• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.1998., Nr. 352/354 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iet Latvija savu gaitu tālāk - Ministru prezidenti savā pēctecībā

Vēl šajā numurā

27.11.1998., Nr. 352/354

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.

Sēdes vadītājs. Labrīt, godātie kolēģi! Sāksim Saeimas 19.novembra sēdi.

Vispirms jāizskata vairāki priekšlikumi par izmaiņām darba kārtībā. 10 deputāti lūdz iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtības sadaļā "Par saņemtajiem patstāvīgajiem priekšlikumiem" lēmuma projektu "Par Latvijas nacionālās grupas Starpparlamentu savienībā un delegācijas vadītāja apstiprināšanu", pielikumā lēmuma projekts. Vai ir iebildumi? Iebildumu nav. Iekļaujam acīmredzot kā piekto darba kārtības jautājumu.

10 deputāti lūdz šīsdienas sēdes darba kārtības sadaļā "Par saņemtajiem patstāvīgajiem priekšlikumiem" iekļaut lēmuma projektu "Par Eiropas Savienības un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas Latvijas delegācijas un delegācijas vadītāja apstiprināšanu". Pielikumā lēmuma projekts. Vai ir iebildumi? iebildumu nav. Iekļaujam.

Tāpat 10 deputāti lūdz iekļaut 19.novembra sēdes darba kārtības sadaļā "Par saņemtajiem patstāvīgajiem priekšlikumiem" lēmuma projektu "Par Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja apstiprināšanu". Vai ir iebildumi? Nav. Paldies!

Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija savā sēdē ir izskatījusi Aivara Bojas iesniegumu par 7.Saeimas deputāta mandāta nolikšanu un Ilmāra Geiges iesniegumu par piekrišanu pildīt 7.Saeimas deputāta pienākumus no savienības "Latvijas ceļš" Kurzemes velēšanu apgabala deputātu kandidātu saraksta. Komisija lūdz iekļaut 19.novembra Saeimas sēdē Saeimas lēmuma projektu "Par Ilmāra Geiges deputāta pilnvaru apstiprināšanu" un izskatīt to pēc sadaļas "Prezidija ziņojumi". Vai ir kādi iebildumi, kolēģi? Nav. Paldies! Iekļaujam šo.

Tautas saskaņas partijas frakcija ierosina 19.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā iekļaut Saeimas lēmuma projektu "Par Pāvela Maksimova ievēlēšanu Saeimas Revīzijas komisijā". Pielikumā lēmuma projekts. Piekrītam, kolēģi? Iebildumu nav. Iekļaujam šo jautājumu.

Sākam izskatīt mūsu darba kārtību. Pirmais jautājums sadaļā "Par saņemtajiem likumprojektiem" Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Par Baltijas kopējās tranzīta procedūras līgumu" nodot Ārlietu komisijai, Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai ir iebildumi? Nav. Paldies!

Nākošais. Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Lagzdiņa, Bērziņa, Demakovas, Slaktera, Paegles un citu deputātu iesniegto likumprojektu "Likums par "Saeimas deputātu darbības nodrošinājuma likuma" atzīšanu par spēku zaudējušu" nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, Juridiskajai komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Par šo jautājumu runāt vēlas Modris Lujāns — Tautas saskaņas partijas frakcija.

