenta atbalsta partijas izvirzītajā sarakstā.

No šī saraksta ievēlētajiem deputātiem netiks uzliktas nekādas saistības pret partiju, viņiem neuzspiedīs koalīcijas līgumus ar citām partijām. Mēs ceram, ka ievēlētie Sirdsapziņas Parlamenta deputāti īstenos savas tiesības Latvijas valsts un tautas interesēs pēc sirdsapziņas, pēc Satversmes un ANO pasludinātajiem principiem. Nešaubāmies, ka viņi vienmēr iestāsies par patiesi demokrātisku, tiesisku Latviju, bez trūkumcietējiem, ar plaukstošu kultūru un tautsaimniecību. Paši nepakļausies korupcijas kārdinājumam un katrā konkrētā gadījumā vērsīsies pret tām šauru grupu interesēm, kas var kaitēt mūsu tautai un valstij. Savā turpmākajā darbībā mēs konsekventi atbalstīsim Sirdsapziņas Parlamenta ieteikumus un sekmēsim cilvēku sirdsapziņas modināšanu, sabiedrības tikumības atjaunošanu, meklēsim ceļus un līdzekļus tautai naidīgo tendenču pārvarēšanai.

B.Pelse

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!