• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 21. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.1998., Nr. 381/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51029

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Ukrainas ekonomiskajām attiecībām: starpvaldību komisijas apspriedē Par Latvijas un Somijas attiecībām: vēstures dokumentu izstādē

Vēl šajā numurā

22.12.1998., Nr. 381/383

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 21. decembra sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Zemkopības ministrijas valsts uzņēmuma "Valsts mācību un pētījumu saimniecība "Vecauce"" nodošanu Latvijas Lauksaimniecības universitātes īpašumā".

Akceptēts noteikumu projekts "Profesionālās izglītības iestāžu vadītāju atestācijas noteikumi". Paredzams, ka atestācijā tiks novērtēta profesionālās izglītības iestāžu vadītāju profesionālā kvalifikācija, tiks pieņemts lēmums par atestējamā vadītāja atbilstību amatam un noteikta vadītājam piešķiramā profesionālās kvalifikācijas kategorija.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Mākslas akadēmijas Satversmes apstiprināšanu".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Latvijas Republikas valdības un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes valdības saprašanās memorandu par abu valstu muitas administrāciju savstarpēju administratīvu palīdzību".

Akceptēts grozījuma projekts Ministru kabineta 1997. gada 15. jūlija noteikumos Nr.252 "Noteikumi par autotransporta tehnisko ekspertīzi sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātajā apdrošināšanā". Grozījumi noteiks, ka ārvalstīs reģistrētam transportlīdzeklim, kas bijis iesaistīts ceļu negadījumā Latvijā, eksperts ir tiesīgs sastādīt remonta izdevumu rēķinu, izmantojot ārvalstī kompetentas personas sastādītu transportlīdzekļa zaudējuma novērtēšanas dokumentāciju.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997. gada 4. marta noteikumos Nr.88 "Noteikumi par lidostu nodevu". Grozījumi izstrādāti, lai nodrošinātu likumā "Par aviāciju" noteiktās prasības.

Akceptēts noteikumu projekts "Ceļu satiksmes noteikumi". Izstrādājot Ceļu satiksmes noteikumus, ņemtas vērā ES direktīvu prasības, Eiropas valstu pieredze un jaunākās tendences satiksmes drošības jomā.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības nolīgumu par tirdzniecības kuģošanu".

Komiteja akceptēja likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu"".

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997. gada 7. oktobra noteikumos Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi". Grozījumi izstrādāti, lai novērstu to pretrunas ar noteikumiem "Kārtība, kādā ārvalstu fiziskajām personām atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis par precēm, kuras tiek izvestas no Latvijas".

Par noteikumu projektu "Noteikumi par uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju". Noteikumu projekts izstrādāts, lai nodrošinātu uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijas atbilstību likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" izdarītajiem grozījumiem.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par informācijas sniegšanas kārtību noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts institūcijas sniedz informāciju noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997. gada 28. oktobra noteikumos Nr.362 "Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nolikums".

Komiteja akceptēja likumprojektu "Par Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieka un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušas personas statusu un sociālo garantiju noteikšanu". 2. pants. Likuma mērķis ir noteikt Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieka un Černobiļas AES avārijas rezultātā cietušas personas statusu sociālās garantijas Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem, apgādājamajiem un Černobiļas AES avārijas rezultātā cietušajām personām.

Akceptēts noteikumu projekts "Infekciju slimību gadījumu reģistrācijas noteikumi". Paredzēts noteikt, ka infekciju slimību un infekciju slimību izraisītāju konstatēšanas gadījumu reģistrācija ir epidemioloģiskās uzraudzības pasākums, kas ietver ziņošanu par infekcijas slimībām un to uzskaiti, lai veiktu neatliekamus un ilgstošus pretepidēmijas un profilakses pasākumus.

Akceptēts noteikumu projekts "Aizsargjoslu ap kapsētām noteikšanas metodika".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Aizsargjoslu ap ūdens ņemšanas vietām noteikšanas metodika".

Akceptēts noteikumu projekts "Dzīvnieku pārvadāšanas noteikumi". Tie noteiks komerciāliem nolūkiem paredzētu dzīvnieku labturības prasības pārvadāšanas laikā, ja attālums no izbraukšanas vietas līdz galapunktam ir lielāks par 50 kilometriem, dzīvnieku pārvadātāja un kopēja pienākumus, pasākumus noteikumu pārkāpumu gadījumā.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997. gada 25. jūnija noteikumos Nr.226 "Valsts noslēpuma objekta saraksts".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!