• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministra atbilde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.1995., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bezdarbu valstī

Vēl šajā numurā

28.07.1995., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministra atbilde

Dokuments nr.629a

Par Rīgas Centrāltirgus un citu tirgu īpašuma tiesībām

Latvijas Republikas Saeimai

Atbildot uz Saeimas deputātu A.Kiršteina, V.P.Karnupa, E.Berklava, D.Stalta, A.Seiles jautājumiem, paskaidroju, ka saskaņā ar LKP CK un LPSR Ministru padomes 1987.gada 21.aprīļa lēmumu nr.126 “Par pasākumiem kolhozu tirgu darba uzlabošanai” Tirdzniecības ministrijai bija jānodod kolhozu tirgi (izņemot Centrāltirgus rūpniecības preču tirgu) patērētāju kooperācijas organizāciju pārziņā, bet nevis īpašumā, un līdz ar to tas neradīja īpašuma tiesības patērētāju kooperācijas organizācijām. Tādējādi nav nepieciešamības atcelt minēto lēmumu.

Saskaņā ar Civillikuma 993. un 994.pantiem nodošana vien vēl nenodibina nekustama īpašuma ieguvējam īpašuma tiesības, un par nekustama īpašuma īpašnieku atzīstams tikai tas, kas par tādu ierakstīts zemesgrāmatās.

Čpašumtiesības attiecībā uz Latvijas tirgiem kārtojamas atbilstoši likuma “Par 1937.gada 22.decembra Zemesgrāmatas likuma spēka atjaunošanu un spēkā stāšanās kārtību” un Zemesgrāmatu likuma prasībām, kas paredz valsts, pašvaldību, kā arī citu personu īpašumtiesību atjaunošanu uz nekustamo īpašumu, tai skaitā uz tirgiem, pamatojot savas pretenzijas ar īpašumtiesību apliecinošiem dokumentiem.

Savukārt pašreizējam mantas turētājam ir tiesības uz atlīdzību par īpašumā ieguldītajiem līdzekļiem atkarībā no tā, vai tie ir nepieciešami, derīgi vai greznuma izdevumi.

Čpašuma tiesību strīdi jārisina tiesas ceļā.

Iekšlietu ministrs — tieslietu ministra p.i. J.Ādamsons

1995.gada 26.jūlijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!