• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - zviedru augstskolas vadītāji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1996., Nr. 74/75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīt - 1.maijā - Darba svētki, Latvijas Republikas Satversmes sapulces sanākšanas diena

Vēl šajā numurā

30.04.1996., Nr. 74/75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — zviedru augstskolas vadītāji

Vakar, 29.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis pieņēma Stokholmas Ekonomikas augstskolas valdes locekli Jakobu Palmšernu, Ekonomikas augstskolas Rīgā rektoru Hoganu Hederšernu un dekānu Janu Eklēfu. Ar viņiem kopā ieradās Zviedrijas vēstnieks Latvijā Andreass Adāls. Viņš izteica prieku par to, ka Valsts prezidents tiekas ar cilvēkiem, ar kuriem kopā tika atklāta Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā.

Jakobs Palmšerna informēja, ka šovasar šai augstskolai būs svētki — pirmais izlaidums, kad dokumentu par Stokholmas augstskolas absolvēšanu saņems piecdesmit studentu. Viņš uzsvēra šī notikuma nozīmību, jo ar izlaidumu noslēdzas pirmais triju gadu darbības posms.

Augstskolas darba kvalitāti pārbaudījusi starptautiska komisija un atzinusi par veiksmīgu. Līdz 2004.gadam šī mācību iestāde pakāpeniski pāries Latvijas valdības pārziņā. Šīs skolas finansēšanā ir piedalījušās Zviedrija un Latvija, un Zviedrijas valdība vēl trīs gadus sniegs šāda veida atbalstu. Tā kā šajā augstskolā mācās studenti arī no Lietuvas un Igaunijas, Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbībai ir svarīga kopīga šīs augstskolas atbalstīšana finansiāli un ar Zviedrijas mācību spēku līdzdalību.

Guntis Ulmanis atzinīgi novērtēja Zviedrijas atbalstu un zviedru mācību spēku devumu Ekonomikas augstskolas darbības attīstīšanā un pilnveidošanā. Viņš izrādīja interesi par Ekonomikas augstskolas darbību, tās finansēšanas veidiem un skolas tālāko attīstību, tās absolventu integrāciju Latvijas ekonomikā. Prezidents uzsvēra šīs mācību iestādes pozitīvo ieguldījumu Latvijas pārejas veicināšanā uz tirgus ekonomiku. Guntis Ulmanis atzina par lietderīgu tuvākajā laikā tikties ar Ministru prezidentu Andri Šķēli, lai apspriestu Ekonomikas augstskolas problēmas. “Ja jau kopā ar Zviedrijas karali laidām pasaulē šīs augstskolas ideju, tad no tās tik viegli neatlaidīsimies,” teica Valsts prezidents.

Guntis Ulmanis tika ielūgts piedalīties Stokholmas Ekonomikas augstskolas izlaiduma svinībās 1.jūlijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!