M.Lujāns

(TSP). Cienījamie kolēģi! Es atceros 6.Saeimas sākumu, protams. Tanī laikā šī lielā frakcija, kas uzreiz nodarbojas ar radoša talanta sasniegumiem, nebija. Es atceros, kā ieradās 6.Saeimas deputāti. Un papriekšu toreiz cienījamais Bišera kungs sāka kliegt no šīs tribīnes, lai aicinātu Saeimu par to, ka ir jāatceļ trīs pabalsti. Kaut vai arī pēc tam Saeimas Juridiskais birojs tā arī man neizskaidroja, vai Saeimas deputātam ir tiesības uz atvaļinājumu vai nav un vai atvaļinājuma nauda ir jāsaņem vai nav, jo tad iznāca tas, ka pēc būtības šie trīs pabalsti bija izmaksāta atvaļinājuma nauda. Un, protams, cienījamie kolēģi, šodien mēs varam atbalstīt, un es pat uzskatīju, ka nepieciešams, bet žēl, ka cienījamā, šī kautrīgā Tautas partijas frakcija neaicina arī pārskatīt Prezidenta nodrošinājuma likumu. Ja jau mēs visus gribam pārskatīt, ja mēs gribam būt ļoti korekti, tad būsim korekti līdz galam. Kādēļ Latvijā ir viens cilvēks, kuram ir speciāls likums par nodrošinājumu, un, lūk, Saeimas deputāti ir tie sliktie. Ja jau vienlīdzība, tad vienlīdzība. Un es aicinu arī, lai vai nu Šķēles kungs, vai Lagzdiņa kungs iniciē šo iniciatīvu. Tāpat es gribu norādīt, cienījamie kolēģi! Ja mēs gribam nokļūt līdz absurdam, ka mēs jau esam nokļuvuši. Jūs neesat visi uzmanīgi padomājuši. Vakar mūs, tajā skaitā Saeimas Prezidijs Straumes kunga sejā, korumpēja. Nē, nevajag smieties. Vakar mēs saņēmām dāvanu. Pēc Lagzdiņa kunga sacerētā likuma mēs nevienu dāvanu saņemt nedrīkstam. Un tādēļ es domāju, ka mums ir jānodod vakardienas grāmatas Saeimas Prezidijam, kas bija uz galdiem noliktas. Un pēc Saeimas perioda mēs varam to izpirkt, ja mēs vēlamies to dabūt. Citādāk, cienījamie korumpantu kungi, mēs jau esam korumpējušies. Es nezinu, vai Straumes kungs speciāli gribēja šo faktu veikt, vai... Tāda ir dzīves realitāte. Ja likums ir, piedodiet, nedaudz specifisks un autors arī ir izveidojis specifisku likumu, mēs jau esam korumpējušies. Un tādēļ, protams, es aicinu nosūtīt uz komisijām patiešām, tomēr lai būtu arī tautai iemesls, gan žurnālistiem būtu darbs, gan arī Tautas partija varētu teikt, ka viņi ir vis tie īstākie tautmīļi, kaut jel viena frakcija tur sēdēja, un jūs sēžat vienas frakcijas vietā, kura vairāk netika. Bet es ceru, ka jūs varbūt tiksiet nākošajā Saeimā... Tādēļ es gribētu izdiskutēt. Es aicinu arī jūsu frakciju iniciēt par prezidenta kungu, prezidenta nodrošinājuma likumu.

Un es vēl piedāvātu nosūtīt tomēr arī Saimnieciskajai komisijai šo likumu, jo pagaidām ir tas, ka šis likums, iespējams, stāsies 1.janvārī spēkā, un tad ir jautājums — kā notiks šī likuma funkcijas? Tādēļ arī šai komisijai vajadzētu vismaz papildus. Paldies!

Sēdes vadītājs.

Paldies! Viens deputāts ir runājis par. Vai kāds vēlas runāt pret? Vai ir iebildumi par Prezidija atzinumu — nodot šo likumprojektu komisijām? Iebildum nav. Paldies!

Nākošais darba kārtības jautājums saskaņā ar izdarītajām izmaiņām ir lēmuma projekts "Par Ilmāra Geiges deputāta pilnvaru apstiprināšanu" . Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā — deputāte Muižniece. Lūdzu!

V.Muižniece

(TP). Labdien, godātie kolēģi! Tātad Mandātu un iesniegumu komisija savā 17.novembra komisijas sēdē izskatīja no Saeimas Prezidija saņemtos materiālus par Aivara Bojas iesniegumu par 7.Saeimas deputātu mandāta nolikšanu un Ilmāra Geiges iesniegumu par piekrišanu pildīt 7.Saeimas deputāta pienākumus. Tādēļ lūdzu atbalstīt iesniegto likumprojektu un apstiprināt Ilmāra Geiges 7.Saeimas deputāta pilnvaras.

