• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauniem akcīzes nodokļiem Par vīzu režīmu uz Maltu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.1998., Nr. 223/224 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr.331

Par maksas atļauju izsniegšanu par lielgabarīta un sevišķi smagu kravu pārvadāšanu

Vēl šajā numurā

31.07.1998., Nr. 223/224

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauniem akcīzes nodokļiem

Finansu ministrija kā nepamatotus noraida visus masu informācijas līdzekļos izskanējušos paziņojumus par to, ka Finansu ministrija esot ieteikusi palielināt ar akcīzes nodokli apliekamo grupu skaitu.

Finansu ministrija paziņo, ka Ministru kabineta uzdevumā ir tikai veikusi aprēķinus par valsts budžeta ieņēmumu iespējamo palielināšanos, ja pārskata pašreiz spēkā esošās akcīzes nodokļu likmes un palielina ar akcīzes nodokli apliekamo preču skaitu. Šie aprēķini tika veikti sakarā ar to, ka 1999.gada valsts budžeta projekta sagatavošanas gaitā ir grūti sabalansēt valsts budžeta ieņēmumu un izdevumu daļu. Faktiski Ministru kabinetā izskatītais jautājums par preču grupu, kuras apliek ar akcīzes nodokli, skaita paplašināšanu bija tikai informatīvs.

"Mana nostāja preču grupu, kuras apliek ar akcīzes nodokli, skaita paplašināšanas jautājumā ir negatīva, jo tas nedos daudz gaidīto efektu un neatrisinās visas valsts problēmas, kas saistītas ar finansu resursu nepietiekamību," uzsvēris finansu ministrs Roberts Zīle. "Turklāt es esmu par stabilu nodokļu likumdošanu. Tajā pašā laikā jāsaprot, ka sagatavot aprēķinus par nodokļu ieņēmumu prognozēm ir Finansu ministrijas pienākums. Un, ja Ministru kabinets uzdevis Finansu ministrijai veikt aprēķinus par ieņēmumiem no jaunu preču grupu aplikšanas ar akcīzes nodokli, tad ministrijai valdības uzdevums jāizpilda."

FM preses dienests

Par vīzu režīmu uz Maltu

1998.gada 15.aprīlī starp Latvijas Republikas valdību un Maltas Republikas valdību ir parakstīts līgums par savstarpēju atteikšanos no vīzām.

Līgums stājas spēkā 1998.gada 10. augustā, un tas noteic, ka vienas līgumslēdzējas puses pilsoņi ar derīgām pasēm vai citiem ceļošanas dokumentiem var ieceļot otras līgumslēdzējas puses teritorijā caur visiem robežkontroles punktiem, kas atvērti starptautiskajai pasažieru satiksmei, un uzturēties tajā bez vīzas līdz deviņdesmit dienām viena kalendārā gada laikā, un izceļot no tās teritorijas bez īpašas atļaujas.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!