• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Visi likumi un likumdošanas lietas - tagad tikpat kā uz delnas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.1995., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

30.11.1995., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Visi likumi un likumdošanas lietas — tagad tikpat kā uz delnas

Mazus, toties skaistus Jurģus turpat savā pašreizējā mājvietā Kr. Barona ielā 24. novembrī nosvinēja Latvijas Nacionālā bibliotēka. Pievienojot Parlamenta informatīvās apkalpošanas nodaļai bibliotēkas juridiskās literatūras fondu, radusies iespēja izveidot juridiskās literatūras lasītavu, kam ierādītas trīs mājīgas istabiņas. Te nu ir vienkopus visplašākā literatūra dažādos tiesībzinātņu jautājumos un pilnīga informācija par likumdošanu Latvijā un ārvalstīs. Lasītavas vadītāja Ieva Cielava cer, ka čakli lasītāji būs gan mūsu jaunās Saeimas deputāti, gan daudzi citi interesenti.

Lasītavas atklāšanu par svētkiem vērta arī tas, ka te nu cienīgs saturs saņēmis atbilstoši cēlu ietvaru. Lasītavu iekārtojusi slavenā Špaieras bibliotēku tehnikas firma (Schulz Bibliothekstechnik GmbH Speyer) . Atzīmējot savu 40. gadadienu, tā izveidojusi sponsorēšanas fondu, no kura līdzekļiem atļāvusies arī šo fantastisko dāvanu Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.

Kā pastāstīja firmas izpildprezidents Ērihs Hampels (Erich Hampel) , šis uzņēmums Reinas krastos ir vienīgā lielā Eiropas firma, kas projektē un izgatavo tikai bibliotēku aprīkojumu. Tālab firmā izauguši lieliski speciālisti un sasniegts ļoti augsts tehnoloģiskais līmenis. Viss, kas tiek piedāvāts zinātniskajām, publiskajām, bērnu un citādu profilu bibliotēkām, ir pašu izgudrots un izgatavots. Un viss izceļas ar augstu funkcionalitāti, kvalitāti un mūsdienīgu dizainu.

Daudzās Rietumeiropas, Āzijas, Āfrikas un Amerikas valstīs pazīstamās firmas dāvinātie plaukti, katalogu kastītes, galdi un krēsli sagādās prieku un komfortu gan lasītavas saimniecēm, gan ciemiņiem.

A. Rozeniece,

“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!