• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 29. decembra sēdē Pēc Ministru kabineta 29. decembra sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.1998., Nr. 388/399 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51721

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.395

Grozījums Ministru prezidenta 1998.gada 5.novembra rīkojumā Nr.332 "Par Ārkārtējo situāciju valsts operatīvās komisijas sastāvu"

Vēl šajā numurā

30.12.1998., Nr. 388/399

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 29. decembra sēdē

Tiesību aktu projekti, kuri tiek izdoti Satversmes 81.panta kārtībā

Akceptēti noteikumi "Par Augstākās Padomes lēmuma "Par Latvijas Kultūras akadēmijas Satversmes apstiprināšanu" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Akceptēts grozījums Radio un televīzijas likumā. Likuma 5.panta ceturtajā daļā tiek svītroti vārdi "ievērojot inflāciju".

Akceptēts grozījums likumā "Par uzņēmējdarbībai sniegtā valsts un pašvaldību atbalsta kontroli". Grozījumi paredz, ka attiecībā uz nodokļu maksājumu parādu kapitalizāciju un nodokļu samaksas termiņu pagarinājumiem likums tiks piemērots ar 2000.gada 1.janvāri.

Akceptēti grozījumi likumā "Par privātajiem pensiju fondiem" un grozījumi Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā. Grozījumi konkretizēs Apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas darbību.

Parastā kārtībā pieņemtie tiesību akti

Valdība akceptēja noteikumus "Dzelzceļa infrastruktūras fonda nolikums". Fondu pārvalda satiksmes ministrs, kas pieņem lēmumu par fonda līdzekļu plānošanu un izlietošanu valsts speciālā budžeta līdzekļu ietvaros.

Akceptēti noteikumi "Dzelzceļa infrastruktūras (sliežu ceļu) valsts reģistrācijas un uzskaites kārtība". Dzelzceļa infrastruktūras īpašnieks un valstij piederošas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs šajos noteikumos noteiktajā kārtībā reģistrē savā īpašumā (pārvaldījumā) esošo dzelzceļa infrastruktūru. Dzelzceļa infrastruktūras reģistrācijas un uzskaites vienība ir dzelzceļa infrastruktūras iecirknis.

Akceptēts rīkojums "Par Zemkopības ministrijas valsts uzņēmuma "Valsts mācību un pētījumu saimniecība "Vecauce"" nodošanu Latvijas Lauksaimniecības universitātes īpašumā".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi". Tie akceptēti, lai novērstu noteikumu pretrunas ar noteikumiem "Kārtība, kādā ārvalstu fiziskajām personām atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis par precēm, kuras tiek izvestas no Latvijas".

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā valsts institūcijas sniedz informāciju Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts institūcijas sniedz informāciju Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 15.jūlija noteikumos Nr.252 "Noteikumi par autotransporta tehnisko ekspertīzi sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātajā apdrošināšanā". Grozījums noteiks, ka ārvalstīs reģistrētam transportlīdzeklim, kas bijis iesaistīts ceļu negadījumā Latvijā, eksperts ir tiesīgs sastādīt remonta izdevumu rēķinu, izmantojot ārvalstī kompetentas personas sastādītu transportlīdzekļa zaudējuma novērtēšanas dokumentāciju.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 25.jūnija noteikumos Nr.226 "Valsts noslēpuma objektu saraksts".

Akceptēti noteikumi "Zāļu un farmaceitisko produktu cenu veidošanas noteikumi". Tie neattiecas uz ražotāja un lieltirgotāja cenas veidošanu medikamentiem, kuru iegāde pacientam tiek apmaksāta no valsts obligātās veselības apdrošināšanas līdzekļiem.

Valdība akceptēja noteikumus "Aizsargjoslu ap kapsētām noteikšanas metodika". Tie noteiks aizsargjoslu ap kapsētām noteikšanas metodiku, lai nepieļautu kapsētām pieguļošo teritoriju sanitāro apstākļu pasliktināšanos, kā arī pamatprasības jaunu kapsētu ierīkošanai.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā tiek aprēķinātas un atmaksātas pārmaksātās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un veikts pārrēķins sociāli apdrošināto personu kontos". Grozījumi noteikumos izdarīti sakarā ar grozījumiem likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu". Tie stāsies spēkā ar 1999.gada 1.janvāri.

