• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - atvadoties no ASV vēstnieka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.1998., Nr. 282 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51494

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

30.09.1998., Nr. 282

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— atvadoties no ASV vēstnieka

U.JPG (37290 BYTES) Uzrunājot vēstnieku, G.Ulmanis uzsvēra L.Nepera nozīmīgo ieguldījumu, veicinot Latvijas un ASV politisko dialogu, kontaktus starp abu valstu uzņēmējiem, kā arī sniedzot informāciju Savienoto Valstu cilvēkiem par Latviju un tās aktualitātēm. G.Ulmanis izteica gandarījumu, ka vēstnieks ir izrādījis dziļu izpratni par Latvijas attīstību, par aktuālo sabiedrības integrācijas jautājumu, sniedzot objektīvu vērtējumu notiekošā procesa gaitai.

Atbildes uzrunā L.Nepers pateicās Valsts prezidentam par augsto apbalvojumu un atzīmēja, ka ir bijis gandarīts pildīt kopā ar Latvijas cilvēkiem solījumu, kuru devis, stājoties vēstnieka amatā. Vēstnieks sacīja, ka apbalvojums reizē ar viņu pienākas arī ASV vēstniecības Latvijā, Latvijas vēstniecības ASV darbiniekiem par ciešas abu valstu sadarbības veidošanu.

L.Nepers minēja ASV un Baltijas valstu hartas parakstīšanu kā spilgtāko apliecinājumu sekmīgajām valstu attiecībām.

Vēstnieks atzina, ka XX gadsimts Latvijai ir atnesis gan traģēdiju, gan prieku, tomēr izteica cerību, ka XX gadsimtā tā ieies jaunajā Eiropā un transatlantiskajās struktūrās, kas ir atvērtas Latvijai.

Pēc ordeņa pasniegšanas ceremonijas Valsts prezidents ar ASV vēstnieku un ārlietu ministru Valdi Birkavu apsprieda Latvijas iekšpolitiku, tai skaitā gaidāmās vēlēšanas un referendumu. Sarunas dalībnieki runāja par ASV un Baltijas valstu hartas īstenošanu. G.Ulmanis pastāstīja L.Neperam par savu vizīti ASV, par Amerikas un Latvijas militārās sadarbības programmu Mičiganā.

Valsts prezidenta preses dienests

N.JPG (26256 BYTES) Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 29.septembrī, pasniedza II šķiras Triju Zvaigžņu ordeni ASV vēstniekam Lerijam Neperam, kurš ieradās atvadu vizītē pie Valsts prezidenta Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

ASV vēstnieka Latvijā Lerija Nepera ieguldījums Latvijas un ASV divpusējās sadarbības veicināšanā ir augstu vērtējams. Kopš 1995.gada 1.augusta, kad L.Nepers stājās pie ASV vēstnieka Latvijā pienākumu pildīšanas, starpvalstu sadarbība ir kļuvusi īpaši aktīva.

Latvijai un ASV ir vienas vērtības un mērķi — tā rakstīts Baltijas un ASV hartā, kas ir viens no apliecinājumiem L.Nepera ieguldījumam starpvalstu attiecību veicināšanā. L.Nepers ir aktīvi piedalījies hartas sagatavošanā.

Plašās ASV palīdzības programmas dažādās Latvijas ekonomikas, finansu un izglītības jomās ir stiprinājušas Latvijas tirgus ekonomikas attīstību un finansu tirgus nostiprināšanos.

Latvijai ir ļoti nozīmīgs ASV konsekventais politiskais atbalsts hartas garā, kas sekmē Latvijas integrāciju pasaules un eiroatlantiskajās sadarbības organizācijās.

ASV atbalstošā attieksme pret Latviju, kas palīdz Latvijas ārpolitisko mērķu sasniegšanā, lielā mērā ir L.Nepera aktīvā darba rezultāts Latvijā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!