Sēdes vadītājs.

Paldies! Debatēs neviens runāt nevēlas. Lūdzu zvanu! Balsojam par Saeimas lēmuma projektu — apstiprināt Ilmāra Geiges 7.Saeimas deputāta pilnvaras. Lūdzu rezultātu! Par — 88, pret — nav, atturas — 1. Ilmāra Geiges pilnvaras apstiprinātas. Apsveicam, kolēģi! Lūdzu ieņemt vietu zālē. (Aplausi).

Nākamais darba kārtības jautājums — par saņemtajiem patstāvīgajiem priekšlikumiem. Lēmuma projekts "Par Tautas saskaņas partijas frakcijas deputāta Jura Sokolovska atsaukšanu no Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas sastāva" . Vai kāds vēlas izteikties par šo jautājumu? Nevēlas. Tādā gadījumā lūdzu zvanu! Balsosim par Saeimas lēmuma projektu — atsaukt no Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas Tautas saskaņas partijas frakcijas deputātu Juri Sokolovski. Lūdzu balsojam. Lūdzu rezultātu! Par — 92, pret — 1, atturas — 1. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums — lēmuma projekts "Par Tautas saskaņas partijas frakcijas deputāta Igora Solovjova apstiprināšanu par Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas locekli" . Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu. Balsojam par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par — 80, pret — 3, atturas — 10. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums. Lēmuma projekts "Par Latvijas nacionālās grupas Starpparlamentu savienībā un delegācijas vadītāja apstiprināšanu" . Vai par šo lēmuma projektu kāds vēlas izteikties? Nē. Tādā gadījumā lūdzu balsošanas režīmu. Balsojam par Latvijas nacionālās grupas Starpparlamentu savienībā un delegācijas vadītāja apstiprināšanu. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 91, pret — nav, atturas — 1. Lēmums pieņemts.

Nākošais darba kārtības jautājums — Saeimas lēmuma projekts "Par Eiropas Savienības un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas Latvijas delegācijas un delegācijas vadītāja apstiprināšanu" . Lūdzu balsošanas režīmu! Balsojam par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par — 83, pret — nav, atturas — 9. Lēmums pieņemts.

Nākošais darba kārtības jautājums — likumprojektu izskatīšana. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu..."" Atvainojiet, vēl viens lēmuma projekts, ko mēs pārcēlām iepriekšējā sadaļā. Tātad lēmuma projekts "Par Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja apstiprināšanu" . Vai kāds vēlas izteikties par šo jautājumu? Nē. Tādā gadījumā lūdzu zvanu! Balsojam par Romualda Ražuka apstiprināšanu par Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju. Lūdzu rezultātu! Par — 85, pret — 1, atturas — 8. Lēmums pieņemts.

Nākošais, tātad vēl viens lēmuma projekts, kas skar izmaiņas komisijās, kuru mēs arī iekļāvām dienas kārtībā. Saeimas lēmuma projekts "Par Pāvela Maksimova ievēlēšanu Saeimas Revīzijas komisijā" . Vai kāds vēlas par šo jautājumu izteikties? Ja ne, tad lūdzu zvanu! Balsojam par lēmuma projektu — ievēlēt Pāvelu Maksimovu Saeimas Revīzijas komisijā.

Lūdzu rezultātu! Par — 76, pret — 5, atturas — 11. Lēmums pieņemts.

Nākošais darba kārtības jautājums — likumprojekts " Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998. gadam "", pirmais lasījums. Komisija ierosina atzīt par steidzamu. Komisijas vārdā — deputāts Roberts Zīle.

