• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zemes Reformas Vēstnesis" - nāk klajā 10. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.1996., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52547

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Vēl šajā numurā

31.10.1996., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Zemes Reformas Vēstnesis” — nāk klajā 10.burtnīca

Plaša publikāciju kopa ievada žurnāla jaunākā numura zemes reformas lietām veltīto nodaļu. Tajā savas domas par reformas gaitu izsaka Rīgas pilsētas Zemes komisijas priekšsēdētājs Egils Vīgants un Valsts zemes dienesta Jūrmalas pilsētas nodaļas vadītājs Vladimirs Linde. 13.oktobrī apritēja 60 gadu Likumam par lauku nekustamo īpašumu pārdēvēšanu. Tā plusus un mīnusus rakstā “Latvietis latviskā vidē” analizē Nacionālā mērniecības centra speciālists Jurģis Kavacs. Turpat rakstā “Ja grib saimniekot, tad zeme kļūst vēlīga” žurnāliste Ligita Liepa dalās savos iespaidos par Kuldīgas rajona Vārmes pagastā redzēto, bet Krāslavas rajona Andrupenes pagastā pieredzēto apkopojusi žurnāliste Aina Rozeniece.

Mērniecības un kartogrāfijas lietām atvēlētajās lappusēs ierādīta vieta Dr.geogr., kartogrāfa Jāņa Štrauhmaņa apcerējumam par profesoru Boļeslavu Brežgo un viņa unikālo veikumu Latgales zemes mērīšanas vēsturē un Nacionālā mērniecības centra direktora vietnieka Ojāra Kozlovska skaidrojumam par robežu uzmērīšanas darbu izmaksām.

Privatizācijas lietas apcer Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas atbildīgais sekretārs Indulis Krauze, Rīgas pilsētas Valsts un dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētājs Jānis Rupkus un Rīgas pilsētas Galvenās arhitektūras pārvaldes Pilsētplānošanas nodaļas vadītāja palīgs Gunārs Melbergs.

Pievērsdamās mežu lietām, Latvijas Radio raidījuma “Meža dzīve” vadītāja Mudīte Paegle intervē par Kauņā notikušo Baltijas valstu mežkopju kongresu, bet Dr.habil.iur, profesors, LU Juridiskās fakultātes Krimināltiesisko zinātņu katedras vadītājs Uldis Krastiņš dalās savās pārdomās par jaunu krimināltiesisko aizsardzību. Līdzās publicēti Ministru kabineta noteikumi par grozījumiem lēmumā “Par Mežsaimniecības attīstības fonda nolikumu” un “Meža un medību valsts nolikums”.

Rubrikā “Kopdarbības lietas” lasītāju uzmanību piesaista Agrārās ekonomikas institūta direktora v.i. Andra Miglava un tā paša institūta Lauksaimniecības attīstības un ekonomisko attiecību nodaļas pētnieka Normunda Ozoliņa dialogs “Likumprojekts pirms došanās caur “varas gaiteņiem””. Tiem, kas interesējas par kooperācijas problēmām, noderīga būs publikācija “Bezpeļņas organizācija “Lauksalaca” — lauksaimnieku peļņai”.

Teritoriālās reformas problēmas publikācijā “Lielās kopsakarības mums jāpārzina un jāveido kopā” caurskata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Anatolijs Gorbunovs. Turpat publicēta arī Latvijas pagastu pašvaldību sapulces rezolūcija “Par Latvijas pašvaldību teritoriālo reformu”.

Kā parasti — daudz rakstu par kultūrvides lietām. Ministru kabineta rīkojumu un nolikumu par kultūrvēsturisko teritoriju “Abavas ieleja” papildina publikācijas par kultūras mantojuma dienām, par Helsinku komisijas Vides komitejas gadskārtējo sanāksmi, par Engures ezera ikdienu, par Latvijas bebru populācijas atjaunošanos un Latvijas Centrālās dzīvnieku aizsardzības biedrības organizēto fotoizstādi “Saudzēsim dzīvniekus!”. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!