• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālās drošības padomes sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.1997., Nr. 214 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52102

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts investīciju programmu 1998. - 2000. gadam

Vēl šajā numurā

29.08.1997., Nr. 214

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Nacionālās drošības padomes sēdē

Šā gada 27.augustā Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vadībā notika Latvijas Republikas Nacionālās drošības padomes kārtējā sēde.

Nacionālās drošības padome noklausījās aizsardzības ministra T.Jundža, iekšlietu ministra Z.Čevera un Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieka A.Vovera ziņojumu par valsts drošību.

Nacionālās drošības padome, apspriežot jautājumu par valsts aizsardzību, nolēma ieteikt Ministru kabinetam jūtami palielināt 1998.gada militāro budžetu salīdzinājumā ar 1997.gadu, paredzot arī turpmākajos gados aizsardzības finansējuma palielinājumu atbilstoši Latvijas mērķim integrēties NATO.

Pamatojoties uz Valsts drošības iestāžu likumu, Nacionālās drošības padome uzklausīja, apsprieda un pieņēma zināšanai Iekšlietu ministrijas Drošības policijas priekšnieka ziņojumu par dienesta darbības rezultātiem aizvadītā gada laikā.

Valsts prezidenta preses dienests

Latvijas ārlietu ministrs — Grieķijā

No 27. līdz 31.augustam ārlietu ministrs Valdis Birkavs uzturas darba vizītē Grieķijā. 28.augustā V.Birkavs tikās ar Grieķijas Republikas ārlietu ministru Teodoru Pangalosu ( Theodoros Pangalos) .

Saruna noritēja atklātā un draudzīgā gaisotnē. LR ārlietu ministrs iesniedza LR Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa ielūgumu Grieķijas prezidentam Konstantinam Stefanopolosam ( Constantinos Stephanopoulos ) apmeklēt Latviju. Savukārt T.Pangalosss izteica vēlmi apmeklēt Latviju 1998.gada sākumā.

Sarunas dalībnieki pārrunāja Latvijas un Grieķijas divpusējo attiecību jautājumus, ES un NATO paplašināšanās procesus. V.Birkavs iepazīstināja Grieķijas pusi ar Latvijas pozīciju par ES paplašināšanos, kā arī divpusējo attiecību attīstības gaitu. T.Pangaloss pauda Grieķijas atbalstu sākt sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā ar visām ES kandidātvalstīm vienlaikus un pastāstīja, ka informēs Luksemburgas ārlietu ministru Žaku Posu ( Jacques Poos ) par šo vienoto Latvijas un Grieķijas pozīciju. (Ž.Poss piedalīsies 29.—30. augustā Atēnās notiekošajā starptautiskajā konferencē. Luksemburga šobrīd ir ES prezidējošā valsts.) Pārrunājot valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās, V.Birkavs lūdza Grieķijas atbalstu atkārtotai Latvijas ievēlēšanai ANO kontribūciju komitejā 1998.—2000. gadā.

Apspriežot Latvijas un Ēģiptes divpusējo attiecību jautājumus, uzsvars tika likts uz ekonomisko sadarbību. Grieķijas ārlietu ministrs pauda interesi par privatizācijas procesiem un Latvijas eksportu.

Latvijas puse iesniedza Grieķijai līgumprojektu par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kas ieceļo un uzturas nelegāli.

Zviedrijas ārlietu ministre — Latvijas ārlietu ministram

Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs saņēmis vēstuli no Zviedrijas Karalistes ārlietu ministres Lēnas Hjelmas–Vallenas ( Lena Hjelm–Wallen ).

Vēstules sākumā ārlietu ministre apstiprinājusi Zviedrijas interesi pilnveidot attiecības ar Latviju, un tas būs ne mazāk nozīmīgi kā integrācija Eiropā.

Vēstulē pausts Zviedrijas stingrs atbalsts sākt sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā ar visām kandidātvalstīm vienlaikus. L.Hjelma–Vallena uzsver, ka ir svarīgi, lai visām kandidātvalstīm tiktu piešķirtas vienādas iespējas kļūt par ES dalībvalstīm.

ĀM preses centrs

Pie Ministru prezidenta — Eiropas Parlamenta deputāts

Vakar, 28.augustā, pie Ministru prezidenta Guntara Krasta viesojās Eiropas Parlamenta deputāts no Itālijas un Eiropas Parlamenta “Union for Europe” pārstāvis Ernesto Kakavali.

E.Kakavali informēja Ministru prezidentu par Eiropas Parlamenta darbību, gatavojot īpašu ziņojumu par katru asociēto valsti, uz kura pamata tiks pieņemti ieteikumi Eiropas Savienības Padomei attiecībā uz iestāšanās sarunu uzsākšanu. Par Latvijas ziņojuma sagatavotāju Eiropas Parlamenta Ārlietu, drošības un aizsardzības politikas komisija nozīmējusi E.Kakavali.

Ministru prezidents informēja viesi par Latvijas valdības rīcību pēc negatīvās ES rekomendācijas saņemšanas. Izstrādāts rīcības plāns Latvijas integrācijas ES intensificēšanai un valdības memorands. G.Krasts uzsvēra Latvijas ieinteresētību integrēties ES un apliecināja, ka turpmāk tieši piedalīsies šī procesa kontrolē.

Pēc E.Kakavali lūguma Guntars Krasts pastāstīja par Latvijas valdības prioritātēm, uzsverot privatizācijas procesus, konkurences attīstības veicināšanu, veselības aizsardzības sistēmas pilnveidošanu un ar naturalizāciju saistītus jautājumus.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!