R.Zīle

(TB/LNNK). Godāto priekšsēdētāj, godātie kolēģi! Budžeta un finansu komisija, izskatot valdības iesniegto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998. gadam"" faktiski konstatēja šādas galvenās pozīcijas:

Ieņēmumu daļā. Lielākā neizpilde ir paredzama Valsts īpašuma privatizācijas fonda plānotās iemaksās valsts pamatbudžetā. Tātad šī summa — acīmredzot neizpilde — pašlaik tiek prognozēta 17,2 miljonu latu apmērā.

Otra būtiskākā pozīcija ieņēmumu daļā ir ar plus zīmi. Tātad ekonomija. Šajā gadījumā... izdevumu daļā, es atvainojos, 15 miljonu latu apmērā tika ieekonomēti līdzekļi uz valsts parāda apkalpošanas programmu.

No dažām būtiskākajām citām pozīcijām, ko es gribētu minēt, kur šie izdevumi palielināsies, tā ir dīzeļdegvielas akcīzes nodokļa atmaksa zemniekiem 4,7 miljonu latu apmērā, kas beidzot izbeigs šo apburto loku, ka nākošā gada naudas, kas paredzētas atmaksai, tiek segtas ar iegādāto dīzeļdegvielu iepriekšējā gadā. Tātad ar šo skaitli valdība paredz, un arī Budžeta komisija neapšaubīja šo skaitli, ka ar šo skaitli vajadzētu pietikt, lai izmaksātu pilnā apmērā šī gada akcīzes nodokli zemniekiem.

Vēl no būtiskākām pozīcijām ir ekonomētie līdzekļi, ja tā varētu izteikties, kompensācijas reabilitētajiem pilsoņiem no budžetā paredzētās summas ir izmaksāti tikai 350 000 lati, bet tas nav tāpēc, ka kāds kavējās, bet tāpēc, ka dokumentu sagatavošana un arī reālā šo kompensācijas sertifikātu dzēšana ir samērā darbietilpīgs process, līdz ar to šī nauda, atlikušie 2,9 miljoni latu, bez šaubām, jāparedz nākošā gada pirmā pusgada budžetā, un iespējams, ka ir lietderīgi pieņemt 1999. gada budžeta likumprojektu ar attiecīgu atzīmi, ka šie līdzekļi tiek pārnesti no šī gada uz nākošo gadu izņēmuma kārtā.

Kopumā Budžeta un finansu komisija konstatēja, ka 1998. gada budžets paliek finansiāli sabalansēts un tā steidzamību, nepieciešamību nosaka pavisam vienkāršas lietas — tas ir, gada likums. Līdz ar to viņu jēga ir pieņemt tikai tad, ja paliek normāls laiks to izpildīt. Šajā gadījumā arī finansēt izdevumu pozīcijas. Tāpēc rēķinot šo grafiku, kādā mēs varētu reāli pieņemt šo likumprojektu, Budžeta un finansu komisija konstatēja, ka būtu nepieciešams noteikt šādu kārtību: vispirms to atzīt par steidzamu, noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu 23. datumā un otrā lasījuma izskatīšanu 26. datumā novembrī. Es lūdzu tātad priekšsēdētāju noteikt balsojumu par steidzamības piešķiršanu šim likumprojektam.

Sēdes vadītājs.

Debatēs deputāti pieteikušies nav. Lūdzu zvanu! Balsojam par steidzamības noteikšanu likumprojektam "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998. gadam"". Lūdzu rezultātu! Par — 90, pret — nav, atturas — 3. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

Par pirmo lasījumu. Ir vēl kaut kas piebilstams Zīles kungam? Ja nav, tad lūdzu zvanu, un balsojam par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998. gadam"" pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par — 85, pret — nav, atturas — 3. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts. Par priekšlikumu iesniegšanas termiņiem.

R.Zīle.

Tātad komisija, izskatot šo grafiku, es mazliet atkārtošos, ierosina priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 23. novembri pulksten divos pēcpusdienā, pulksten 14.00.

Sēdes vadītājs

. Vai ir iebildumi? Iebildumu nav. Un tātad izskatīšanas termiņš ir 26. novembris. Ir iebildumi? Lūdzu! Lujāna kungs!

