• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts iedzīvotāju nodrošināšanu ar Latvijā ražotiem pārtikas produktiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.1996., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52303

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

31.01.1996., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pielikumi Latvijas Zemnieku federācijas 5. kongresa rezolūcijai

Rezolūcija publicēta “LV” nr.14, 26.01.1996.

Par valsts iedzīvotāju nodrošināšanu ar Latvijā ražotiem pārtikas produktiem

Limbažu rajona nodaļas delegātu rezolūcija par

SIA “Proventus farmi” cūku kompleksa celtniecību Limbažu rajona Lēdurgas pagastā

SIA “Proventus farmi” Limbažu raj. Lēdurgas pagastā plāno celt cūku fermu kompleksu 33 000 komerccūku gadā, izveidot 10 000 sivēnmāšu ganāmpulku, izmantojot “Stamboek International”, “Kouldijs Volden BV” barošanas tehnoloģiju un veterināro uzraudzību.

Projekta pamatojums — zemniekiem nodrošinās graudu realizāciju, atrisinās gaļas ražošanas problēmu un nodrošinās ar pasaules standartiem atbilstošu ģenētisko materiālu.

Limbažu rajona, Vidzemes novada un visas Latvijas cūkgaļas ražotājiem, kā arī ikvienam iedzīvotājam jāzina:

1. Vai šī kompleksa celtniecības un līdz ar to gaļas ražošanas programma saskaņota un akceptēta zemkopības un reģionālās attīstības institūcijās. Zemniekiem jāzina savas saimnieciskās attīstības perspektīvas.

2. Eiropas valstīs dabas aizsardzības likums nosaka atļauto mājlopu blīvumu, pie tam Latvijā jau ir negatīva pieredze lielo cūku kompleksu ekspluatācijā (Ulbrokā pat gruntsūdeņu piesārņojums).

3. Tā kā kompleksu paredz celt pie Pēterupītes, kas ietek jūrā, nenoliedz jūras piesārņojumu. Šī kompleksa celtniecība draud ar ekoloģisku katastrofu un mūsu valsts cūkgaļas ražotāju bankrotu.

Zemkopības ministrijas, ekonomikas un vides aizsardzības institūcijām prasām atbildi uz šiem jautājumiem un projekta apstiprināšanā — atbildību.

Latvijas Zemnieku federācijas Limbažu rajona nodaļas
valdes priekšsēdētājs M. Andersons

Limbažu rajona nodaļas delegātu rezolūcija par mājlopu kaušanas noteikumiem zemnieku saimniecībās

Pēc 1996.gada jūlija lopu kaušana tiks atļauta tikai labiekārtotās, sanitārajai un vides aizsardzībai atbilstošās tipveida kautuvēs. Šā likuma izpilde ir nereāla, un paredzams gaļas uzpircēju un gaļas kombinātu cenu diktāts.

Eiropas Savienības valstīs esošos veterinārās sanitārijas noteikumus nevar realizēt pavēļu vai likumu veidā, nepieciešams finansiāls un materiāls nodrošinājums, jāzina gaļas ražošanas perspektīvas katrā pagastā un rajonā, jānodrošina kreditēšana.

Šā likuma izpildes termiņu atlikt līdz 2000.gadam.

Latvijas Zemnieku federācijas Limbažu rajona nodaļas
valdes priekšsēdētājs M.Andersons

Limbažu rajona nodaļas delegātu rezolūcija par zemju izpirkšanas noteikumu projektu 1996.gadam

Zemniekiem un pārējiem laukos dzīvojošiem zemes izmantošana ir galvenais iztikas avots. Privatizācijas aģentūra sagatavojusi noteikumu projektu, un to atbalsta arī Saeimas frakciju saskaņošanas padome. Paredz ar 1996.g. 1.janvāri zemes izpirkšanu 50% ar sertifikātiem un 50% naudā. Ne jau zemes izmantotāju dēļ vien kavējās zemes iemērīšanas un reģistrācijas darbi zemesgrāmatā. Likumu nesakārtotības, finansu trūkuma un zemes mērnieku lielās darba slodzes dēļ iemērīšanas darbi aizkavēti.

Sertifikātu izmantošana zemes pirkšanai ir galvenais šo vērtspapīru izmantošanas veids lauku cilvēkiem un var būt tikai kā vienīgais maksāšanas līdzeklis.

Latvijas Zemnieku federācijas Limbažu rajona nodaļas
valdes priekšsēdētājs M.Andersons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!