• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijai ātrāk jākļūst par Eiropas Savienības valsti!". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.1998., Nr. 157/158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51365

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijai ātrāk jākļūst par Eiropas Savienības valsti!" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

29.05.1998., Nr. 157/158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijai ātrāk jākļūst par Eiropas Savienības valsti!"

Vakar vizītē — Zviedrijas Karalistes ārlietu ministre Lēna Jelma Vallēna ( Lena Hjelm-Wallčn )

C.JPG (20521 BYTES)K.JPG (17150 BYTES) Vakar, 28.maijā, mūsu valstī vienas dienas darba vizītē bija ieradusies Zviedrijas Karalistes ārlietu ministre Lēna Jelma Vallēna ( Lena Hjelm-Wallčn ). Tūdaļ pēc ielidošanas Rīgā pavēlu pēcpusdienā kaimiņvalsts ministrei bija saruna ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu Guntaru Krastu. Tad viešņa ieradās Saeimā, kur tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Alfredu Čepāni un pēc tam ar Saeimas frakciju un komisiju pārstāvjiem. Saeimas apmeklējuma noslēgumā Zviedrijas ārlietu ministre preses konferencē tikās ar Latvijas un ārvalstu žurnālistiem.

Vakar vakarā Lēna Jelma Vallēna apmeklēja arī Zviedrijas Karalistes vēstniecību un piedalījās Latvijas Republikas ārlietu ministra Valda Birkava rīkotajās pusdienās.

Kaimiņvalsts ārlietu ministre pastāstīja, ka galvenais viņas vizītes mērķis bijis izteikt Latvijas politiķiem Zviedrijas viedokli par Latvijas virzību uz Eiropas Savienību. "Zviedrija daudz dara, lai pasteidzinātu Latvijas iestāšanās procesu Eiropas Savienībā," teica Zviedrijas ārlietu ministre. "Mūs dziļi iespaidojuši Latvijas sasniegumi šajā virzībā, tomēr mēs esam arī dziļi pārliecināti, ka Latvija var darīt vēl daudz vairāk, pieskaņojot savu likumdošanu ES normām un standartiem."

Tālāk Lēna Jelma Vallēna uzsvēra, ka galvenais Rīgā pārrunātais temats bijis grozījumi Latvijas Pilsonības likumā. "Mēs esam pārliecināti, ka jūs daudz varat iegūt, ņemot vērā ES un EDSO ieteikumus šajā jautājumā," teica ministre un piebilda. "Mēs arī esam pārliecināti, ka jūs varat daudz zaudēt, šīs rekomendācijas nepieņemot."

Zviedrijas ārlietu ministre arī piebilda, ka zviedru politiķi labi izprotot specifisko situāciju Latvijā un šī jautājuma delikāto raksturu — jo Pilsonības likums skar tik jūtīgas sfēras kā nacionālā identitāte un nacionālā kultūra.

Atbildot uz "LV" jautājumu, kā Zviedrijas puse vērtē krievu neofašistisko organizāciju aktivizēšanos pēdējā laikā Latvijā, Zviedrijas ārlietu ministre teica: "Neofašistiskas organizācijas veidojas daudzās valstīs, un mums tādēļ jābūt modriem. Es, protams, kā politiķe nevaru ieteikt, kā būtu jārīkojas jūsu policijai, ja atkārtotos 14.maija mītiņam līdzīgas akcijas. Taču katrā valstī pastāv likumi, kā šādos mītiņos jāuzvedas, un likumsargāšanas iestādēm ir stingri jāseko, kā šos likumus ievēro.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!