M.Lujāns

(TSP). Cienījamie kolēģi! Es uzskatu, ka vajadzētu noteikt iesniegumu termiņu vismaz uz nedēļu, tas ir, līdz 26. novembrim, un tad jau decembrī nākošajā plenārsēdē izskatīt. Jo, cienījamie kolēģi, ja mēs tagad atbalstām šo iniciatīvu, tad iznāks tā, ka lielākā daļa Saeimas komisiju nespēs izskatīt šos labojumus vai iesniegt savus labojumus, jo paliek tikai tagad divas dienas, tas ir šodiena un rītdiena, pēc tam ir sestdiena un svētdiena, pēc būtības pirmdien jau ir jāiesniedz. Un, cienījamie kolēģi, tādēļ es aicinātu tomēr termiņu noteikt līdz 26. novembrim un tad nedēļu laika komisijai apkopot, un tad mēs arī varētu pieņemt.

Sēdes vadītājs

. Vai ir vēl kādi priekšlikumi? Lūdzu! Godmaņa kungs.

I.Godmanis

(LC). Cienījamie deputāti! Man ir priekšlikums atbalstīt deputāta un ministra priekšlikumu sakarā ar to, ka izmaiņas šoreiz nav daudzskaitliskas, tas ir viens. Otrs, netiek palielināta negatīva bilance. Un trešais — nu es nedomāju, ka šoreiz ir nepieciešama vairāk nekā viena komisijas sēde, lai jūs varētu apskatīt šīs te izmaiņas, jo faktiski tās visas ir atbilstoši tam, kādi jau ir pieņemti likumi. Ir jāpilda likumi, un līdz ar to faktiski te nekādas brīvas iespējas, teiksim, mainīt situāciju šinī brīdī nav. Man ir priekšlikums atbalstīt tomēr to priekšlikumu termiņu, ko ierosināja Zīles kungs. Paldies!

Sēdes vadītājs.

Paldies! Vairāk priekšlikumu nav. Mums jābalso vispirms par tālāko termiņu — tātad balsojam par to, lai priekšlikumu iesniegšanu nozīmētu līdz 26. novembrim Tātad par Lujāna kunga priekšlikumu. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 12, pret — 65, atturas — 14. Priekšlikums noraidīts. Tātad paliek 23. novembris līdz pulksten 14.00. Un izskatīšana...

R.Zīle.

Izskatīšana 26. novembrī.

Sēdes vadītājs.

Iebildumu nav? Paldies!

Nākamais jautājums — lēmuma projekts "Par kārtību, kādā noformējami priekšlikumi likumprojektam "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998. gadam"" otrajam lasījumam". Budžeta un finansu komisijas vārdā — deputāts Roberts Zīle.

R.Zīle

(TB/LNNK). Godāto priekšsēdētāj, godātie kolēģi! Tā kā Saeimas Kārtības rullis jau apmēram divus gadus atpakaļ tika mainīts ar šādu punktu, ka katrreiz, kad tiek grozīts vai tiek iesniegts Budžeta likums... likumprojekts, tad Budžeta un finansu komisija ierosina kārtību, kādā būtu noformējami priekšlikumi šim likumprojektam pirms otrā lasījuma.

Tātad, godātie kolēģi, jūsu priekšā ir dokuments, kas sastāv no 10 punktiem, arī ar vienu tabulu, kurā ir ietvertas galvenās priekšlikumu grupas kā piemēri. Budžeta un finansu komisija diskutēja vairākus punktus no šī lēmuma projekta, tos mazliet arī mainīja, un būtībā galvenā konstatācija ir tāda, ka tas nav īpaši mainījies no iepriekšējām reizēm, kad tāds lēmuma projekts tika virzīts 6. Saeimā. Man būtu priekšlikums to atbalstīt un pieturēties visiem priekšlikumu iesniedzējiem pie šīs kārtības.

Sēdes vadītājs.

