• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs visi Baltijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.1997., Nr. 309/310 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52221

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

28.11.1997., Nr. 309/310

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MĒS VISI BALTIJĀ

Nacionālā radio un televīzijas padome

Informācija 1997.gada 20.novembrī

Par “Radio Latgalei”

Nacionālā radio un televīzijas padome informē, ka konkursam apraides atļaujas (licences) saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai 87,5—108 MHz UIV diapazonā Rēzeknē pieteicies viens pretendents — SIA “Baltijas Satelītkanāls”. Sabiedrības prezidents ir Guntars Pekšs, sabiedrības adrese — Novembra iela 16, Rēzekne, LV–4600.

Programmas nosaukums “Radio Latgalei”, saīsināti “Radio LTG”.

“Radio Latgalei” programma paredzēta cilvēkiem, kas vēlas klausīties mūziku izklaidei un kas grib saņemt maksimāli daudz jaunas informācijas. Programmas veidotāju vēlēšanās — piesaistīt dažāda vecuma un dažādu sociālo slāņu klausītājus, proporcionāli sadalot programmu jauniešiem, mājsaimniecēm, inteliģencei, uzņēmējiem, ražotājiem, darba devējiem un arī darba ņēmējiem, informējot tos par brīvajām darba vietām un pieprasītākajām specialitātēm.

Plašākā skatījumā “Radio Latgalei” uzdevums būtu atspoguļot sabiedriskās un ekonomiskās norises, kas saistās ar īpaši atbalstāmā reģiona statusa piešķiršanu vai speciālās ekonomiskās zonas izveidošanu.

Īpaši paredzēts akcentēt autobraucējiem interesējošu informāciju: meteoroloģisko prognozi, muitas ziņas, robežu šķērsošanas noteikumus un situāciju uz robežas. Šādas ziņas būtu lietderīgas un aktuālas autotransporta vadītājiem, kas šķērso Rēzeknes rajona teritoriju ceļā uz Latvijas un Krievijas robežu Zilupes un Kārsavas virzienā.

Raidlaika apjoms svešvalodās “Radio Latgalei” tekstuālajos raidījumos nepārsniegs 30 procentus no raidlaika tekstuālās daļas kopējā apjoma diennakts laikā. Raidījumi svešvalodās būs operatīvās ziņas angļu un krievu valodā, kā arī informatīvi publicistiskās un kultūras programmas, kas, apzinoties novada multikulturālo vidi, varētu tikt veidotas ne tikai latviešu, bet arī krievu, poļu, baltkrievu un lietuviešu valodā. Taču pamatprincips “Radio Latgalei” darbā būs tādas kultūrpolitikas veidošana, kas veicinās vairāk latviskā nekā rietumnieciskā attīstību.

Kā reklāmas devējus “Radio Latgalei” paredz piesaistīt drošas, praksē sevi pierādījušas firmas un uzņēmumus, kas veicina Latgales reģiona ekonomisko attīstību.

Līdztekus ieņēmumiem no sludinājumiem un reklāmas, pirmajā darbības gadā jaunā radio programma tiks finansēta no SIA “Baltijas Satelītkanāls” peļņas citos tās uzņēmējdarbības veidos, kādi norādīti firmas reģistrācijas dokumentos.

Par “Jelgavas radio FM”

Nacionālā radio un televīzijas padome informē, ka konkursam apraides atļaujas (licences) saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai 87,5—108 MHz UIV diapazonā Jelgavā pieteicies viens pretendents — SIA “AD Serviss”, kas reģistrēts Uzņēmumu reģistrā 1996.gada 30.janvārī.

Firmas adrese — Jelgavā, Loka maģistrālē 27—28.

Firmas dibinātāja — Latvijas Republikas pilsone Larisa Brohūzena.

Paredzētais radio nosaukums: “Jelgavas radio FM”. Pilnvara — veikt SIA “AD Serviss” vārdā darbības, kas saistītas ar dalību radio apraides atļaujas saņemšanai — izsniegta Andrim Pānam.

“Jelgavas radio FM” tiks veidots kā Jelgavas pilsētas un rajona lokālā raidorganizācija. Programmas mērķauditorija būs Jelgavas pilsētas un rajona iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 55 gadiem. Galvenā vieta radiostacijas programmā tiks ierādīta Informatīvo raidījumu veidošanai par Jelgavas pilsētas un rajona dzīvi. Tiks veidoti arī izklaidējoši un izglītojoši raidījumi un organizētas telefonaptaujas. 85 procentus no raidlaika paredzēts atvēlēt muzikālajai programmai. Raidījumi notiks latviešu valodā, bet daži ziņu izlaidumi dienā, iespējams, būs arī krievu valodā. Raidījumi svešvalodās nekādā gadījumā nepārsniegs likumā atļautos 30 procentus.

Radiostacijas “Jelgavas radio FM” pirmo darbības gadu finansiāli nodrošinās no SIA “AD Serviss” saimnieciskās darbības rezultātā iegūtiem līdzekļiem un sadarbības partneru ieguldījumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!