• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 1996. gada 24. oktobra saistošie noteikumi Nr. 6 "Par sabiedrisko uzvedību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.1997., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51816

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas domes saistošie noteikumi Nr.14

Pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās

Vēl šajā numurā

31.01.1997., Nr. 33

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 6

Pieņemts: 24.10.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ventspils pilsētas domes saistošie kārtības noteikumi Nr. 6

Par sabiedrisko uzvedību

Pieņemti saskaņā ar LR likuma “Par pašvaldībām” 43. pantu.

Noteikumos lietoto terminu skaidrojums:

Namīpašumam piegulošā teritorija — gājēju ietve un ielas braucamā daļa 1 m platumā visa namīpašuma zemes garumā, namīpašumi, kas atrodas pie parkiem, skvēriem, dārziem, bulvāriem, krastmalām — līdz parka, dārza, skvēra robežām vai līdz krastmalas margām.

1. Par atskaņošanas aparatūras lietošanu uz ielām, dzīvokļos, uz balkoniem (lodžijām) vai citu rīcību, kas traucē iedzīvotāju mieru no pulksten 23 līdz 6, vai par sanitāro normu “Par pieļaujamo trokšņu līmeni (3077 — 84)” pārsniegšanu: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

2. Par nenostiprinātu vai pienācīgi nenosegtu kravu pārvadāšanu, kā rezultātā tiek piegružota braucamā daļa, zaļā zona vai ietve: — uzliek nudas sodu līdz Ls 50.

3. Par ielu, citu sabiedrisko vietu piegružošanu ar izsmēķiem, sērkociņiem, saulespuķu sēklām, papīriem vai citiem atkritumiem vai spļaušanu uz ielas vai citās sabiedriskās vietās: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

4. Par dzīvojamā fonda, sabiedrisko koplietošanas telpu (kāpņu telpu, liftu, bēniņu, pagrabu u.c.) piegružošanu ar sadzīves atkritumiem (t.sk. mēbelēm, sadzīves tehniku), kā arī par smēķēšanu šajās vietās: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

5. Par braukšanu ar mehāniskiem vai nemehāniskiem transporta līdzekļiem vai citiem pārvietošanās līdzekļiem (skrituļdēļi, skrituļslidas u.tml.), ja tas traucē gājēju vai transporta kustību: — uzliek naudas sodu līdz Ls 10.

6. Par transporta līdzekļu novietošanu uz piebrauktuvēm pretī gāzes uzpildes grupu vārtiem, ja tas traucē vai var traucēt brīvu piekļūšanu: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

7. Par sabiedrisko iestāžu, kultūras, sporta, tirdzniecības vietu (tirgus) vai uzņēmumu kārtības noteikumu neievērošanu: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

8. Par ēku, būvju, žogu, to elementu apzīmēšanu vai citādu bojāšanu: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

9. Par savlaicīgu namīpašumu, ēku, fasāžu neuzturēšanu kārtībā, namīpašumam piegulošās teritorijas neuzturēšanu, tajā skaitā trotuāru netīrīšanu, zāles nepļaušanu (zāles garums virs 15 cm), sniega novietošanu uz ielu braucamās daļas: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50 namīpašniekam vai namīpašuma pārvaldniekam, vai sētniekam.

10. Par namīpašumiem piegulošo ūdens novadgrāvju, caurteku piesārņošanu vai neuzturēšanu kārtībā: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

11. Par “Ventspils pilsētas ūdensvada un kanalizācijas lietošanas noteikumu” pārkāpšanu, par kanalizācijas un ūdensvada, siltumtīkla aku, aizbīdņu (ventiļu), hidroslēgu kapju patvaļīgu atvēršanu vai publisko dzeramā ūdens ņemšanas vietu (t.sk. brīvkrānu) bojāšanu: — uziek naudas sodu līdz Ls 50.

12. Par ielu, parku vai pagalmu elektroapgaismojuma bojāšanu: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

13. Par Ventspils pilsētā esošo sabiedrisko apstādījumu vai zālāju bojāšanu: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

14. Par peldēšanos publiskajās ūdenstilpēs, kur tas aizliegts: — uzliek naudas sodu līdz Ls 10.

15. Par piebraukšanu ar motorizētajiem sauszemes transporta līdzekļiem pie publiskajām ūdentilpēm ārpus satiksmes ceļiem tuvāk par 100 m (izņemot speciāli ierīkotās piebrauktuves vai stāvvietas) vai kāpu zonā tuvāk par 300 m: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

16. Par remontdarbu veikšanu, sastatņu uzstādīšanu, pagaidu žogu, nožogojumu, asfalta seguma uzlaušanu, zemes rakšanas darbu veikšanu bez atļaujas (ordera): — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

17. Par nosacījumu, kas minēti darbu atļaujā (orderī) par tiesībām veikt darbus pilsētas teritorijā vai darba termiņu pārkāpšanu: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

18. Ventspils pilsētas “Suņu un kaķu turēšanas noteikumu” neievērošana: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

19. Par uzmākšanos ar zīlēšanu, buršanu, ubagošanu pilsētas administratīvajā teritorijā: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

20. Par veļas izkāršanu tam neparedzētās vietās, kā arī dzīvojamo ēku lodžijās, balkonos ielas pusē redzamā veidā: — uzliek naudas sodu līdz Ls 10.

21. Par sadzīves atkritumu, būvgružu u.c. priekšmetu vai vielu dedzināšanu Ventspils pilsētā, ja tas rada uguns bīstamību vai rada neērtības citām personām: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

22. Par informācijas nesēju (norādījuma zīmju, stendu, afišu u.c. materiālu) bojāšanu, iznīcināšanu, patvarīgu izvietošanu Ventspils pilsētā vai to neuzturēšanu pienācīgā kārtībā: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

23. Par “Vides aizsardzības licencēšanas noteikumu Ventspils pilsētā” neievērošanu”: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

24. Par iekļūšanu, atrašanos juridisko personu teritorijās, kurās noteikts caurlaižu režīms, bez attiecīgās caurlaides: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

25. Par automašīnu mazgāšanu vai braukšanai nederīga transporta līdzekļa ilgstošu (ilgāk nekā 10 kalendārās dienas) novietošanu tam neparedzētās vietās: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

26. Par saistošo noteikumu Nr. 5 “Par pašvaldības nodevām Ventspils pilsētā” neievērošanu: — uzliek naudas sodu līdz Ls 50.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Lembergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!