• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas lauksaimniecību starptautiskā skatījumā Par Eirobibliotēku Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.1998., Nr. 352/354 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51614

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kanceleja politiskajā mainībā un darba pēctecībā

Vēl šajā numurā

27.11.1998., Nr. 352/354

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Baltijas lauksaimniecību starptautiskā skatījumā

Vakar, 26.novembrī, un šodien, 27.novembrī, Rīgā notiek Baltijas valstu lauksaimniecības ministriju augstākā līmeņa konference, kurā piedalās vairākas augsta ranga amatpersonas no Ziemeļvalstīm, Eiropas Savienības, Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas, Pasaules bankas u.c. Šo pasākumu Baltijas reģionālās programmas ietvaros rīko Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) un Latvijas Zemkopības ministrija.

Konferences galvenais temats ir Baltijas valstu lauksaimniecības politikas jautājumi.

Jāatzīmē, ka OECD ir starptautiska organizācija (dibināta 1960.gadā), kuras mērķis ir panākt dalībvalstīs iespējami straujāku tautsaimniecības izaugsmi un nodarbinātības pieaugumu, kā arī dzīves līmeņa celšanos, saglabājot finansiālu stabilitāti, tādējādi veicinot pasaules ekonomikas attīstību. Tikpat būtiski ir OECD centieni veicināt dalībvalstu saprātīgu ekonomisko espansiju ekonomikas attīstības gaitā un aktīvāku starptautisko tirdzniecību.

OECD dalībvalstis ir ASV, Austrija, Beļģija, Dānija, Francija, Grieķija, Islande, Īrija, Itālija, Kanāda, Lielbritānija, Luksemburga, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Spānija, Šveice, Turcija, Vācija, Zviedrija, Japāna, Somija, Austrālija, Jaunzēlande, Meksika, Čehija un Ungārija.

1990.gadā tika nodibināts centrs sadarbībai ar Eiropas reformvalstīm, tajā skaitā arī ar bijušās PSRS valstīm. No 1991.gada centrs īsteno programmu "Partneri reformās". Tās uzdevums ir sniegt mērķtiecīgu palīdzību valstīm, kuras tikušas tālāk savā pārejā uz tirgus ekonomiku un perspektīvā vēlētos kļūt par OECD dalībvalstīm.

Jaatgādina, ka 1996.gadā ar OECD palīdzību izdots Latvijas lauksaimniecības politikas apskats.

Vakar semināra pirmajā sēdē tika sniegts ievadziņojums par politikas attīstību Baltijas valstīs, risinātas sarunas par zemnieku saimniecību un pārstrādes struktūru veidošanu, tirgus institūciju attīstību.

Šodien otrās sēdes pamatjautājums ir lauksaimniecības politikas izmaiņu izvērtēšana: kas jau ir sasniegts, kādas problēmas lauksaimnieku politikas veidotājiem ir Baltijas valstīs.

Pēc pirmās darba dienas Latvijas pārstāvji bija vienisprātis, ka mūsu valsts izstrādātā lauksaimniecības poltika un tās īstenojums sakrīt ar OECD politiku.

Dagnija Muceniece, —

īpaši "Latvijas Vēstnesim"

Par Eirobibliotēku Rīgā

Šodien, 27.novembrī, Ministru kabineta ēkā tiks atklāta Eirobibliotēka. Atklāšanas runu teiks Valsts kancelejas direktors Alvis Vītols. Svinīgajā brīdī būs klāt arī Nīderlandes karalienes komisārs Jans Hendriks Overaiselas provincē un oficiālā provinces delegācija. Overaiselas provinces valdības sadarbība ar valsts kanceleju ilgst jau vairāk kā piecus gadus.

Eirobibliotēka tapusi ar Eiropas integrācijas programmas PHARE līdzdalību.

Tā atrodas telpās, kur notiek Ministru kabineta sēdes, un būs pieejama gan Ārlietu ministrijas, gan Tieslietu ministrijas, gan Augstākās tiesas un Apgabaltiesas darbiniekiem. Lietotāji tik nodrošināti ar datorizētām darbavietām, kur pieejamas dažādas datu bāzes un internets. Eirobibliotēkas apmeklētāji varēs izmantot Eiropas Kopienas likumdošanas datu bāzi "Justis—Celex".

Pirms Eirobibliotēkas atklāšanas paredzēta Trīs Zvaigžņu IV pakāpes ordeņa pasniegšanas ceremonija Latvijas goda konsulam Holandē Janam Šūram par Latvijas un Nīderlandes valsts pārvaldes un sabiedrības sadarbības veicināšanu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!