• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 28.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.1998., Nr. 84/85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.84

Par V.Birkava komandējumu

Vēl šajā numurā

31.03.1998., Nr. 84/85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 28.marta sēdē

Akceptēta 3. Nacionālā programma integrācijai Eiropas Savienībā.

Nacionālās programmas (NP) mērķis ir intensificēt integrācijas procesu Latvijā, un vienlaikus tā ir Latvijas atbilde uz Eiropas Komisijas (EK) 1997.gadā sniegto atzinumu par Latvijas gatavību uzņemšanai ES un tajā norādītajām rekomendācijām Eiropas Savienības tiesību kopuma normu ieviešanai un ar to saistītajiem pasākumiem. NP ir konkrētas rīcības dokuments, kas noteiks Latvijas tālāku virzību ceļā uz ES un šā mērķa sasniegšanai veicamos pasākumus, to izpildes kārtību un termiņus, arī finanses un atbildīgās institūcijas.

Nozīmīgi, ka NP ir apstiprināta pirms 30.marta, kad tā tiks iesniegta Eiropas Komisijai, demonstrējot Latvijas gatavību spert nākamos soļus integrācijas ceļā.

Pēc Eiropas integrācijas biroja iniciatīvas Latvijas NP ir orientēta ne tikai uz integrācijas juridiskajiem, bet arī uz politiskajiem, ekonomiskajiem un sociālajiem aspektiem.

NP vispusīgi analizēta esošā situācija Latvijas integrācijai ES (politiskā, ekonomiskā, likumdošanas, administratīvā), norādīta NP ieviešanas metodoloģija un principi, noteiktas galenās prioritāšu grupas integrācijai ES un to pamatojums.

Kā būtiskākās prioritāšu grupas NP norādītas: sabiedrības integrācija; valsts ekonomiskā attīstība un spēja izturēt konkurenci ES iekšējā tirgū; likumdošanas saskaņošanas procesa uzlabošana un paātrināšana; valsts pārvaldes institūciju nostiprināšana.

Šīs prioritātes ietver sevī virkni konkrētu pasākumu — Latvijas tiesību sistēmas saskaņošanu ar ES tiesību normām, īstenojošo institūciju izveidi, datu analīzi u.c.

NP stratēģiskā plānošanas pieeja prasa līdzsvarot mērķus un līdzekļus šo mērķu sasniegšanai. Vienlaikus tā ir iespēja papildu finansu un tehniskās palīdzības piesaistei.

NP arī norādīti tās izpildes pārraudzības un vadības mehānismi, kur uzsvars likts uz konkrētu mērķu sasniegšanu un valsts pārvaldes institūciju saskaņotu darbību, kā arī integrācijas procesa atklātību un caurskatāmību. Tālab jau drīzumā Latvijā tiks izveidota Eiropas integrācijas informācijas sistēma — elektroniskā datu sistēma, kurā būs apkopti normatīvie dokumenti. Tie interneta tīklā būs pieejami ikvienam.

NP būs saprotama un pieejama arī plašākai sabiedrībai, ne tikai integrācijas procesā iesaistītajām personām, lai iedzīvotāji varētu sekot līdzi valdības darbībai, īstenojot NP.

Ministru kabineta Komitejas 30.marta sēdē

Akceptēts grozījumu projekts "Autopārvadājumu likumā".

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par uzņēmumu gada pārskatiem". Grozījumu projekts izstrādāts, lai novērstu pretrunas ar likumu "Par privātajiem pensiju fondiem".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības līgumu par savstarpējo palīdzību muitas jautājumos".

Akceptēts noteikumu projekts "Par labības tirdzniecību un pārstrādi". Tie noteiks kārtību, kādā uzņēmumi veic labības un tās produktu tirdzniecību, importu, eksportu, kā arī tās pārstrādi.

Akceptēts noteikumu projekts "Valsts robežapsardzes Disciplinārais reglaments". Reglaments noteiks robežsargu apbalvojumu un disciplinārsodu veidus un to piemērošanas un pārsūdzēšanas kārtību.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par obligātā aktīvā militārā dienesta karavīru dienesta atalgojumu". Projekts paredz, ka obligātā aktīvā militārā dienesta karavīriem būs mēnešalga 10 latu, kā arī piemaksas par amatu un par dienesta pakāpi.

Akceptēts "Darba devēju organizāciju likuma" projekts. Likums noteiks darba devēju organizāciju tiesisko statusu un sistēmu, kā arī tiesības un pienākumus attiecībās ar darbinieku organizācijām, valsts pārvaldes institūcijām un pašvaldībām.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!