• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"LR starptautiskie līgumi" - iznākusi 10.a, 10.b un 11. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.1998., Nr. 388/399 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No Apvienoto Nāciju redzespunkta

Vēl šajā numurā

30.12.1998., Nr. 388/399

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"LR starptautiskie līgumi" — iznākusi 10.a, 10.b un 11. burtnīca

Godātie lasītāji, "Latvijas Vēstneša" apgādā tapusī kārtējā, desmitā, starptautisko līgumu burtnīca ir iznākusi divās daļās: 10.a — latviešu valodā, 10.b — angļu valodā. Tajā lasāma Saeimā apstiprinātā 1973.gada 18.maija Kioto starptautiskā konvencija par muitas procedūru vienkāršošanu un harmonizēšanu, kā arī tās septiņpadsmit pielikumi A1, A2, B1, B2, B3, C1, D1, D2, E1, E3, E4, E5, E6, E8, F2, F3 un F6.

Pievienojoties šai konvencijai, katra līgumslēdzēja puse saskaņā ar noteikumiem apņemas ievērot tās pielikumos dotos standartus un rekomendējamās prakses. Konvencijas pielikumos minētie standarti ir tādi noteikumi, "kuru vispārēja pielietošana atzīta par nepieciešamu, lai sasniegtu muitas procedūru harmonizēšanu un vienkāršošanu", bet rekomendētās prakses ir noteikumi, "kas veicina muitas procedūru harmonizēšanu un vienkāršošanu un kuru pēc iespējas plašāks pielietojums ir uzskatāms par vēlamu". Pielikumi sastāv no ievada, tajā lietoto galveno muitas terminu definīcijām, standartiem, rekomendētajām praksēm un piezīmēm. Konvencijas pielikumos ietvertas normas par muitas formalitātēm pirms preču deklarācijas iesniegšanas, preču pagaidu uzglabāšanu; preču muitošanu vietējai lietošanai, tai skaitā par preču deklarācijas iesniegšanu, pieņemšanu un pārbaudi; par preču, kuras deklarētas vietējai lietošanai, atbrīvošanu no importa nodevām; par tiešo importēšanu; par muitas tranzītu un muitas noliktavām; preču pagaidu ievešanu iekšzemes apstrādei un pagaidu eksportēšanu apstrādei ārvalstīs; par muitas atvieglojumiem, kas pielietojami ceļotājiem un par importa nodevu un nodokļu atmaksāšanu.

Starptautisko līgumu 10.a un 10.b burtnīcu var iegādāties laikraksta redakcijā, Bruņinieku ielā 36, realizācijas daļā, Bruņinieku ielā 41, un "Latvijas Vēstneša" preses namiņā Bruņinieku un K.Barona ielas skvērā.

Nākusi klajā arī vienpadsmitā starptautisko līgumu burtnīca, kurā ievietoti četri divpusējie un daudzpusējie Saeimā pieņemtie starptautiskie dokumenti.

Šajā "Latvijas Vēstneša" mazās poligrāfijas apgādā tapušajā izdevumā lasāms 1998.gada 9.aprīlī Rīgā parakstītais Latvijas Republikas valdības Slovākijas Republikas valdības nolīgums par gaisa satiksmi. Abas valstis, būdamas Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju dalībnieces, noslēgušas nolīgumu par regulāru gaisa satiksmi starp to attiecīgajām teritorijām u naiz to robezām. Nolīgums atbilst šai konvencijai un papildina to. Latvijā tas stājās spēkā 1998.gada 27.oktobrī.

Otrs starptautiskais dokuments 11.burtnīcā ir 16.aprīlī Rīgā parakstītā Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanās par Baltijas gaisa telpas novērošanas sistēmas izveidošanu. Puses noslēgušas šo vienošanos, vēlēdamās veidot reģionālu gaisa telpas novērošanas sistēmu saskaņā ar starptautiskās sadarbības principiem un uzlabot sadarbības efektivitāti starp civilajām un militārajām institūcijām aviācijas jomā, kā arī apņemdamās veidot savas nacionālās gaisa telpas novērošanas sistēmas, kas atbilstu NATO sistēmai. Baltijas gaisa telpas novērošanas sistēma ir reģionāla organizācija, kas izveidota gaisa telpas novērošanas informācijas iegūšanai, koordinēšanai un attēlošanai.

Vēl šajā izdevumā ir 1998.gada 19.augustā Rīgā parakstītais Latvijas Republikas un Ziemeļvalstu Vides finansu korporācijas (NEFCO) līgums par NEFCO juridisko statusu Latvijā. NEFCO ir daudzpusēja finansu institūcija, kas dibināta uz līguma pamata starp Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju un kuras darbība vērsta uz vides stāvokļa uzlabošanu. Līgums noslēgts, vēloties radīt labvēlīgus nosacījumus NEFCO darbībai Latvijā.

1998.gada 16.maijā Daugavpilī tika parakstīts Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības līgums par savstarpējo palīdzību muitas jautājumos. Ar savu muitas iestāžu starpniecību un saskaņā ar šī līguma noteikumiem līgumslēdzējas puses apņemas sniegt savstarpēju palīdzību, lai nodrošinātu pareizu muitas likumdošanas ievērošanu, aizkavētu, izmeklētu un cīnītos pret muitas likumdošanas pārkāpumiem.

Izdevums ir nopērkams "Latvijas Vēstneša" preses namiņā (Bruņinieku un K.Barona ielas skvērā) vai laikraksta redakcijā. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!