• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Ukraina grib un spēj sadarboties. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.1998., Nr. 53/54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Ukraina grib un spēj sadarboties (turpinājums)

Vēl šajā numurā

27.02.1998., Nr. 53/54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Ukraina grib un spēj sadarboties

Latvijas delegācija pēc oficiālās vizītes Ukrainā

Ceturtdien, 26. februārī no oficiālās vizītes Ukrainā atgriezās Latvijas Ministru prezidents Guntars Krasts, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs un zemkopības ministrs Andris Rāviņš, kā arī Latvijas uzņēmēju grupa, kuri preses konferencē informēja par vizītes rezultātiem.

Guntars Krasts

teica:

— Šī bija pirmā Latvijas premjerministra līmeņa vizīte Ukrainā politiskā un ekonomiskā dialoga turpināšanai. Vizītes politiskā dialoga jomā var minēt sekojošo: notika kontakts premjerministru līmenī — pārrunājām integrācijas procesu dažādās starptautiskās organizācijās, tādās kā Pasaules tirdzniecības organizācija, NATO. Bija runa par sadarbību dažādās reģionālās organizācijās, piemēram, Baltijas jūras reģiona valstu padomē un Melnās jūras valstu ekonomiskajā savienībā. Protams, tika arī apspriestas attiecības ar Krieviju. Mūsu oficiālā delegācija tikās ar Ukrainas prezidentu Leonīdu Kučmu, Augstākās padomes priekšsēdētāju Morata kungu, premjera diviem vicepremjeriem ekonomikas un finansu jautājumos, Ārlietu ministrijas speciālistiem, jo ārlietu ministrs atradās vizītē Ņujorkā.

Par ekonomiskā dialoga turpināšanu. Mēs dalījāmies domās par ekonomiskajām reformām mūsu valstīs. Mēs saņēmām lūgumu no Ukrainas puses sniegt tehnisko palīdzību vairākās jomās — sociālajā nodrošināšanā, Eiropas integrācijā, lauksaimniecības subsidēšanā, banku uzraudzībā, antidempinga likumdošanā. Latvija šajās nozarēs ir guvusi zināmus panākumus, un mēs varam dalīties pieredzē. Es izteicu priekšlikumu veidot tranzītkoridoru caur Baltijas un Melno jūru, iesaistot tajā arī Baltkrieviju un gūstot no šī koridora veidošanas transportceļu mūsu ostām, kuģiem utt., kā arī panākot nodokļu harmonizāciju dažādos Ukrainas reģionos, kas rada mūsu transportsabiedrībām problēmas.

Vizītes laikā tika parakstīts saprašanās memorands par tranzītceļu attīstību posmā Baltijas jūra — Melnā jūra.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!