• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 31. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.1998., Nr. 322/325 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Triju Zvaigžņu ordeņa domes informācija

Par apbalvošanu ar Triju Zvaigžņu ordeni un ordeņa Goda zīmi

Vēl šajā numurā

30.10.1998., Nr. 322/325

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 31. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar trim likumiem, kas Saeimā pieņemti 29. septembrī, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti 13. oktobrī, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti 28. un 29. septembrī. Likums "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību" nosaka tiesisko un organizatorisko pamatu šādu iekārtu montāžai, remontam, pārbaudēm un kontroles institūciju funkcijas to tehniskajai uzraudzībai. Likuma mērķis ir panākt bīstamo iekārtu drošu, cilvēka dzīvībai, veselībai un īpašumam, kā arī videi nekaitīgu lietošanu un uzturēšanu. Fiziskās un juridiskās personas, kas veic darbus ar bīstamajām iekārtām, ir atbildīgas par zaudējumiem, kas nodarīti to darbības rezultātā. Ar šī likuma spēkā stāšanos zaudē spēku Satversmes 81. panta kārtībā izdotie Ministru kabineta noteikumi par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību. Grozījumi izdarīti likumos "Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām" un "Par humānās palīdzības sūtījumiem".

Ministru kabinets izdevis jaunus noteikumus par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas tipveida polisēm. Noteikumi reglamentē polišu izgatavošanas, reģistrēšanas, uzskaites un izmantošanas kārtību. Noteikumiem ir deviņi pielikumi ar veidlapu paraugiem. Saskaņā ar Repatriācijas likumu izdoti noteikumi "Pabalstu aprēķināšanas un piešķiršanas kārtība repatriantiem". Atlīdzināti tiek izdevumi, kas saistīti ar pārcelšanos uz pastāvīgu dzīvi Latvijā. Piemēram, transporta izdevumi (biļetes vērtība vai izdevumi par degvielu, ja izmanto personisko automašīnu), maksa par naktsmītnēm (ne vairāk kā 20 latu par diennakti) un veselības apdrošināšanas izdevumi ceļā pavadītajā laikposmā. Saskaņā ar Dzelzceļa likumu izdoti noteikumi par dzelzceļa zemes nodalījuma joslas ekspluatāciju. Joslai jābūt iezīmētai plānos un apzīmētai dabā. Izdoti noteikumi par Daugavpils rajona Līdumnieku pagasta apvienošanos ar Demenes pagastu un par Ludzas rajona Miglinieku pagasta apvienošanos ar Nautrēnu pagastu. Vairākos agrāk izdotos tiesību aktos izdarīti grozījumi. Piemēram, noteikumos par Latvijas pilsonības zaudēšanas un atjaunošanas dokumentēšanu, par valsts un pašvaldību dzīvokļa un mākslinieka darbnīcas privatizāciju. Ministru kabinets apstiprinājis Bibliotēku padomes nolikumu, Kultūras akadēmijas Satversmi un Jūras akadēmijas Satversmi. Ar Ministru kabineta rīkojumu nodibināta bezpeļņas organizācija valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas institūts". Tā galvenie darbības virzieni ir Latvijas tēla veidošanas koordinācija, informatīvo materiālu sagatavošana, izglītošanas pasākumu organizēšana u.c. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!