Debatēt neviens nevēlas. Lūdzu zvanu! Balsojam par Saeimas lēmuma projektu "Par kārtību, kādā noformējami priekšlikumi likumprojektam "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998. gadam"" otrajam lasījumam". Lūdzu rezultātu! Par — 88, pret— nav, atturas — 6. Lēmums pieņemts.

Līdz ar to visi darba kārtības jautājumi ir izskatīti. Sēdi pasludinu par slēgtu. Bet ir vēl daži paziņojumi. Vispirms Jānis Bunkšs, frakcija "Latvijas ceļš".

J.Bunkšs

(LC). Cienījamie kolēģi! Es šoreiz vēršos tieši pie Pieprasījumu komisijas locekļiem. Mums šodien bija paredzēts, ka mēs savu sēdi sasaucam tūlīt pēc plenārsēdes beigām, bet, ņemot vērā to, ka vairākas pastāvīgās komisijas arī darīs tieši to pašu, es Pieprasījumu komisijas locekļus lūdzu pulcēties Pieprasījumu komisijas telpās pulksten 10.30.

Sēdes vadītājs

. Antons Seiksts.

A.Seiksts

(LC). Godātais priekšsēdētāj, godātie kolēģi! Daru zināmu Saeimai, ka ar 17. novembra balsojumu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā ir izveidota Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija. Šobrīd ir pieteikušies deputāti Lagzdiņš, Prēdele, Ražuks, Razminovičs, Andris Bērziņš, Helēna Soldatjonoka, Antons Seiksts. Optimālais sastāvs ir 8–10 cilvēki. Pagājušajā Saeimā mēs tā strādājām, taču daru zināmu: ja kāds izrāda interesi un gatavs strādāt konstruktīvi, šodien lūdzu pieteikties, lai mēs jaunnedēļ varam strukturēties un ziņot rakstiski Prezidijam par šīs komisijas darba sākumu. Paldies!

Sēdes vadītājs.

Juris Sinka.

J.Sinka

(TB"/LNNK). Cienītie kolēģi! Tūlīt pēc šīs sēdes beigām Sarkanajā zālē sanākt tiem, kas vēlas iestāties Vācijas un Latvijas sadarbības grupā. Lūdzu, to vajadzētu izveidot.

Sēdes vadītājs

. Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis

(TP). Cienījamie kolēģi no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas! Es aicinu jūs uz īsu sēdi komisijas telpās tūlīt pēc plenārsēdes beigām saistībā ar budžeta lietām.

Sēdes vadītājs

. Anna Seile.

A.Seile

(TB/LNNK). Cienījamie deputāti! Daru jums zināmu, ka Tautsaimniecības komisijā ir izveidota Lauksaimniecības un mežsaimniecības apakškomisija un aicinu visus deputātus, kurus interesē lauku problēmas un likumdošana šajā jautājumā, pieteikties Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā vai arī pie manis, vai pie deputāta Leiškalna vistuvākajā laikā.

Sēdes vadītājs

. Kārlis Greiškalns.

K.Greiškalns

(TP). Godātie kolēģi! Paziņoju, ka tūlīt pēc sēdes beigām notiks Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde komisijas telpās. Paldies!

Sēdes vadītājs.

Lūdzu reģistrācijas režīmu! Reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm! Saeimas sekretāra biedru Bartaševiča kungu lūdzu nolasīt reģistrācijas izdruku!

A.Bartaševičs

(7. Saeimas sekretāra biedrs). Cienījamie kolēģi! Nav reģistrējušies: Arnis Kalniņš, Vilis Krištopans, Kristiāna Lībane, Anatolijs Gorbunovs, Aivars Boja, Anta Rugāte, Juris Dalbiņš, Vaira Paegle.

Sēdes vadītājs.

Paldies! Sēde ir slēgta. Atgādinu, ka pulksten trijos šodien ir vēl pēdējās atlikušās — Eiropas lietu — komisijas vadības ievēlēšana.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!