• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 28. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.1998., Nr. 387 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51150

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.389

Grozījumi Ministru prezidenta 1998.gada 13.jūlija rīkojumā Nr.214 "Par vadības grupas izveidošanu"

Vēl šajā numurā

29.12.1998., Nr. 387

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 28. decembra sēdē

Akceptēti Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā izskatāmie tiesību aktu projekti.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju"".

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Grozījumi likumā "Par Privātajiem pensiju fondiem"".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Grozījums likumā "Par uzņēmējdarbībai sniegtā valsts un pašvaldību atbalsta kontroli"". Grozījumu projekts paredz, ka attiecībā uz nodokļu maksājumu parādu kapitalizāciju un nodokļu samaksas termiņu pagarinājumiem likums tiks piemērots ar 2000.gada 1.janvāri.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījums Radio un televīzijas likumā". Grozījumi nepieciešami, lai, plānojot radio un televīzijas izdevumus, tiktu ievēroti vispārpieņemtie noteikumi par valsts budžeta sastādīšanu.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par Augstākās padomes lēmuma "Par Latvijas Kultūras akadēmijas Satversmes apstiprināšanu" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par Latvijas vides aizsardzības fonda pārvaldi".

Parastā kārtībā akceptētie tiesību aktu projekti

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Apvienoto Nāciju Attīstības programmas standarta vienošanos par palīdzības pakalpojumu sniegšanu".

Akceptēts noteikumu projekts "Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi". Projekts nosaka veselības aprūpes finansēšanas kārtību, valsts obligātās veselības apdrošināšanas līdzekļu un citos normatīvajos aktos veselības aprūpei paredzēto līdzekļu saņemšanas un izlietošanas kārtību, kā arī ārstniecības pakalpojumu apjomu, kas tiek apmaksāts no valsts pamatbudžeta līdzekļiem, speciālā budžeta līdzekļiem un pakalpojumu saņēmēju līdzekļiem.

Akceptēts instrukcijas projekts "Grozījums Ministru kabineta 1994.gada 20.decembra instrukcijā Nr.3 "Par likumā "Par valsts civildienestu" lietotā termina "valsts civiliestāde" attiecināšanu"".

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests sniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai ziņas par veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām". Tie noteiks kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests sniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai ziņas par veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām (līdz 1997.gada 31.decembrim — sociālo nodokli).

Akceptēts noteikumu projekts "Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanas kārtība". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā darba devēji, pašnodarbinātie un darba ņēmēji — ārvalstnieki, kurus nodarbina darba devējs — ārvalstu nodokļu maksātājs, ja šo personu pastāvīgā dzīvesvieta nav Latvijas Republikā un tās uzturas Latvijas Republikā 183 dienas vai ilgāk jebkurā 12 mēnešu periodā, kas sākas vai beidzas taksācijas gadā, veic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Singapūras Republikas valdības līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Valsts Autoceļu fonda statūti". Tie noteiks kārtību, kādā veidojas, tiek lietoti un pārvaldīti valsts speciālā budžeta — Valsts autoceļu fonda — līdzekļi. Fonds izveidots ar mērķi — nodrošināt naudas līdzekļu resursus valsts autoceļu programmu finansēšanai un dotēt pašvaldību autoceļu (ielu) uzturēšanu, remontu un attīstību. Fonda līdzekļus lieto arī dotācijām pasažieru regulārajiem pārvadājumiem ar autobusiem, kā arī akcīzes nodokļa daļas atskaitījumiem dzelzceļa infrastruktūras fondā par dzelzceļa pārvadājumos izlietoto dīzeļdegvielu. Fonda turētāja un rīkotāja ir Satiksmes ministrija.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!