Akceptēti "Noteikumi par 1999.gadā vecuma pensijas aprēķināšanai piemērojamiem plānotajiem vecuma pensijas izmaksas laikposmiem".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 25.marta rīkojumā Nr.138 "Par naftas darbu licencēšanas un naftas resursu apguves vadības grupu". Par vadības grupas vadītāju apstiprināts ekonomikas ministrs Ainārs Šlesers, par vadītāja vietnieci — vides valsts ministre Inese Vaidere.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par īpaši atbalstāmajiem reģioniem". Grozījumu projekts paredz no likuma izslēgt 14.panta 1.punktu, kas nosaka, ka atsevišķos gadījumos pēc Reģionālās attīstības padomes lēmuma no Reģionālā fonda līdzekļiem var izsniegt kredītus vai sniegt kredītgarantijas uzņēmumiem.

Akceptēts rīkojums "Par valsts bezpeļņas sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts"". Tas nosaka: lai koordinētu standartizācijas attīstību Latvijā, reģistrētu nacionālos standartus, kā arī veiktu citas Standartizācijas likumā noteiktās funkcijas saskaņā ar likumu "Par bezpeļņas organizāciju" un likumu "Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību", ar 1999.gada 1.janvāri jāizveido valsts bezpeļņas sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts".

