• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtības nodrošināšanu bruņotajos spēkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.1998., Nr. 322/325 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51557

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

30.10.1998., Nr. 322/325

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministrijās

Aizsardzības ministrijā

Par kārtības nodrošināšanu bruņotajos spēkos

Ministru prezidents Guntars Krasts, pildīdams aizsardzības ministra pienākumus, sakarā ar izziņu, kuru veic Satversmes aizsardzības birojs, 1998.gada 28.oktobrī parakstījis pavēli atstādināt no amata pienākumu pildīšanas NBS Militārās pretizlūkošanas dienesta priekšnieku ZS pulkvedi Gunāru Kandi.

Pamatojoties uz Aizsardzības ministrijas dienesta izmeklēšanas komisijas iesniegtajiem materiāliem par bijušā Zemessardzes komandiera ZS pulkvežleitnanta Jura Eihmaņa dzīvokli Rīgā, Ģertrūdes ielā 16—6, par pieļautajiem un izdarītajiem pārkāpumiem Ministru prezidents Guntars Krasts, kurš pilda arī aizsardzības ministra pienākumus, vakar 29. oktobrī, parakstīja pavēli, ar kuru Zemessardzes štāba galvenajai grāmatvedei ZS majoram Lidijai Jankūnei par likuma "Par grāmatvedību" 7.panta pārkāpumiem, izdarot maksājumus SIA "Uzvara CT" par remonta darbu veikšanu minētajā dzīvoklī bez attaisnojošiem dokumentiem vai pamatojoties uz nepilnīgi noformētiem dokumentiem, kas apliecinātu izdarītos darbu un par "Karavīru militārās disciplīnas reglamenta" 32., 33., 34. un 35. punkta neievērošanu izteikts rājiens; Zemessardzes štāba finansu dienesta priekšnieks ZS majors Jānis Liniņš par pieļauto Finansu ministrijas 1997.gada 16.decembra rīkojuma Nr.761 3.3. punkta, Finansu ministrijas 1998.gada 9.janvāra rīkojuma Nr.4 "Par budžeta izdevumu ekonomisko klasifikāciju" prasību neievērošanu un par "Karavīru militārās disciplīnas reglamenta" 32., 33., 34. un 35. punkta neievērošanu pazemināts amatā; Zemessardzes štāba apgādes dienesta D daļas priekšnieks ZS kapteinis Jānis Auziņš par pieļautajiem pārkāpumiem — 1998.gada 9.februāra pakalpojuma līguma Nr.272 slēgšanu ar SIA "Uzvara CT" par minētā dzīvokļa projektēšanu un sagatavošanu remontdarbiem un apmaksai saskaņošanu bez finansu nodrošinājuma minētajiem objektiem un pirms dienesta dzīvokļa statusa noformēšanas, Finansu ministrijas 1997.gada 16.decembra rīkojuma Nr.761 apstiprināto "Budžeta iestāžu grāmatvedības kontu plāns un metodiskie norādījumi kontu plānu piemērošanai" 4.8. punkta, kas nosaka attaisnojuma dokumentu noformēšanas kārtību atbilstoši juridiskajam, ekonomiskajam un administratīvajam aspektam, un likuma "Par grāmatvedību" 7.panta prasību neievērošanu, parakstot nepilnīgi noformētus dokumentus par veiktajiem remontdarbiem minētajā dzīvoklī, ar Aizsardzības ministrijas 1997.gada 21.janvāra pavēli Nr.22 apstiprināto nolikumu "Par valsts pasūtījumu AM un NBS vajadzībām" 3. un 5.2. punkta, ar Aizsardzības ministrijas 1997.gada 27.marta pavēli Nr.66 apstiprināto "Instrukcija būvdarbu valsts pasūtījumam AM un NBS" 6. un 7.punkta, un Zemessardzes štāba instrukcijas "Dokumentu apgrozības kārtība Zemessardzes štābā" prasību ignorēšanu, kā arī par "Karavīru militārās disciplīnas reglamenta" 32., 33., 34. un 35. punkta neievērošanu pazemināts amatā.

Nacionālo bruņoto spēku komandierim uzdots nodrošināt minētās pavēles izpildi un par izpildes rezultātiem ziņot aizsardzības ministram. Nacionālo bruņoto spēku komandierim uzdots izskatīt iespēju pārvietot ZS majoru J.Liniņu un ZS kapteini J.Auziņu turpmākajam darbam uz citu Zemessardzes struktūrvienību. Zemessardzes štāba priekšnieka p.i. ZS majoru J.Kauķi par LR Zemessardzes dienesta nolikuma 12.1.,6. un 7. punkta prasību neievērošanu, nenodrošinot Zemessardzes štāba dienestiem un amatpersonām noteikto pienākumu un uzdevumu izpildes un normatīvo dokumentu prasību ievērošanas kontroli, kā arī ārrindas zemessargu, ZS pulkvedi J.Blauu, pamatojoties uz dienesta izmeklēšanas rezultātiem, pavēlēts sodīt savas disciplinārās varas ietvaros.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!