• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.1997., Nr. 155/166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52012

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas ražotāji Austrumu tirgū

Vēl šajā numurā

27.06.1997., Nr. 155/166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Ārlietu ministrijā —

Šveices Ārlietu departamenta

politiskās direkcijas direktora vietnieks

Vakar, 26.jūnijā, LR Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš tikās ar Šveices Ārlietu departamenta politiskās direkcijas direktora vietnieku Franci fon Dēnikenu ( Franz von Daeniken) . Tikšanās laikā Māris Riekstiņš un Francis fon Dēnikens apsprieda Latvijas un Šveices divpusējās attiecības. Abas puses novērtēja starpvalstu attiecības kā pragmatiskas, stabilas un pozitīvi ievirzītas. M.Riekstiņš un F.Dēnikens pārrunāja arī jautājumus, kas skar NATO paplašināšanos, Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā, kā arī Baltijas valstu reģionālās sadarbības aktualitātes.

Šveices Ārlietu departamenta politiskās direkcijas direktora vietnieks ir ieradies Latvijā kā Šveices delegācijas vadītājs sarunām par bezvīzu režīmu starp abām valstīm.

Vakar, 26.jūnijā, tika parafēts līgums ar Šveici par bezvīzu ieceļošanu pilsoņiem, kā arī līgums par personu atpakaļuzņemšanu un tā protokols.

Latvijas Republika

un starptautiskie dokumenti

Par pievienošanos Eiropas Savienības deklarācijai

par gaidāmajām parlamenta vēlēšanām Albānijā

Aizvakar, 25. jūnijā, Latvijas Republika pievienojās Eiropas Savienības deklarācijai par gaidāmajām parlamenta vēlēšanām Albānijā.

ES aicina Albānijas politiskās partijas un visus pilsoņus piedalīties vēlēšanās 29.jūnijā un 6.jūlijā, saglabājot mieru un uzturot kārtību.

ES uzsver, cik svarīgi ir stiprināt nacionālo izlīgumu pēc vēlēšanām un izsaka cerību, ka vēlēšanas ļaus izveidot jaunu valdību, kas gūs plašu atbalstu Albānijas izdzīvotāju vidū un veicinās sadarbību starp visiem Albānijas politiskajiem spēkiem.

Attiecības starp ES un Albāniju nākotnē būs atkarīgas no demokrātijas principu pilnīgas atjaunošanas, cilvēktiesību un minoritāšu tiesību ievērošanas, stabilas ekonomiskās darbības, kā arī no labām attiecībām starp Albāniju un tās kaimiņvalstīm.

ES atbalsta un augstu novērtē to, kā daudznacionālie aizsardzības spēki, kuros piedalās dažādas ES dalībvalstis, ciešā sadarbībā ar Albānijas valdību, neitrāli un objektīvi pilda savus uzdevumus saskaņā ar attiecīgām ANO Drošības padomes rezolūcijām.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!