• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 29. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1997., Nr. 108/109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52899

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.119

Par I.Emša komandējumu

Vēl šajā numurā

30.04.1997., Nr. 108/109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 29.aprīļa sēdē

Akceptēti MK noteikumi “Latvijas Republikas Nacionālās augu šķirņu padomes nolikums”. Padome ir koordinējoša valsts institūcija, kas nodrošina zinātniski un ekonomiski pamatotas augu šķirņu struktūras veidošanos Latvijā. Padome izlems jautājumus par augu šķirņu ieviešanu, reģistrāciju, kā arī par iekļaušanu audzēšanai Latvijā ieteicamo augu šķirņu sarakstā un perspektīvo augu sarakstā un izslēgšanu no šiem sarakstiem; izstrādās ieteikumus lauksaimniecības kultūru selekcijas virzieniem, selekcijas darba uzlabošanai, sēklkopības sistēmas pilnveidošanai, kā arī selekcionāru tiesību aizsardzībai, apstiprinās augu šķirņu atzīšanas testa un augu šķirņu valsts konkursa salīdzinājuma metodiku u.c. Padomē darbosies 25 cilvēki, kas pēc zemkopības ministra, attiecīgo institūciju un uzņēmumu ieteikumiem tiks apstiprināti Ministru kabinetā uz diviem gadiem.

Valdība akceptēja grozījumus MK 1995.gada 12.septembra noteikumos nr.276 “Noteikumi par rudzu cenas noteikšanu zemes izpirkšanai un kompensācijai par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos aprēķināšanai”. Noteikumu pirmais punkts izteikts šādā redakcijā: “Lai noteiktu samaksas apmēru pastāvīgā lietošanā fiziskajām personām līdz 1996.gada 1.novembrim piešķirtās zemes izpirkšanai īpašumā un aprēķinātu kompensācijas apmēru par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos, noteikt rudzu cenu — 53 lati par tonnu.”

Akceptēts rīkojums “Par darba grupu Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas savstarpēji saskaņotu naftas un naftas produktu tranzīta pamatprincipu izstrādāšanai”. Darba grupu vadīs Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Uldis Pētersons.

Akceptēti “Noteikumi par sociālā nodokļa maksājumu sadalījumu 1997.gadā atbilstoši sociālās apdrošināšanas veidiem”, kuri izdoti saskaņā ar likumu “Par sociālo nodokli”. Noteikt 1997.gadā šādu sociālo maksājumu sadalījumu atbilstoši sociālās apdrošināšanas veidiem: pensiju apdrošināšanai — 34,94%; maternitātes un slimību apdrošināšanai — 0,85%; bezdarba apdrošināšanai — 1,6% un nelaimes gadījumu darbā un arodslimību apdrošināšanai – 0,08%.

Ar MK rīkojumu, ievērojot labklājības ministra ieteikumu, par Labklājības ministrijas Valsts slimokases direktori iecelta valsts civildienesta ierēdņa kandidāte Ināra Bluķe.

Akceptēta pilsonības piešķiršana naturalizācijas kārtībā 103 pilsonības pretendentiem un septiņiem viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptētie grozījumi Ministru padomes lēmumā “Par ugunsdrošību reglamentējošo Latvijas Republikas normatīvo aktu apstiprināšanu” paredz visā tekstā aizstāt vārdus “Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta departaments” ar vārdiem “Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests”.

Lai nodrošinātu valsts austrumu robežas izveidošanu un budžeta līdzekļu un valsts pasūtījuma izpildei nepieciešamo kredītu sadali austrumu robežas izveidošanai, kā arī lai veiktu valsts pasūtītāju darbības kontroli un panāktu racionālu valsts līdzekļu izmantošanu, valdība akceptēja rīkojumu “Par komisiju valsts austrumu robežas izveidošanai”. Par komisijas priekšsēdētāju iecelts iekšlietu ministrs Dainis Turlais, komisijā darbosies ārlietu ministrs Valdis Birkavs, satiksmes ministrs Vilis Krištopans un finansu ministrs Roberts Zīle.

Akceptēti “Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa prognozi 1997.gadam sadalījumā pa ceturkšņiem”. Paredzams, ka gadam prognozētās iedzīvotāju ienākuma nodokļa absolūtās summas sadalījums pa gada ceturkšņiem pieaugošā kārtībā no gada sākuma būs šāds: 1.ceturksnī — 43,47 milj.latu, 2. — 88,83 milj.latu, 3. — 137,98 milj.latu un 4. — 189,01 milj.latu.

Akceptēti “Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas finansēšanas noteikumi”. Noteikts, ka inspekcija tiek finansēta valsts pamatbudžeta ietvaros. Inspekcijas ieņēmumus veidos atskaitījumi no apdrošināšanas sabiedrību saņemto apdrošināšanas prēmiju kopējās summas (0,5% no dzīvības apdrošināšanas operācijām ar uzkrājumu veidošanu, 0,8% no pārējām apdrošināšanas operācijām).

Valdības preses departaments


Pēc Ministru kabineta 29.aprīļa sēdes

Izglītības un zinātnes ministra Jura Celmiņa, ekonomikas ministra Guntara Krasta un finansu ministra Roberta Zīles atbildes, skaidrojumi un komentāri

Vispirms runāja Juris Celmiņš :

— Šodien valdība akceptēja noteikumus par naudas balvām par izciliem sasniegumiem sportā. Šie noteikumi ir tapuši diezgan ilgi, tos izskatīja un sagatavoja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvalde Fogeļa kunga vadībā, konsultējoties ar sportistiem un sporta dzīves organizētājiem. Šie noteikumi ir izskatīti arī Ministru kabineta Komitejas sēdē, kurā izdarīti daži grozījumi. Tika nolemts, ka nevis Nacionālā sporta padome, bet gan tieši Ministru kabinets apbalvos sportistus par izciliem sasniegumiem pēc Nacionālās sporta padomes ieteikumiem. Mums bija arī debates par to, kādi varētu būt balvu apmēri. Šodien, precizējot noteikumu otro punktu, paredzējām to apmērus komandu un individuālajās sacensībās. Tātad, ja konkrētā apbalvojuma summa pienāksies individuālajā vērtējumā, to saņems viens sportists, ja konkrēto summu izcīnīs komanda, tā summa būs tāda pati, un to saņems visa komanda.

Ir noteiktas šādas balvas. Par pirmo vietu olimpiskajās spēlēs — līdz 165 tūkstošiem latu. Tā ir vislielākā balva. Par otro vietu — līdz 35 tūkstošiem latu. Par šo pozīciju bija diezgan plašas debates gan Komitejas sēdē, gan valdības sēdē. Daži ministri uzskata, ka te ir ļoti liela starpība. Taču Ministru kabinets vienojās, ka šāda starpība ir pieļaujama. Jo tas būtu ļoti izcils notikums Latvijas vēsturē, ja kāds sportists vai kāda mūsu komanda izcīnītu olimpisko čempionu titulu. Tātad mēs galu galā akceptējām, ka šāda apbalvojumu summu starpība būtu pieļaujama. Par trešo vietu — līdz 20 tūkstošiem latu. Par ceturto vietu — līdz 15 tūkstošiem latu, par piekto — līdz 10 tūkstošiem latu, par sesto — līdz 6 tūkstošiem latu. Tālāk ir balvu sadalījums pasaules čempionātos pieaugušajiem, junioriem un jauniešiem. Par pirmo vietu pasaules čempionātā esam paredzējuši balvu līdz 20 tūkstošiem latu, junioriem — līdz 10 tūkstošiem latu, jauniešiem — līdz 5 tūkstošiem latu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!