• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 27. marta sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.1997., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51911

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rietumeiropas Savienības generāļsekretārs

Vēl šajā numurā

29.03.1997., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 27.marta sēdē

Ceturtdien, 27.martā, Ministru kabineta sēdē akceptēts rīkojums “Par dzīvojamo māju saglabāšanu valsts īpašumā Jūrmalā un Rīgā, Vecāķos”. Valsts īpašumā tiks saglabātas un nodotas valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamo īpašumu aģentūra” 62 mājas Jūrmalā un piecas Vecāķos.

Valdība akceptēja grozījumus MK 1996.gada 30.jūlija noteikumos nr.275 “Valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšanas kārtība”. Noteikumu 1. pielikuma 8. punktā vārdi “bezskaidrās naudas uzkrājumu vieta” aizstāti ar vārdiem “bezskaidras naudas uzkrājumu vieta un summa”. Grozījumi nosaka, ka Valsts prezidentam, Saeimas deputātiem, Ministru prezidentam, Ministru prezidenta biedram, ministriem, valsts ministriem, parlamentārajiem sekretāriem, pilsētu domju un rajonu padomju priekšsēdētājiem un attiecīgo pašvaldību izpilddirektoriem līdz 1997.gada 15.aprīlim jāpapildina iesniegtās deklarācijas, norādot bezskaidrās naudas uzkrājumu summas. Pārējām valsts amatpersonām noteikumos izdarītie grozījumi jāņem vērā, aizpildot deklarācijas pēc 1997.gada 1.aprīļa (stājoties amatā, beidzot pildīt amata pienākumus un aizpildot deklarāciju par 1997.gadu).

Akceptēts MK rīkojums “Par nekustamo īpašumu Jūrmalā, Jūras ielā 41/45”, ar kuru valsts īpašumā tiek saglabāts nekustamais īpašums Jūrmalā, Jūras ielā 41/45, un nodots valsts a/s “Rosme” valdījumā. Akciju sabiedrībai “Rosme” uzdots pārņemt minēto nekustamo īpašumu no Finansu ministrijas, noteiktā kārtībā nekustamais īpašums jāreģistrē Zemesgrāmatā uz valsts vārda valsts a/s “Rosme” personā, minētais nekustamais īpašums izmantojams Ārlietu ministrijas vajadzībām.

Valdība akceptēja MK noteikumus “Dzīvnieku kaušanas noteikumi”. Noteikumi nosaka vienotu kārtību, kas jāievēro dzīvnieku kaušanā atbilstoši veterinārsanitārajām un sanitārhigiēniskajām prasībām. Ar 1997.gada 1.aprīli tirgos, veikalos, dzīvnieku kaušanas un gaļas pārstrādes uzņēmumos aizliegts tirgot mājas aptākļos kautu dzīvnieku gaļu un tās produktus. Mājas apstākļos kautu dzīvnieku gaļu un tās produktus aizliegts eksportēt uz ārvalstīm. Līdz 1997.gada 31.decembrim mājas apstākļos kautās cūkas atļauts realizēt tirgos, kuros ir pastāvīga valsts veterinārā uzraudzība. Noteikumi pieņemti, lai nodrošinātu kvalitatīvas, patērētāju veselībai nekaitīgas un ārvalstu tirgū konkurētspējīgas gaļas produkcijas ieguvi.

Ministru kabineta Komitejas 27.marta sēdē

Tiesību aktu projekti, kurus paredzēts pieņemt Satversmes 81. panta kārtībā

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par biržām”.

Lai veicinātu tālāku vērtspapīru tirgus attīstību, komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par vērtspapīriem”.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par ostām”. 10. panta 2.daļā vārdus “Finansu ministrijas Nodokļu un muitas likumdošanas departamenta direktors” paredzēts aizstāt ar vārdiem “finansu ministrs”.

