• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēstule. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.1995., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52866

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Valsts prezidenta rīkojums Nr.5

Par Ministru kabinetu

Vēl šajā numurā

30.11.1995., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēstule

Ētikas padome — Saeimai un Ministru kabinetam

Jūs pārstāvat Latvijas Republiku: Jūsu panākumi un kļūdas ir Latvijas valsts panākumi un zaudējumi.

Tāpēc Ētikas padome aicina 6. Saeimas deputātus un Ministru kabinetu neaizmirst dažas ētiskas vērtības.

1. Latvijas valstij ir jākalpo cilvēka brīvībai, drošībai un labklājībai. Latvijas Republikas konstitucionālais likums nosaka: “Cilvēks, viņa dzīvība, brīvība, cieņa un tiesības ir Latvijas valsts augstākā pamatvērtība.”

2. Ikvienam ir jāievēro likuma gars, ne tikai likuma burts.

3. Saeimas uzdevums ir vairot cieņu pret likumiem, saskaņot likumus ar augstākām garīgām vērtībām, lai to izpilde nerunātu pretī taisnīgumam un sirdsapziņai.

4. Deputāts pārstāv vēlētāju intereses, un viņa galvenais pienākums ir attaisnot savu atbalstītāju uzticību un cerības, būt godprātīgam un ar augstu morāli.

5. Ikviens deputāts un Ministru kabineta loceklis ir atbildīgs par priekšvēlēšanu solījumu un partijas programmu izpildi.

6. No deputātiem un Ministru kabineta locekļiem ikviens sagaida augstu inteliģences pakāpi, ētisku un patriotisku attieksmi pret valstī notiekošo, neuzpērkamību, ar savu paraugu veicināt tikumību sabiedrībā.

7. Deputāts un Ministru kabineta loceklis ap sevi, ģimenē, attiecībās ar kolēģiem, radiem, draugiem, visu sabiedrību kopumā veido ētisku vidi, kas balstās uz cieņu, godu, iejūtību, principialitāti, sapratni.

8. Valsts un tautas materiālos līdzekļus ikviens izlieto taupīgi, neizmantojot tos personīgajiem mērķiem vai personīgās interesēs.

Ētikas padome redz lielu iespēju konstruktīvai, kopīgai sadarbībai.

1995. gada 27. novembrī

Ētikas padome ir sabiedriska bezpeļņas organizācija, kas dibināta 1995. gada pavasarī. Tās mērķis ir veicināt ētikas principu ievērošanu valsts amatpersonu un valsts ierēdņu vidū. Par Ētikas konsultatīvās padomes priekšsēdētāju ievēlēts Augusts Milts, par Ētikas padomes valdes priekšsēdētāju — Vita Tērauda. Ētikas padome sev izvirzījusi uzdevumu gada laikā izstrādāt un piedāvāt sabiedrībai ierēdņu un valsts amatpersonu ētikas kodeksu. Jebkurš interesents — gan fiziskas, gan juridiskas personas — ir aicināts iestāties Ētikas padomē un piedalīties tās darbā. Ētikas padomes darbu finansē biedru maksas un ziedojumi.

Ētikas padomes koordinātes: Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 38–218, tel.7332059.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!