• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 29. decembra noteikumi Nr. 489 "Dzelzceļa infrastruktūras (sliežu ceļu) valsts reģistrācijas un uzskaites kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.1998., Nr. 388/399 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51676-dzelzcela-infrastrukturas-sliezu-celu-valsts-registracijas-un-uzskaites-kartiba

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 622

Par Latvijas Republikas un Čehijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas lēmumu Nr.2/98 "Par izmaiņām Latvijas Republikas un Čehijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 3.protokolā"

Vēl šajā numurā

30.12.1998., Nr. 388/399

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 489

Pieņemts: 29.12.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.489

Rīgā 1998.gada 29.decembrī (prot. Nr. 69, 9.§)

Dzelzceļa infrastruktūras (sliežu ceļu) valsts reģistrācijas un uzskaites kārtība

Izdoti saskaņā ar Dzelzceļa likuma 8.panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama dzelzceļa infrastruktūras (sliežu ceļu) (turpmāk — dzelzceļa infrastruktūra) valsts reģistrācija un uzska ite.

2. Dzelzceļa infrastruktūras īpašnieks un valstij piederošas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs (turpmāk — īpašnieks) šajos noteikumos noteiktajā kārtībā reģistrē tā īpašumā (pārvaldījumā) esošo dzelzceļa infrastruktūru.

II. Dzelzceļa infrastruktūras reģistrācijas un uzskaites vienība

3. Dzelzceļa infrastruktūras reģistrācijas un uzskaites vienība ir dzelzceļa infrastruktūras iecirknis (turpmāk — iecirknis).

4. Iecirknis šo noteikumu izpratnē ir:

4.1. publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūrā:

4.1.1. sliežu ceļu posms starp divām mezgla stacijām (starp stacijām, kurām vismaz no trim virzieniem piekļaujas publiskās lietošanas sliežu ceļi);

4.1.2. sliežu ceļu posms starp mezgla staciju un publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras galastaciju ;

4.1.3. sliežu ceļu posms starp mezgla staciju un valsts robežu;

4.2. privātās lietošanas dzelzceļa infrastruktūrā — vienam īpašniekam piederošs sliežu ceļš (sliežu ceļi), kas piekļaujas publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras stacijai vai citam īpašniekam piederošas privātās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras sliežu ceļam.

III. Dzelzceļa infrastruktūras reģistrācija

5. Publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras iecirkņa nosaukumā norādāmi iecirkņa galapunkti:

5.1. iecirkņiem, kas atrodas starp divām mezgla stacijām, — abu mezgla staciju nosaukumi;

5.2. iecirkņiem, kas atrodas starp mezgla staciju un valsts robežu, — mezgla stacijas nosaukums un robežstacijas (robežpunkta) nosaukums.

6. Privātās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras iecirkņa nosaukumā norādāms tās publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras dzelzceļa stacijas nosaukums, kurai tieši vai netieši pievienojas attiecīgais iecirknis. Ja iecirknis pievienojas cita īpašnieka privātās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras sliežu c e ļam, norādāms īpašnieks, caur kura dzelzceļa infrastruktūru var nokļūt līdz attiecīgajai publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras dzelzceļa stacijai.

7. Lai reģistrētu dzelzceļa infrastruktūru, īpašnieks iesniedz Dzelzceļa administrācijā pieteikumu dzelzceļa infrastruktūras (sliežu ceļu) reģistrācijai (1.pielikums).

8. Aizpildot pieteikuma veidlapu, jāievēro, ka:

8.1. sliežu ceļa garums ir:

8.1.1. publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūrā — sliežu ceļa garums viena iecirkņa robežās vienā virzienā, skaitot no mezgla stacijas pasažieru stacijas ēkas ass (neieskaita staciju blakus ceļu un palīgceļu garumu);

8.1.2. privātās lietošanas dzelzceļa infrastruktūrā — attiecīgā īpašnieka īpašumā esošā sliežu ceļa (sliežu ceļu) garums vai visu iecirknī esošo sliežu ceļu garumu summa;

8.2. ja iecirknī ir posmi ar dažādu sliežu ceļu skaitu, norādāms sliežu ceļu skaits katram posmam un sadales punkti starp posmiem;

8.3. norādāms gads, kurā attiecīgais iecirknis pirmo reizi nodots ekspluatācijā. Ja iecirknis ekspluatācijā nodots pa daļām, norādāmi gadi, kad ekspluatācijā nodots pirmais un pēdējais iecirkņa posms;

8.4. ja dzelzceļa infrastruktūras īpašnieks ir valsts vai pašvaldība, pieteikumā ierakstāms vārds "valsts" vai attiecīgās pašvaldības nosaukums un tās izpildinstitūcijas adrese.

9. Dzelzceļa administrācija, pamatojoties uz īpašnieka iesniegto pieteikumu, reģistrē dzelzceļa infrastruktūru.

10. Publiskās un privātās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras reģistrējamas atsevišķi.

11. Reģistrējot dzelzceļa infrastruktūru, Dzelzceļa administrācija piešķir katram iecirknim valsts reģistrācijas indeksu. Publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras iecirkņiem valsts reģistrācijas indekss ir divciparu skaitlis (01–99), privātās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras iecirkņiem — trīsciparu skaitlis (100–999).