Akceptēti grozījumu projekti likumā “Par autoceļiem” un MK 1994.gada noteikumos nr.169 “Par ceļu satiksmi”. Grozījumi paredz diferencētu naudas sodu iekasēšanas kārtību par pārkāpumiem sabiedriskajā transportā, kas ļaus pilnīgāk iekasēt sodu atkarībā no pārkāpuma smaguma un pārkāpēja reālās maksātspējas.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par mežu apsaimniekošanu un izmantošanu”. Grozījumi precizē Valsts mežu dienesta darbību un atbildību.

Lai veicinātu repatriantu atgriešanos etniskajā dzimtenē, komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļu jautājuma risināšanā”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citu valstu pilsonības”. Grozījumi paredz izslēgt no likuma subjektu vidus personas, kas ir saņēmušas kompensāciju par izbraukšanu uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par Aizsardzības spēkiem”. Grozījumi paredz uz Drošības dienesta bāzes izveidot Militāro policiju, kas iekļausies Aizsardzības spēku sistēmā un būs pakļauta NBS komandierim.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par arhīviem”. Grozījumi paredz, ka turpmāk Valsts arhīvu ģenerāldirektoru amatā iecels Ministru kabinets pēc tieslietu ministra ieteikuma.

Parastā kārtībā pieņemamie

tiesību aktu projekti

Akceptēts noteikumu projekts “Par kārtību, kādā no valsts budžeta finansējamās iestādes var sniegt maksas pakalpojumus”. Noteikumi neattieksies uz maksas pakalpojumiem, par kuriem maksa noteikta īpašā kārtībā — ar likumiem un MK noteikumiem.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par zemes nomas maksas maksimālo lielumu un samaksas kārtību lauku apvidos”. Noteikumi attiecas uz juridiskajām personām, kuras veic nomas maksājumus par zemi, kura šīm personām piešķirta saskaņā ar likumu “Par zemes reformu LR lauku apvidos”. Nomas maksa nedrīkstēs pārsniegt 2,25 procentus no zemes kadastrālās vērtības vai 150 procentus no zemes (nekustamā īpašuma) nodokļu summas.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par īpašās palīdzības fondiem”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par valsts un pašvaldību īpašumu privatizācijas fondiem”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par pievienošanos Eiropas Sociālajai hartai un tās papildprotokolam”. Harta ir Eiropas Padomes svarīgākais instruments sociālās politikas un drošības jomā, kas garantē pilsoņu ekonomiskās un sociālās tiesības.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas un Baltkrievijas Republikas Iekšlietu ministrijas vienošanos par sadarbību cīņā ar organizēto noziedzību”.

Komiteja akceptēja Kartogrāfijas padomes izveidošanu. Par tās priekšsēdētāju paredzēts iecelt Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Ģeoloģijas nodaļas lektoru Topogrāfijas un tālizpētes metožu laboratorijas vadītāju Aivaru Markotu.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par pilnvaru Latvijas Bankai izvietot Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma realizācijai emitētos vērtspapīrus”.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Latvijas līdzdalību Eiropas Kopienas programmās.”

Valdības preses departaments

Ukrainas vicepremjers — Latvijas premjeram

Ļoti cienījamais Ministru prezidenta kungs!

Ukrainā augstu vērtē Latvijas Republikas centienus nodrošināt ukraiņu kopienas prasības kultūras un izglītības jomā. Spilgts piemērs tam ir atsevišķas ēkas piešķiršana Rīgas valsts ukraiņu skolai.

Pateicoties pedagogu spraigajam darbam, skolēnu centīgajai attieksmei pret mācībām un vecāku entuziasmam, skola ir kļuvusi par ukraiņu kultūras centru Latvijas Republikā.

Izsakām jums sirsnīgu pateicību un ceram uz turpmāku sadarbību, kas, neapšaubāmi, veicinās Ukrainas un Latvijas tautu kultūru bagātināšanos un kļūs par lielu ieguldījumu draudzīgu attiecību attīstībai starp mūsu valstīm.

Ar cieņu —

Kijeva 1997.gada 27.februārī Ukrainas vicepremjerministrs Ivans Kurass

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!