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts "Par pagaidu importa kvotu cūkgaļai un (dzīvām) cūkām". Likuma mērķis būs aizsargāt iekšējo tirgu, ierobežojot Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas izcelsmes cūkgaļas un (dzīvu) cūku importu, saskaņā ar Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līguma par brīvo tirdzniecību ar lauksaimniecības precēm 13. un 16.pantu. Paredzams, ka iekšējā tirgus aizsardzībai uz laiku līdz vienam gadam, ievedot cūkgaļu un (dzīvas) cūkas ārpus muitas tarifu kvotu apjomiem, tiek pielietota Latvijas Republikā spēkā esošā vislielākā labvēlības režīma ievedmuitas tarifu likme. Paredzēts noteikt šādas muitas tarifu kvotas cūkgaļai un (dzīvām) cūkām, kas tiek ievestas brīvam apgrozījumam no Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas: dzīvas cūkas, izņemot vaislas tīršķirnes kvotas, mēnesī Igaunija — 13 tonnas, Lietuva — 22 tonnas; svaiga, atdzesēta vai saldēta cūkgaļa Igaunija — 45 tonnas, Lietuva — 7 tonnas. Minēto preču apjomu (muitas tarifu kvotu ietvaros) attiecīgajiem importētājiem konkursa kārtībā sadalīs Muitas tarifu padome. Paredzams, ka speciālas atļaujas (licences) šī likuma trešā pantā minēto preču ievešanai muitas tarifu kvotas ietvaros izsniegs Zemkopības ministrija.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas un Eiropas Savienības Asociācijas padomes lēmumu "Par izmaiņām Eiropas līguma, kas izveido asociāciju starp Eiropas Kopienām un to dalībvalstīm, no vienas puses, un Latvijas Republiku, no otras puses, 3.protokolā"".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta balvas piešķiršanu par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs". Ministru kabineta balva — Goda diploms, krūšu nozīme un attiecīga naudas summa — starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētājiem, kā arī Goda diploms un attiecīga naudas summa viņu pedagogiem piešķirta: Denisam Čebikinam, Rīgas 40.vidusskolas 12.klases skolniekam, par iegūto 2.vietu — 1000 latu; Viktoram Gluhovam, Rīgas 40.vidusskolas matemātikas skolotājam, D.Čebikina pedagogam — 250 latu; Agnim Andžānam, Latvijas Universitātes profesoram, D.Čebikina pedagogam — 250 latu; Linardam Kalvānam, Priekuļu vidusskolas 12.klases skolniekam, par iegūto 3.vietu — 700 latu; Imantam Skrastiņam, Priekuļu vidusskolas ķīmijas skolotājam, L.Kalvāna pedagogam — 250 latu, Gunāram Rumbam, Rīgas Tehniskās universitātes Ķīmijas tehnoloģijas fakultātes docentam, L.Kalvāna pedagogam — 250 latu; Olgai Kirjanovai, Ludzas 2.vidusskolas 12.klases skolniecei, par iegūto 3.vietu — 700 latu; Vjačeslavam Strukovam, Ludzas 2.vidusskolas bioloģijas skolotājam, O.Kirjanovas pedagogam — 250 latu; Uldim Kondratovičam, Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes docentam, O.Kirjanovas pedagogam — 250 latu; Aleksandrai Koroļovai, Rīgas 40.vidusskolas 11.klases skolniecei, par iegūto 3.vietu — 700 latu; Viktoram Gluhovam, Rīgas 40.vidusskolas matemātikas skolotājam, A.Koroļovas pedagogam — 250 latu; Aivaram Bērziņam, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes docentam, A.Koroļovas pedagogam — 250 latu; Dmitrijam Kravčenko, Latvijas Universitātes 1.kursa studentam, par iegūto 3.vietu — 700 latu; Ņinai Ņikitinai, A.Puškina liceja informātikas skolotājai, D.Kravčenko pedagoģei — 250 latu; Mārim Vītiņam, Rīgas Informācijas tehnoloģijas institūta mācību direktoram, D.Kravčenko pedagogam — 250 latu; Jānim Liepiņam, Latvijas Universitātes 1.kursa studentam, par iegūto 3.vietu — 700 latu; Maijai Skujai, Tukuma 1.vidusskolas bioloģijas skolotājai, J.Liepiņa pedagoģei — 500 latu; Jurim Meijam, Latvijas Universitātes 1.kursa studentam, par iegūto 3.vietu — 700 latu; Skaidrītei Pakulei, Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes mācību metodiķei, J.Meijas pedagoģei — 250 latu; Igoram Kļimenkovam, Latvijas Universitātes maģistrantam, J.Meijas pedagogam — 250 latu; Līgai Radeckai, Latvijas Medicīnas akadēmijas 1.kursa studentei, par iegūto 3.vietu — 700 latu; Irēnai Liepiņai, Rīgas 49.vidusskolas bioloģijas skolotājai, L.Radeckas pedagoģei — 500 latu; Zigmāram Rasščevskim, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolniekam, par iegūto 3.vietu — 700 latu; Maijai Balodei, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas matemātikas skolotājai, Z.Rasščevska pedagoģei — 250 latu; Aināram Galvānam, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes Datorikas nodaļas studentam, Z.Rasčevska pedagogam — 250 latu; Aigaram Saušam, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolniekam, par iegūto 3.vietu — 700 latu; Maijai Balodei, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas matemātikas skolotājai, A.Sauša pedagoģei — 250 latu; Jurim Smotrovam, Latvijas Universitātes doktorantam, A.Sauša pedagogam — 250 latu; Jānim Sermuliņam, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolniekam, par iegūto 3.vietu — 700 latu; Aijai Lūsei, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas informātikas skolotājai, J.Sermuliņa pedagoģei — 250 latu; Sergejam Meļņikam, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Fortex" vadošajam pasniedzējam, J.Sermuliņa pedagogam — 250 latu; Artūram Žoglam, Ugāles vidusskolas 12.klases skolniekam, par iegūto 3.vietu — 700 latu; Aivaram Žoglam, Ugāles vidusskolas informātikas skolotājam, A.Žoglas pedagogam — 250 latu un Mārtiņam Opmanim, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta asistentam, A.Žoglas pedagogam — 250 latu. Finansu ministrijai uzdots piešķirt 4700 latu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības satura un eksaminācijas centram. Noteiktās naudas summas izmaksāt: no likumā "Par valsts budžetu 1998.gadam" Izglītības un zinātnes ministrijas apakšprogrammā "Balvas par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs" paredzētajiem līdzekļiem — 10 000 latu apmērā; no līdzekļiem, kas piešķirti Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības satura un eksaminācijas centram, — 4700 latu apmērā.

Akceptēts grozījumu projekts Likumā par budžetu un finansu vadību.

Akceptēts likumprojekts "Par Latvijas Republikas un Turcijas Republikas brīvās tirdzniecības līgumu".