12. Dzelzceļa infrastruktūras reģistrā Dzelzceļa administrācija iekļauj šādu īpašnieka sniegto informāciju:

12.1. iecirkņa nosaukums;

12.2. iecirkņa piederība pie publiskās vai privātās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras;

12.3. iecirkņa piederība pie stratēģiskās vai reģionālās nozīmes dzelzceļa infrastruktūras;

12.4. iecirkņa kategorija;

12.5. sliežu ceļu garums;

12.6. sliežu ceļu platums;

12.7. sliežu ceļu skaits iecirknī;

12.8. būvniecības gads;

12.9. elektri ficētie sliežu ceļu posmi;

12.10. ziņas par īpašnieku:

12.10.1. fiziskās personas vārds, uzvārds un personas kods;

12.10.2. juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas numurs Uzņēmumu reģistrā un juridiskā adrese;

12.11. pārvaldītāja nosaukums, reģistrācijas numurs Uzņēmumu reģistrā un juridiskā adrese;

12.12. cita informācija.

13. Dzelzceļa administrācija divu nedēļu laikā no šo noteikumu 7.punktā minētā pieteikuma saņemšanas dienas izsniedz īpašniekam dzelzceļa infrastruktūras (sliežu ceļu) reģistrācijas apliecību (2.pielikums).

IV. Dzelzceļa infrastruktūras pārreģistrēšana

14. Ja ir mainījusies Dzelzceļa administrācijai iesniegtā informācija, īpašnieks mēneša laikā iesniedz Dzelzceļa administrācijā pieteikumu dzelzceļa infrastruktūras pārreģistrā cijai (3.pielikums).

15. Pēc šo noteikumu 14.punktā minētā pieteikuma saņemšanas Dzelzceļa administrācija izdara attiecīgus grozījumus Dzelzceļa infrastruktūras reģistrā un divu nedēļu laikā no pieteikuma saņemšanas dienas izsniedz īpašniekam jaunu reģistrācijas apliecību.

V. Dzelzceļa infrastruktūras svītrošana no Dzelzceļa infrastruktūras reģistra

16. Ja visa vienā iecirknī esošā dzelzceļa infrastruktūra ir demontēta, tās īpašnieks mēneša laikā no attiecīgo demontāžas darbu pabeigšanas dienas iesniedz Dzelzceļa administrācijā pieteikumu dzelzceļa infrastruktūras svītrošanai no Dzelzceļa infrastruktūras reģistra. Pieteikumam pievieno dzelzceļa infrastruktūras reģistrācijas apliecības oriģinālu un demontāžu apstiprinošus dokumentus.

17. Dzelzceļa administrācija izdara attiecīgus grozījumus Dzelzceļa infrastruktūras reģistrā un desmit dienu laikā no pieteikuma saņemšanas dienas izsniedz bijušajam īpašniekam apliecinājumu attiecīgās infrastruktūras noņemšanai no uzskaites.

18. Dzelzceļa administrācija svītro dzelzceļa infrastruktūru no Dzelzceļa infrastruktūras reģistra, ja tā ir demontēta un Dzelzceļa administrācijas rīcībā ir šo faktu apliecinoši dokumenti.

VI. Dzelzceļa infrastruktūras uzskaite

19. Īpašnieks katru gadu līdz 1.februārim iesniedz Dzelzceļa administrācijā apliecinājumu, ka tai iesniegtā informācija attiecīgajā laikposmā nav mainījusies (4.pielikums). Īpašnieki, kuru īpašumā (pārvaldījumā) ir vairāki iecirkņi, iesniedz vienu apliecinājumu, iekļaujot tajā nepieciešamās ziņas par visiem iecirkņi em.

20. Dzelzceļa administrācija ir tiesīga pieprasīt nepieciešamo informāciju no īpašniekiem, kuri nav iesnieguši šo noteikumu 19.punktā minēto apliecinājumu.

21. Dzelzceļa administrācija šajos noteikumos minētos dokumentus un reģistrācijas apliecību otro eksemplāru glabā pastāvīgi.

VII. Īpašnieka tiesības un pienākumi

22. Īpašnieks ir atbildīgs par Dzelzceļa administrācijā iesniegtās informācijas patiesumu, kā arī par šajos noteikumos noteiktās kārtības un termiņu ievērošanu.

23. Dzelzceļa administrācija ir tiesīga pārbaudīt īpašnieka sniegtās informācijas patiesumu.

24. Ja īpašnieks nereģistrē tā īpašumā (pārvaldījumā) esošo dzelzceļa infrastruktūru, Dzelzceļa administrācija ir tiesīga pieprasīt no īpašnieka dzelzceļa infrastruktūras reģistrācijai nepieciešamo informāciju.

VIII. Noslēguma jautājumi

25. Īpašniekam jāreģistrē dzelzceļa infrastruktūra sešu mēnešu laikā no šo noteikumu spēkā stāšanās dienas.

26. Noteikumi stājas spēkā ar 1999.gada 1.janvāri.

146BD~1.JPG (89629 BYTES)

14ABD~1.JPG (17897 BYTES)

246BD~1.JPG (74865 BYTES)

24ABD~1.JPG (21521 BYTES)

3489~1.JPG (89711 BYTES)

4489~1.JPG (39414 BYTES)

Ministru prezidents V.Krištopans

Ministru prezidenta biedrs, satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!