• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz Eiropas ārlietu ministru sanāksmi Luksemburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.1995., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52779

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceļu satiksmes noteikumi. Papildus iepriekš publicētajam

Vēl šajā numurā

31.10.1995., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Uz Eiropas ārlietu ministru sanāksmi Luksemburgā

Šodien, 31. oktobrī, Luksemburgā notiek ES un asociēto valstu ārlietu ministru strukturētā dialoga sanāksme, kurā piedalās arī LR ārlietu ministrs V. Birkavs.

Sanāksmes oficiālajā dienas kārtībā paredzēti šādi jautājumi:

— PHARE programma kā finansiālais instruments, lai sagatavotos integrācijai ES; bijušās Dienvidslāvijas problēmas un miera process Vidējos Austrumos.

Ārlietu ministri plānojuši spriest arī par transatlantiskajām ES un ASV attiecībām, 1996. gada starpvaldību konferenci, kā arī par strukturētā dialoga jautājumiem.

Latvijas Ārlietu ministrijas delegācija Spānijā

Ceturtdien, 26.septembrī, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš un LR vēstniece Spānijā Aina Nagobads–Ābola apmeklēja Spānijas Ārlietu ministriju. Pirmajā dienas pusē viņš tikās ar Spānijas ĀM Eiropas nodaļas ģenerāldirektoru Hosē Rodrigesu–Spiteri Palasvelo (Jose Rodriguez–Spiteri Palazuelo) . Galvenais sarunu temats bija Latvijas integrācija Eiropas Savienībā. Spānija atbalsta sarunu uzsākšanu ar visām asociētām valstīm un Kipru, un Maltu 6 mēnešus pēc starpvaldību konferences beigām. M.Riekstiņš informēja par LR viedokli NATO paplašināšanās kontekstā. Spānijas puse informēja par Eiropas līguma iespējamo ratifikāciju Spānijas parlamentā nākamās nedēļas laikā.

Pēc minētās vizītes M.Riekstiņš parakstīja Latvijas Republikas un Spānijas Karalistes līgumu par ieguldījumu savstarpēju veicināšanu un aizsardzību. Līdz šim Latvijā reģistrēti astoņi Latvijas un Spānijas kopuzņēmumi. Sarunu laikā M.Riekstiņš informēja par Latvijas puses ieinteresētību atvērt Latvijā Spānijas tirdzniecības namu un Latvijas produkcijas eksporta iespējām uz Spāniju.

Dienas otrā pusē ritēja tikšanās ar Spānijas ĀM Drošības un atbruņošanās nodaļas ģenerāldirektoru Hosē de Karvahalu Salido (Jose de Carvajal Salido) un ĀM ES lietu valsts sekretariāta Juridiskās un institucionālās koordinācijas nodaļas ģenerāldirektoru Alberto Navarro (Alberto Navarro) . Latvijas delegācija tika informēta par Spānijas kā ES prezidējošās valsts pozīciju. Paredzēts, ka Latvijas oficiālais pieteikums tiks iekļauts 31.oktobrī ES un asociēto valstu ārlietu ministru strukturētā dialoga sanāksmes darba kārtībā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!