Valdība Satversmes 81.panta kārtībā akceptēja "Noteikumus par atsevišķu starptautisko līgumu pagaidu piemērošanu". Tie nosaka pagaidu piemērošanu līdz to apstiprināšanai Saeimā šādiem starptautiskiem līgumiem: Latvijas Republikas un Čehijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas lēmumam par izmaiņām Latvijas Republikas un Čehijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 3.protokolā; Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas līgumu par izmaiņām Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 3.protokolā; Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas brīvās tirdzniecības nolīguma Apvienotās komitejas rezolūcijai par izmaiņām Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas brīvās tirdzniecības nolīguma A protokolā; Latvijas Republikas un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstu līguma Apvienotās komitejas lēmumam par izmaiņām Latvijas Republikas un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstu līguma B protokolā; Latvijas Republikas un Polijas Republikas līgumam par izmaiņām Latvijas Republikas un Polijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 3.protokolā; Latvijas Republikas un Slovēnijas Republikas papildprotokolam par izmaiņām Latvijas Republikas un Slovēnijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma B protokolā; Latvijas Republikas un Eiropas Savienības Asociācijas padomes lēmumam par izmaiņām Eiropas līguma, kas izveido asociāciju starp Eiropas Kopienām un to dalībvalstīm, no vienas puses, un Latvijas Republiku, no otras puses, 3.protokolā. Tie stāsies spēkā 1999.gada 1.janvārī.

Valdība Satversmes 81. panta kārtībā akceptēja grozījumus likumos: "Par Latvijas Republikas un Čehijas Republikas brīvās tirdzniecības līgumu"; "Par Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas brīvās tirdzniecības līgumu"; "Par Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas brīvās tirdzniecības nolīgumu"; "Par Latvijas Republikas un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstu līgumu"; "Par Latvijas Republikas un Polijas Republikas brīvās tirdzniecības līgumu"; "Par Latvijas Republikas un Slovēnijas Republikas brīvās tirdzniecības līgumu". Visas izmaiņas minētajos līgumos izdarītas sakarā ar to, ka ES Komisija ir pieņēmusi lēmumu no 1999.gada 1.janvāra ieviest grozījumus preču izcelsmes noteikumos. Izmaiņas tiek veiktas sakarā ar ES noslēgtajiem līgumiem ar Turciju, kā arī sakarā ar paplašinātās kumulācijas sistēmas ieviešanu starp ES, EBTA valstīm un ES asociētajām valstīm.

Valdība akceptēja rīkojumus "Par Latvijas Republikas un Čehijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas lēmumu Nr.2/98 "Par izmaiņām Latvijas Republikas un Čehijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 3.protokolā""; "Par Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas līgumu par izmaiņām Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 3.protokolā"; "Par Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas brīvās tirdzniecības nolīguma Apvienotās komitejas rezolūciju Nr.1/98 "Par izmaiņām Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas brīvās tirdzniecības nolīguma A protokolā""; "Par Latvijas Republikas un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstu līguma Apvienotās komitejas lēmumu "Par izmaiņām Latvijas Republikas un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstu līguma B protokolā""; "Par Latvijas Republikas un Polijas Republikas līgumu par izmaiņām Latvijas Republikas un Polijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 3.protokolā"; "Par Latvijas Republikas un Slovēnijas Republikas papildprotokolu par izmaiņām Latvijas Republikas un Slovēnijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma B protokolā".

Satversmes 81.panta kārtībā akceptēts grozījums likumā "Par 1995.gada 12.jūnijā Luksemburgā parakstīto Eiropas līgumu".

Akceptēti noteikumi "Par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas valsts robežas joslas noteikšanu".

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 13.janvāra noteikumos Nr.6 "Noteikumi par valsts robežzīmi". Grozījumi nosaka, ka robežzīme uz Latvijas Krievijas robežas būs tāda pati kā uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju.

Pamatos akceptēts Latvijas Republikas valdības rīcības plāns Eiropas Komisijas progresa ziņojumā minēto trūkumu novēršanai. Ministru prezidenta biedram Eiropas Savienības lietās Guntaram Krastam sadarbībā ar attiecīgajām institūcijām uzdots precizēt valdības rīcības plāna pasākumu izpildes etapus un termiņus un attiecīgi papildināt Latvijas Nacionālo programmu integrācijai Eiropas Savienībā. Ministrijām un citām valdības rīcības plānā minētajām valsts institūcijām uzdots pēc rīcības plāna precizēšanas iekļaut Eiropas Komisijas progresa ziņojumā minēto trūkumu novēršanas pasākumus savās rīcības programmās. Ministru prezidenta biedram Eiropas Savienības lietās G.Krastam uzdots 1999.gada marta sākumā iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē precizēto valdības rīcības plānu un informāciju par plāna īstenošanā paveikto.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 31.marta rīkojumā Nr. 147 "Par investīciju projektiem, kas 1998.gadā finansējami no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem, valdības aizdevumiem un galvojumiem, kā arī valsts speciālā budžeta līdzekļiem".

