• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas asambleja konkrētībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.1996., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52511

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Savienības starpvaldību konferencē

Vēl šajā numurā

11.06.1996., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas asambleja konkrētībā


Asamblejas stundās: Tieslietu komitejas sēdē — Latvijas parlamentārieši Juris Kaksītis, Ilmārs Bišers, Jānis Ādamsons, Igaunijas pārstāvis Prīts Aimla; Ārlietu un drošības komitejas sēdes starpbrīdī — Lietuvas parlamenta opozīcijas vadītājs Vītauts Landsberģis, Latvijas Ārlietu ministrijas valsts ministrs Juris Sinka

Piektdien, 7.jūnijā, Saeimas nama Sarkanajā, Kamīna un Prezidija zālē strādāja Baltijas asamblejas trīs komitejas: Ārlietu un drošības, Sociālekonomiskā un Tieslietu.

Sociālekonomiskās komitejas sēde. Komiteja sprieda par nodokļu saskaņošanu starp Baltijas valstīm, īpašu uzmanību pievēršot akcīzes un apgrozījuma nodokļiem, tai skaitā arī akcīzes nodoklim benzīnam. Tika runāts par tā saucamo “tax free” veikalu izveidi Baltijas valstīs. Tāpat tika apspriests jautājums par kopīgu lauksaimniecības preču tirgu Baltijas valstīs, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nostāju nekustamo īpašumu likumdošanā un zemes tirgu. Tika runāts par sociālās drošības sistēmām Baltijas valstīs. Čpašu interesi izraisīja ideja par vienotu Baltijas valstu sociālo telpu. Tā ir Baltijas Ministru padomes Sociālo lietu komitejas iniciatīva. Deputāti runāja arī par Baltijas valstīs īstenotajiem PHARE programmas projektiem.

Ārlietu un drošības komiteja sprieda par nacionālo un drošības koncepciju, pārrunāja argumentāciju NATO paplašināšanas jautājumā. Tieslietu komitejā risināja problēmas, saistītas ar organizēto noziedzību, cietumu reformu u.c. jautājumiem.

“LV” informācija
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!