• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas inteliģence par valsts un tās pilsoņu attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.1996., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52552

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Meklē notikuma lieciniekus

Vēl šajā numurā

31.10.1996., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc notikuma

Latvijas inteliģence par valsts un tās pilsoņu attiecībām

Sestdien, 26.oktobrī, Rīgas Latviešu biedrības namā Latvijas Inteliģences apvienība, Latvijas Pašvaldību savienība, Rīgas Latviešu biedrība un Jaunrades fonds rīkoja konferenci “Valsts un pilsoniskā sabiedrība”. Konferencē piedalījās kultūras, izglītības un zinātnes darbinieki, pašvaldību un valdības, kā arī sabiedrisko organizāciju pārstāvji un visdažādāko profesiju speciālisti. Ar priekšlasījumiem uzstājās politiloģe Ilze Ostrovska par tēmu “Valsts vara un sabiedrība pārejas periodā”, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Anatolijs Gorbunovs un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis — “Valsts un pašvaldības” (publicēti “Latvijas Vēstneša” iepriekšējā, 182. numurā, 30.10.1996.) unTālavs Jundzis — “Kā ievēlēt tautai atbildīgu 7.Saeimu?”

Visi runātāji pauda satraukumu par tautas grimšanu nabadzībā un morālo vērtību degradāciju, par ēnu ekonomikas uzplaukumu, par plaisu, kas starp vēlētājiem un Saeimas deputātiem kļūst aizvien platāka. Kā vieni no visu nelaimju cēloņiem tika minēti — pilsoniskās sabiedrības nīkulīgā attīstība Latvijā, ēnu ekonomikas izvēršanās, kas rada arī savu ēnu sabiedrību un neļauj veidoties civilizētai sabiedrībai, kā arī bīstami pieaugošā atsvešinātības tendence starp tautu un valdību.

Konferences noslēgumā tika pieņemta rezolūcija par 7.Saeimas vēlēšanu likumprojektu, kā arī apstiprināts aicinājums Latvijas sabiedrībai (skat. zemāk).

Vairis Ozols,

“LV” iekšpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!