Akceptēta koncepcija par valsts robežsardzes palīgiem. Iekšlietu ministrijai uzdots sagatavot un līdz 1999.gada 1.februārim noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem Robežsardzes likumā.

Akceptēta sodu izcietušo personu sociālās rehabilitācijas valsts koncepcija. Iekšlietu ministrijai uzdots izstrādāt koncepcijas realizācijas plānu.

Akceptēta Latvijas dienesta pases koncepcija. Ārlietu ministrijai kopīgi ar Iekšlietu ministriju uzdots noteiktā kārtībā izstrādāt Ministru kabineta noteikumus par Latvijas dienesta pasēm.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 29. decembra sēdes

Ārlietu ministra Valda Birkava

atbildes, skaidrojumi un komentāri

Valdis Birkavs

runāja par Ministru kabinetā izskatīto jautājumu par valdības rīcības plānu Eiropas Komisijas progresa ziņojumā minēto trūkumu novēršanai:

— Es sākšu ar to, ka valdība šodien kā pēdējo akceptēja Latvijas dienesta pasu koncepciju.

Valdība šodien arī akceptēja valdības rīcības plānu Eiropas Komisijas progresa ziņojumā minēto trūkumu novēršanai. Šis plāns sastāv no 73 punktiem, atšķirībā no pagājušā gada plāna, kurā bija tikai 53 punkti. Vai trūkumu ir kļuvis vairāk? Nē, vienkārši Eiropas Savienības prasības ir kļuvušas konkrētākas, līdz ar to integrācijas uzdevumi — detalizētāki. Plāns nav slepens, šie darbi mums ir jāveic neatkarīgi no tā, vai mēs integrējamies vai ne. Runa ir par robežas nostiprināšanu, cietumu sistēmas uzlabošanu, organizētās noziedzības apkarošanu, tiesu sistēmas efektivitātes palielināšanu, uzņēmējdarbības uzlabošanu, lielo uzņēmumu privatizāciju utt. Vienīgais plāna specifiskais punkts ir par trešo nacionālo programmu integrācijai. Mēs gribam, lai visi šie plāna punkti parādās katras ministrijas konkrētajā rīcības plānā. Ar šo jautājumu nodarbosies Ministru prezidenta biedrs Eiropas Savienības jautājumos. Plānam ir trīs daļas — valdības rīcības plāns, nacionālā programma integrācijas jautājumos un katras konkrētās ministrijas rīcības plāns.

Vienlaikus Ministru kabinets ir pieņēmis lēmumu par pagaidu importa kvotām dzīvām cūkām un cūkgaļai. Ārlietu ministrija informēja par iespējamiem sarežģījumiem citos sektoros, kas varētu rasties šī lēmuma rezultātā. Mēs informējām Igauniju, ka mēs nekādā gadījumā neatsakāmies no brīvā tirgus un godīgas konkurences. Ārlietu ministrija uzskata, ka iekšējā tirgus aizsardzība ir jāveic ar pretsubsīdiju un antidempinga pasākumiem.

Vēl Ministru kabinets izskatīja jautājumu par tā saukto paneiropas kumulāciju, kas ir ļoti izdevīga Latvijas ražotājiem. Tas nozīmē, ka mūsu eksportētāju preces netiks apliktas ar muitas nodokli. Lēmums stāsies spēkā jau nākamā gada 1. janvārī.

 

Tad Valdis Birkavs atbildēja uz žurnālistu jautājumiem:

— Sakarā ar importa kvotu ieviešanu cūkgaļai kādos sektoros varētu rasties sarežģījumi?

V.Birkavs:

— Tas varētu būt piensaimniecības sektors, kas no Latvijas kopējā lauksaimniecības eksporta veido 17,5 procentus, uz Igauniju tiek eksportēts siers 613 000 latu vērtībā, cukurs par 643 000 latiem. Šī gada septiņos mēnešos ir bijis 52 procentu pieaugums. Taču jāatzīst, ka tirdzniecībā ar Igauniju mums ir 6 miljonu latu deficīts, respektīvi, igauņu cūkgaļa pie mums ienāk vairāk, nekā mūsu piensaimniecības produkti aiziet uz Igauniju.

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

Pēc ieraksta "LV" diktofonā

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!